Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Gyerekszobába TV? :O

Gyerekszobába TV? :O

Figyelt kérdés
Sokfelé látom, hallom, hogy oviskorú gyerekeknek TV van a szobájukban. Szerintetek ez normális dolog? Nálunk csak a nappaliban van, azt is kb napi fél órát ha nézzük, el nem tudom képzelni, hogy hogyan jut odáig valaki, hogy egy kisgyerek szobájába tévét tegyen. Mit gondoltok?

2013. ápr. 3. 15:42
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/76 anonim ***** válasza:
38%
... Az,hogy irtam sokszor be van nálunk kapcsolva alapjáraton a tv,azt nem a gyerekszobában levőre értettem,hanem ami a nappalinkban van...amerikai jellegű konyhánk van,van hogy pl.főzés közben is bele-bele nézek a tv-be,ha valami felkeltette az érdeklődésemet.
2013. ápr. 3. 20:12
 62/76 anonim ***** válasza:
58%

Amikor kicsi voltam es Anyu fözött, takaritott, mosogatott kirakott minket a kertbe jatszani, ha rossz volt az idö akkor ment az Alladin, a Dumbo, a Kishableany vagy Gumi macik vagy Hupikek törpikek vagy magyar nepmesek vagy a Süsü vagy a Grimm mesek. Ha egyedül alltunk neki jatszani bent tesommal akkor korhaz lett a vege (lenyelt ceruza hegy, megkostolt gyurma, orrba felszippantott üveggolyo, gyurma süti eves, stb), ugyhogy mindenki jobban jart ha "bambultunk" kicsit....

Tesom nemzetközi ügyved, en 4 nyelvü tolmacs vagyok.... Nem hinnem, hogy hülyebbek lennenk a nagy atlagnal tv nezes ide vagy oda.... Es nem hinnem, hogy a szüleink rossz szülök lennenek, mert mind a ketten dolgoztak es csinaltak mellette a csaladi vallalkozast, hogy nekünk mindent megadjanak, ezek mellett rengeteget foglalkoztak velünk, önallo eletre neveltek minket es ezek mellett uram bocsa' napi 1-2 orat engedtek tv-t nezni minket vagy tv-t vettek a szobainkba....

2013. ápr. 3. 20:24
 63/76 anonim ***** válasza:
22%

A gyerekeim talám jobban neveltek, mint sok másik. Az én stílusom, amiből a gyerekeim nem kapnak egész más dolog.

És (sajnos) elég könnyen felkapom a vizet, és baromira feldühített, hogy mennyire a kérdező ellen voltatok, pedig tényleg rengeteg szakember nem javasolj a TV-t, pláne nem egyedül. Utána lehet nézni. ;)

A gyerekmunkára pedig annyit, hogy gratulálok, hogy ebből ez jött le. Nekiállok takarítani, a gyerekeim kérés nélkül jönnek, "anya segtsüüünk??"

De igazából már megszoktam, hogy aki próbálja "tudományosan" nevelni a gyerekét/ gyerekeit, az mindig le van hurrogva. És legyen itt szó a TV- ről, az etetésről, az alvásról, a kötődéselméletekről, a bármiről.

Nos hát, adieu

2013. ápr. 3. 21:20
 64/76 anonim ***** válasza:
17~05ös vagyok. most ki kellett volna dobni a tv t csak mert kaptunk egy újat egy nagyobbat?akkor most nem lenne tvnk. egyébként mi egy 2.5szobás lakásban lakunk, hova tettük volna a másik tvt?a wcbe vagy a kb 4m2es konyhába?vagy a fürdõbe?egyébként felesleges így egymásnak ugrani egy kérdés miatt. mindenki úgy neveli a gyereket ahogy akarja. mondom ezt 2gyermek anyukájaként. egyébként hiába volt tv a szobámban nem néztem mert a galérian volt fent ott meg csak aludtam.
2013. ápr. 3. 23:13
 65/76 anonim ***** válasza:
79%

DoraN ninc sezzel gond, ha te csak a házimunkára szeretnéd a gyerkőcöket felkészíteni.

Amikor tini voltam rengeteget jött hozzánk a két kis unogahúgom (mama szomszédságában laktunk mi is, tényleg sokat találkoztam velük kicsiként is). Egy év korkülönbség van közöttük. A kisebbik - ha lehet ilyet mondani, mert arra a korra azért ez erős szó lesz - igazi kis cyber-gyerek volt. Tévézett saját tévén, videó játékozott, amikor kis iskolás lett kapott egy Comodor 64-es számítógépet. A másik kislány pedig az én anyukámat is megkérdezte 4-5 évesen is, hogy miben tud segíteni, fantasztikusan tudta válogatni a szennyes ruhát, hogy mit mivel lehet mosni, port törölgetett a kicsi kezével.

Most 24 éves, remek sütiket csinál, gondos háziasszony, már 2 babája is van, és egy férje.

A másik lány az állatorvosi egyetemen tanul, egyelőre esze ágában sincs a porszívó, a mosogatás és egyéb otthoni dolgok mellett leragadni.

Nem mondom, hogy ennek 100 %-ig csak a kicsi kori neveltetés az oka, de hogy van benne valami, az is biztos.

Viszont ettől függetlenül ma is imádnivalóak mind ketten, csak a nagyobbikat néha sajnálom magamban picit, hogy sosem nyílt ki előtte a világ.

