Gyerekszobába TV? :O
Miert ne lehetne tvje? Nem kell anelkul elni, csak normalisan kell hasznalni. Nyilvan egy csecsemonek meg felesleges, hiszen nem koti le. De egy 2-3-4 eves gyerekkel siman meg lehet nezni egy meset, vagy odakapcsolni az Animal Planetre, stb. Nyilvan nem korhataros musort kell hogy nezzen, de igenis vannak olyan musorok, amik kifejezetten tanitjak a gyerekeket. Az enyem pl imadta a Matekpalotat, abbol tanulta meg a torteket, meg a Hatsokerti tudomanyt, amiben mindenfel kiserletet vegeztek a gyerekek. Egyedul szerette nezni, miert ne tehetne?
Eleg butasag tiltani a tvt -de mondhatnam a csokit, chipset, hasonlokat- mert annal jobban fogja izgatni. Egy ido utan pedig kirekesztettnek is erzi magat, amikor a tobbi gyerek x musorrol beszel, neki meg fogalma nincs rola, hogy mi az.....
28, én vagyok 29
nem tisztán rosszallásból írtam, amit írtam. a te gyereked valószínűleg nagyo versenyképes lesz majd az életben, az egyetemen és később a munkaerő piacon is, ha odajut. de attól még nagyon fura nekem ilyet halllani. a te 3.5 évesed ezen a téren uazt tudja, amit én 36 évesen... ez egyszerűen döbbenetes
ennyit akartam vele kifejezni, se többet, se kevesebbet :)
"az agy tv nézés közben ugyanúgy működik, mint olvasás közben"
ez nem igaz. tévézéskor készen kapod a képeket, megvan a főhös arca, ruhája, a helyszín, minden. amikor könyveket olvasol, ezeket mind te magad képezeled el. olvasásá közben sokkal jobban használod a fantáziádat, plusz az olvasás sokkal stimulálóbb az gyra nézve, mint a tévézés, mivel más területet mozgat meg. nem véletlen, h bambán is lehet tévézni, de olvasni nem, mert akkor nem érted, amit olvasol
Lehet lehúzni.
Gyűlölöm a TV- t, a mai mesék nagy rakás sz@rok. A műsorok 90%- as irritál. Amúgy,n em hogy gyerekszobába nem raknék, de mi sem nézzük felnőttként. 2 gyermekem van, egy 2 és egy 4 éves. 2naponta van 30- 45 perc mese, amit DVD- ről nézünk. Olyanok, amikről tudom, hogy nem villognak, nem ijestőek, nem agresszívak. Ls, ahogy írtam, együtt nézzük, segítek nekik megérteni. Megbeszéljük, hogy miket láttunk ilyenek.
Sajnálom azokat a gyerekeket, akik TV előtt nőnek fel. Nem mondom, hogy soha és tilos nézni, de szerintem sem babakorban, sem óvodáskorban nem való még a TV a gyereknek. Egyedül pláne nem.
Gyerekszobába TV???
Kisgyereknek???
Hadd nézze, addig se kell vele foglalkozni, ugye?
Nem baj az, ha tökhülye lesz szerencsétlen, meg egyébként sem egészséges (fizikailag sem - kisgyermekeknek étűrzékenyebb a szemük is, bizonyítot tény, hogy azok a kisgyermekek akik sokat néznek TV - t, iskolás korukra sokkal nagyobb valószínűséggel válnak szemüvegessé) ....
Kisgyermeknek nem TV kell, hanem egy anyuka vagy apuka aki játszik vele
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!