Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Gyerekszobába TV? :O

Gyerekszobába TV? :O

Figyelt kérdés
Sokfelé látom, hallom, hogy oviskorú gyerekeknek TV van a szobájukban. Szerintetek ez normális dolog? Nálunk csak a nappaliban van, azt is kb napi fél órát ha nézzük, el nem tudom képzelni, hogy hogyan jut odáig valaki, hogy egy kisgyerek szobájába tévét tegyen. Mit gondoltok?

2013. ápr. 3. 15:42
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/76 A kérdező kommentje:
49-es, ugyan ez már másik téma, de ez a korosztály nagyon szeret segíteni, szórakozás nekik a rájuk bízott házimunka. Mi mindig együtt mosogatunk, porszívózunk, ablakmosásnál is segít, sütésnél, stb. Naponta kb 10* megkérdezi, hogy "mit kell segíteni?" és hurrázva ugrál, ha találok neki feladatot. :)
2013. ápr. 3. 17:54
 52/76 KatAnyu válasza:
48%

Micsoda vitát szül egy egyszerű kérdés.

Először is, DoraN nem hinném, hogy rosszat tesz a gyerekeivel, ha bevonja őket, játéknak fogják fel a dolgot, mókának. Nekik ez nem "munka".

Megkockáztatva, hogy "car cemét" leszek, leírom, én hogy látom, hogyan szeretném csinálni a jövőben.

19 hónapos a lányom, igen kicsi még. Kb 1 éves koráig egyáltalán nem néztünk vele/mellette TV-t, sem mesét, sem filmeket. Azóta napi 20-30 perc TV van, vagy mese, amit ismerek, vagy valami állatos film. Ezektől nem gondolnám, hogy ennyitől baja lenne. Külön nem nézi most sem, és sok- sok könyvet elolvasva mondhatom, iskoláskoráig egyedül biztos nem fog mesét nézni. A mesecsatornákon is ijesztő, agresszív gagyi mesék vannak, szóval együtt nézzük. Pont. Hiába csak a gyerekcsatornák lennének a gyerekszobában, azokon is sok a "12-es karikás"

Van, hogy egyedül kell lekötnie magát, nyilván nem lehetek vele egész nap, ilyenkor "főz" (van saját játék konyhája), kockázik, eljátszik...

Úgy gondolom, a határokat is ismerni kell. A teljes tiltás is butaság, de a több órás mesenézés is. A TV taníthat jó dolgokat, de el is ronthat teljesen egy gyereket. Abban viszont minden pszichológus egyetért, hogy ha kicsi gyerek egyedül néz bármilyen mesét, az bizony káros.

Egy cikk (a sok közül) a témáról

[link]

Tiszta hülyeség így egymásnak ugrani szerintem amúgy.

2013. ápr. 3. 18:14
 53/76 KatAnyu válasza:
31%
Kihagytam, amúgy nem vagyok keresztény, semmilyen vallásom nincs, de ennek ellenére sok érdekes dolog van a cikkben.
2013. ápr. 3. 18:21
 54/76 anonim ***** válasza:
54%

Hát kövezzetek meg, de akkor is leírom a véleményem:D

Elég érdekesnek tartom a kérdező véleményét arról, hogy a gyerek egyedül ne nézzen tv-t, el kell neki magyarázni az ott látottakat.

Az én szobámban mindig is volt tv, sőt számítógép is...Már 2-3 éves koromban Motorbike nevű számítógépes játékkal játszottam és imádtam:D Nem mutatta meg senki, hogy hogyan kell használni, ellestem 1-2 dolgot idősebb testvéremtől, de a használatát és a funkcióit saját magam tapasztaltam ki és szerintem ez nekem igenis jót tett.

Én úgy gondolom hogy egy kisiskolás gyermeknek már kell egy kis kuckó, egy olyan hely, ami az övé, ahol van egy kis szabad tere. Én nem igényeltem soha azt, hogy anyukám leüljön mellém és kielemezze nekem a meséket, rajzfilmeket. Mindenre magam jöttem rá, ez később is így volt és a mai napig is így van egyébként. Soha nem igényeltem azt sem, hogy tanulásban segítsenek a szüleim, addig ültem felette, amíg önmagam nem jöttem rá a helyes megoldásra. Ma már egyetemista fejjel nagyon örülök, hogy ily módon tanultam egész életemben, ez most kamatozik:) Szerintem nincs abban semmi rossz, ha egy gyermek szobájában van tv és meséket, gyermekműsorokat néz rajta akár egyedül, akár szülőkkel.

