Kit választanál, a házastársad vagy a gyereked?
A férjem meghalt, a gyerekeim külföldön élnek, az egyik talán soha nem tud hazajönni.
Igaz, ez nem az én választásom.
A gyermekeimet. A férjem "csak " a férjem. ... a gyerekem (nekem gyerekeim) meg az életem értelmei.ha őt valami oknál fogva "nem láthatnám nem szeretnék tenni tovább élni.
A férjem elvesztését valahogy feldolgoznàm.
Ez igen nehéz kérdés.
Anyámtól áldás nélkül költöztem el a férjemmel, kitagadott.
Eltiltotta tőlem a testvéreimet is.
Ez nem család hanem inkább valami szekta :D Anyám megmondja a tutit, és akkor mindenki azt csinál amit ő akar...
Tehát az én szememben sajnos a család, mint maga nem létezik.
A férjem viszont minden bajban mellettem van.
Természetesen ha lesz gyerekünk az életemet adnám érte, de nem tudnék közte és a férjem között dönteni.
Ha mégis, talán a férjem lenne a nyerő.
Legalábbis egyelőre így látom :)
A gyereket. Biztos "belehalnék" ha elveszteném a férjem de akkor is. Egy nagyon közeli rokonoméknak meghalt a gyermekük. Láttam mit éltek át, nem kívánom senkinek. Azt is láttam, hogy mennyire egymás mellett vannak, és fogalmam sincs hogyan élték volna túl anélkül hogy megőrültek volna ha nincs a másik (van egy ismerősöm akinek egy balesetben halt meg a két gyereke, férje több éve, az életbe nem áll talpra ez tuti). Szóval azt mondom egy társ rengeteg tud segíteni, talán egy gyerek ennyit nem is tud, őt óvnod kell, míg a férjedre ráteheted a terheket, majd másnapokon visszaveszed. Nem hinném hogy egy igazi társ pótolható bármivel. A gyerek sem, de ha van másik akkor legalább őt tudod ugyanúgy szeretni.
Ennek ellenére a gyerekemet választanám. Mert őt én hoztam a világra, én vagyok érte a felelős, az én feladatom megóvni (már ha tehetem). A másik hogy fordított esetben megölném a férjemet, ha engem választana, és nem a gyereket. Nem tudnék úgy tovább élni, hogy én létezek a gyerek nem, pedig így kellett volna történnie. A gyerek iránti szeretet egyébként is más. Talán mert benne van a "feladat" is, az, hogy belőled van nem tudom. Nem lehet a két érzést összehasonlítani, nem is kell, de egy ilyen kérdésnél szinte ösztönös hogy a gyereket választod.
Ez a kérdés ebben a kategóriában kb. olyan, mint az ezotériában a "melyik az erősebb, a vámpír, vagy a vérfarkas" jellegűek. Hogy lehetne rá válaszolni, mikor ilyen élethelyzet szinte elképzelhetetlen.
Általában messzebbre a gyerekét kell engednie az embernek, mert nem biztos, hogy az életünk végéig a szoknyánkon fog ülni és az is lehet, hogy tőlünk messzire találja meg a boldogságot, de ez nem függ attól, hogy mi mit választanánk.
Ha lenne egy gyerekem és a lelendő párom nem fogadná el, akkor biztos nem mondanék le a gyerekemről miatta.
Ha a meg nem született gyerekemről lenne szó, akit nem terveztünk és a férjem nem akarná továbbra sem, akkor viszont a férjemet választanám.
Valami veszély esetén meg azért általában mindkét szülő a gyerekét védi.
Más lehetőség nem jut eszembe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!