2013. ápr. 4. 00:45
 66/76 anonim ***** válasza:
79%
Ha lenne egy tanulmány, ami megingathatatlanul állítja, hogy a ma élő összes, erőszakos bűncselekményt elkövető embernek ott siklott ki az élete, hogy túl sok Kacsameséket nézett, azt mondom, tiltsuk be a tévét.
2013. ápr. 4. 02:20
 67/76 anonim ***** válasza:
22%

Érdekelne, hogy miből gondolod, hogy be van zárva a gyerekem,(gyerekeim) és hogy csak egyfélét tanítok/ mutatok nekik.

Baromira nem így van. Igen, játékból segítenek takarítani, de nem ebből áll az élet. Eljátsanak ketten is, de külön- külön is. Közös TV helyett képes könyveket nézünk, meséket találunk ki, mondókázunk, és a TV- t csak nagyon ritkán kapcsoljuk be. Szóval mért lenne ettől bezárva?

Nem tudom, hogy a nem tévézésnek köszönhető-e vagy sem, de alányom másfél ées korában már mondatokban beszélt, 2 éves korára 9 mondókát tudott, a fiam ugyan csak 2 évesen kezdett mondatokban beszéln (de a fúk amúgy is később kezdik), érdekli ezer dolog, őt most főleg a dinoszauruszok.

Szóval egyáltalán nem ártok nekik azzal,hogy nincs TV, sőt, úgy gondolom, jót is teszek, de húzatok le nyugodtan továbbra is :)

2013. ápr. 4. 11:22
 68/76 anonim ***** válasza:
81%

nekünk a húgommal már egész kicsi korunkban lett tv a szobánkban, sőt nintendo is, később play station. egyetlen csatornát néztünk rajta, a nickelodeont, amin akkoriban nagyon jó mesék voltak, imádtuk, nagyon sírtunk mikor megszűnt. sokat néztük a tvt, de rengeteget voltunk lent a játszótéren, nagyon sokfélét játszottunk otthon is, társasoztunk, babáztunk stb. és miután megtanultunk olvasni, folyton olvastunk. sztem semmi rosszat nem követettek el a szüleim azzal, h volt egy tv a szobánkban. anya így is sokat foglalkozott velünk, sokszor társasoztunk együtt, vagy nintendoztunk vele. és nem lettünk hülye gyerekek, pedig a dragon ballt is néztük állandóan :D mindketten normális felnőttek lettünk, én már dolgozom, testvérem még egyetemre jár. nem a tv-től függ, h a gyerek milyen lesz felnőttként.

25L

2013. ápr. 4. 14:07
 69/76 anonim ***** válasza:
43%

DoraN ha már így villogunk, engem sokszor leraktak a TV elé kiskoromban de három és fél éves koromban már olvastam. Biztos a tv-nek köszönhető, nem?

Mert kb. így adtad elő te is, hogy jaj a gyerek mondatokban beszél, meg mondókázik, biztos azért mert bezzeg ő nem tv-zik. Amúgy meg ha úgy nézzük a tv egy gügyögű szülőnél még jobb is, mert legalább hallja a gyerek hogy kell beszélni, nem csak azt, hogy tejci, báci, vau-vau stb.

2013. ápr. 4. 14:30
 70/76 anonim ***** válasza:
66%
DoraN: már pár oldallal előrébb válaszoltam a kérdésre, de emellett nem tudok elmenni. Kiskoromban én is néztem TV-t, mesét, videokazettát, stb. De mire oviba mentem 3 évesen, utáltam a délutáni alvást, ezért kértem egy mesekönyvet, hogy olvashassak (Vackor, a pisze kölyökmackó volt a kedvencem). Az óvónénik elsősöknek szánt feladatos füzeteket hoztak nekem, és "matekoztunk" almákkal meg kiscicákkal (összeadás, kivonás, stb.). Első osztályban úgy unatkoztam, mint még soha életemben, mert már tudtam írni. Nekem a pontozott vonalas betűátírás egy unalmas rajzórának tűnt, a szótagolt olvasás meg vallatásnak. És mióta az eszemet tudom TV-ztem, és imádtam. Nem fényezésként írtam, csak összehasonlításként. Nem lettem se tömeggyilkos, se elmeroggyant, viszont rengeteget tudnék mesélni a csillagászatról, a természetről, mert amikor már a mesék nem kötöttek le, akkor felváltotta a Minimaxot a NatGeo és az Animal Planet. És ezek az információk kb. 6-7 éves korom óta bővülnek az ismerettáramban, viszont ha anyukámmal barbieztam volna, akkor lehet, hogy sosem tudom meg ezeket. Később jöttek a szappanoperák meg a zenecsatornák, de ezekből hamar kiábrándultam. Se a latin kamu sztorikat, se a celebeket nem tudtam elviselni. Arról nem is beszélve, hogy mikor hazaértem az iskolából (sose voltam napközis), akkor a szüleim még dolgoztak, egyedül voltam otthon (1 utcányira laktam a sulitól, nem féltettek a 2 perces sétától). Elkezdtem megírni a leckémet, közben ment a TV, és mire a szüleim hazaértek addigra lehetett menni biciklizni vagy kutyázni a kertbe, vagy át a szomszéd gyerekekhez homokozni, hintázni, vagy ki a játszótérre a többi osztáyltársammal találkozni. Este vacsi, fürdés, aztán mentem a szobámba és kapcsoltam a TV-t, majd erre aludtam el. Mégis felnőttem, és ember lett belőlem.
2013. ápr. 4. 16:00
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!