2013. ápr. 3. 18:55
 55/76 anonim ***** válasza:
53%
21/L voltam egyébként:)
2013. ápr. 3. 18:56
 56/76 anonim ***** válasza:
66%
4 éves voltam amikor elköltöztünk a régi házunkból. Ahol azóta lakunk ott nincs nappali. 3 hálószoba van, mind a háromban van tévé azóta is. Ès itt vagyok, élek.
2013. ápr. 3. 19:28
 57/76 anonim ***** válasza:
37%

Ahogy nézem két véglet alakult ki. Nálunk nincs tévé, csak a mamánál van, de ott meg nem sokat van. Az hogy néha leültetem a számítógép elé a 3éves lányom, olyan mesét bekapcsolva aminek semmi káros hatása nincs, nem jelent semmit.

1.Napi 10-20perc mese nézésbe nem fog belehalni, viszont én nyugodtan lezuhanyozhatok, anélkül hogy körbeugrálna közbe.

2.A kis barátaival is téma ez. Ahogy nekünk is, hogy mit láttunk a moziba, nekik is van ilyen. Thomas a gőzmozdony, Eperke meg a többiek.

3.Azzal hogy számítógépen állítok be neki 2-3mesét szűrök is. Nincs reklám, nem nyomkodja el.

Amikor gyerek voltam, még tévé sem volt, de anyum, hogyha nem tudott velünk foglalkozni (és nem azért mert nem akart) akkor kitett az udvarra játszani.

Én ezt nem tudom megtenni, mert panelban lakunk, az erkélyen meg nem hagyhatom (nemcsak mert hideg van, hanem mert veszélyes is)

Nem nyaggat, hogy nézzünk mesét, nem piszkál (nincs tévénk, amúgy sem tudna...meg tudja, hogy a mamánál van mégsem akar átmenni hozzá tévézni)

Egész nap játszunk, mondókázunk, sétálunk, szervezzük a közös progamokat. De azért egy Anyának néha pihennie is kell és nekem is szükségem van fél óra egyedüllétre.

2-3mese után meg megunja a 'tévézést' és leteszi a gépet és ő jön hozzám, hogy: Anyu, játsszunk!

Nem a tévével van probléma, hanem azzal, hogy a szülő nem akar foglalkozni a gyerekkel és leülteti elé. De az az Anya/Apa aki néha leülteti a gyereket, mert elmegy tusolni, wcre, telefonál, megnézi a leveleit, dolga van, az nem egyenlő a nem törődömséggel.

MErt ennyi erővel az én szüleimet is elítélhetnénk, mert kitettek a tesómmal az udvarra. Megértettük, hogy most Anyának dolga van és ne zavarjuk. Most ezt nem lehet...

2013. ápr. 3. 19:41
 58/76 anonim ***** válasza:
67%
Azért lett ekkora vita, mert szerintem tavaszi szünet van. Iskolaszünetben rejtélyes módon megszaporodnak a lepontozások és mindenki azt hiszi, hogy a másik pontozta le, közben meg minitrollok voltak akik sosem szólnak hozzá a témához. Amùgy a sok válaszos kérdésekre utaznak.
2013. ápr. 3. 19:47
 59/76 anonim ***** válasza:
80%
Szia.A mi lányunk 8 éves és bizony van a szobájában tv ,kb.3 éve. Nem gondolom,hogy ez feltétlenül ártalmas lenne ,mivel eleve utálja az idióta verekedős ,songokus rajzfilmeket stb.. csak az igazán kislányos mesék érdeklik és az állatos természetfilmek..Bizony nálunk a tv sokszor alapjáraton be van kapcsolva ( mint másnál a rádió).Egyszerűen ilyenek vagyunk.Sokszor tv-zünk közösen,de a lányom szokott egyedül is.Nem hiszem,hogy ez káros lenne.Pl van,hogy fürdőzök 30 percet.. ki kellene kapcsolnom a tv-t és köteleznem ,hogy azalatt az idő alatt a leckéjével foglalkozzon?!Vagy akkor fürödjek amikor már elaludt? Neeem..:D Szerintem senkit nem lehet elitélni,mindenki úgy él ahogy akar.Nálunk ez belefér az értékrendbe,hogy ki mit gondol,nem érdekel.
2013. ápr. 3. 20:07
 60/76 anonim ***** válasza:
48%

DoraN azért ne szállj el magadtól, az egy dolog, hogy nincs tv a gyermeked hálószobájában, de remélem ahhoz is van elég eszed, hogy megtanítod szépen kommunikálni/vitázni. Olvasd vissza kommentjeid, neked ez nem sikerült.

Ha így reagálsz idegenek véleményére akkor mi lehet otthon?

2013. ápr. 3. 20:10
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!