Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Gyerekszobába TV? :O

Gyerekszobába TV? :O

Figyelt kérdés
Sokfelé látom, hallom, hogy oviskorú gyerekeknek TV van a szobájukban. Szerintetek ez normális dolog? Nálunk csak a nappaliban van, azt is kb napi fél órát ha nézzük, el nem tudom képzelni, hogy hogyan jut odáig valaki, hogy egy kisgyerek szobájába tévét tegyen. Mit gondoltok?

2013. ápr. 3. 15:42
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/76 anonim ***** válasza:
48%

A sok szülő, aki b@szik játszani a gyerekeivel, nem képes bevonni őket (házi)munkába- pedig micsoda szórakozás az- leülteti inkább a TV elé, mert úgy nincs "láb alatt", és mennyire egyszerű az élet. Gratulálok nektek!

Aztán meg lehúzzátok azokat, akik úgy gondolják, hogy káros a TV, és meg tudják oldani ilyen Sz@rok nélkül is a gyereknevelést.

Csak így tovább!!

Ja, és sem az olvasáshoz, sem egyéb önálló játékhoz nem hasonlít. Istenem.

Az olvasásnál az embernek dolgozik a fantázia, elképzeli, hogy mi és ki milyen, hogy néz ki. A TV- ben látott figurák állandók.

Az önálló játék pedig szintén. Fantázia, fejlődik a gyerek képzelőereje, mivel ő találja ki, hogy mi egyen.

2013. ápr. 3. 17:17
 42/76 anonim ***** válasza:
63%
Na, aki ugy gondolja, hogy kell a gyereknek a tv es megteheti, az tegyen a gyerekszobaba. Aki szerint nem kell, az meg ne tegyen. Attol nem lesz a gyerek se okosabb, se butabb. A gond azzal van, hogy sokan nem tudjak, hogy mire valo a tv. Az egyik szerint bebiszitter, a masik szerint meg osellenseg. Ennyi.
2013. ápr. 3. 17:23
 43/76 anonim ***** válasza:
57%

"fizikailag sem - kisgyermekeknek étűrzékenyebb a szemük is, bizonyítot tény, hogy azok a kisgyermekek akik sokat néznek TV - t, iskolás korukra sokkal nagyobb valószínűséggel válnak szemüvegessé"

Ez egy mítosz.

2013. ápr. 3. 17:24
 44/76 anonim ***** válasza:
45%

"nem képes bevonni őket (házi)munkába"

Egy 3 éves nem tud sokat segíteni, plusz kész is kell lenni valamikor.

2013. ápr. 3. 17:25
 45/76 anonim ***** válasza:
27%
A 2 éves gyerek tökéletesen tud port törölni, tudom, a 3-4 éves szívesen porszívózik- tudom. tovább tart, de nem lehetetlen, és sokkal jobb, mint lerakni Tv elé. De persze ha, nincs kedved a gyerekhez niylván könnyebb leb@szi a tv elé.
2013. ápr. 3. 17:28
 46/76 anonim ***** válasza:
68%
Jah, DoraN, lehet a tv ele rakni a gyereket es csinalni a hazimunkat, vagy lehet dolgoztatni a 3 evest. Hajra, gyerekmunka :D
2013. ápr. 3. 17:29
 47/76 anonim ***** válasza:
21%

A gyereknek ez is játék, szerepjáték, nem munka.

Á, idótákkal kár vitázni.

Pá.

2013. ápr. 3. 17:31
 48/76 anonim ***** válasza:
40%

"Á, idótákkal kár vitázni. "

Tukorbe neztel, DoraN? En nem bunkoztam, neked sem kellene. Persze ehhez inteligencia kellene... Lehet hogy nem sikerult osszeszedni, mert nem volt tv??? :D

2013. ápr. 3. 17:33
 49/76 anonim ***** válasza:
50%
Te a 3 évest dolgoztatod??Inkább nézzen a gyerek mesét,legyen gyerekkora,ne takarítson!!Az a szülő dolga,nem a gyereké!!
2013. ápr. 3. 17:38
 50/76 A kérdező kommentje:
Látom egész parázs vita alakult ki. :) Tévedés ne essék, én nem vonom meg a tv-t teljesen a lányomtól (4 múlt) egyszerűen azt tartom rossznak, ha egyedül nézi. És igen, kérdez közben, pl ha magyar népmeséket nézünk, amiben több régies kifejezés is elhangzik, azokra mindig rákérdez. Így aztán van tanító funkciója is a tévézésnek, ha csak elé ültetem egyedül bambulni, az céltalan üres időkitöltés. Ez a különbség a nappaliban (közös) tévézés és a gyerekszobában (egyedül) tévézés között.
2013. ápr. 3. 17:45
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!