Megbocsátanád a párodnak ha megcsalna? Miért/Miért nem?
Tapasztalatom, hogy aki még nem csalt meg és nem volt megcsalva, az rögtön rávágja, hogy "dehogy, hova gondolsz!".
De bizony az élet hoz olyan helyzeteket...
Én mindkét oldalon voltam már és mindkét oldalról megbocsátás történt és egyik megbocsátást se kellett megbánni utólag. Bizony-bizony, minden esetben mindkét fél hibás, aki csal és akit csalnak, az is!!! Nagy igazság!!!
Ja, a bizalom az odavan sajnos jó darabig, de újra ki kell és ki lehet érdemelni...
Először is honnan veszed, hogy akik azt írták, hogy nem bocsátanák meg, még nem voltak megcsalva? Én pl. már voltam, és szerintem nem vagyok egyedül...
Másodszor igaz, hogy mindkét fél hibás, de valaki bölcsen leírta itt, hogy meg lehet oldani a problémákat úgy is, hogy megbeszélik egymással, nem kell rögtön elmenni nőzni/pasizni. Aki megcsalja a másikat, az gerinctelen, mocsok alak MINDEN ESETBEN, mert nincs bátorsága a másik szemébe mondani, amit gondol.
Tegnapi 18:55-sel a és a 07:32-sel tökéletesen egyet értek.
Annyival még kiegészíteném, hogy nagyon könnyen szövegelnek azok a nők, akiknek még nincs gyerekük, és mellé jó pár milla hitelük a közös lakásra stb. Könnyű úgy büszkének lenni, hogy következménye nincs a dolognak, mert max a közös albérletből haza megyek anyucihoz. De akinek ott van 3 gyerek, rengeteg adósság stb az könnyebben feladja a büszkeségét és lenyeli ezt a sérelmet. És eszébe jut, hogy mikor házasodott azt mondta, hogy jóban-rosszban és nem futamodik meg az első problémánál. Természetesen nem azt mondom, hogy a végtelenségig lehet ezt tűrni, de egy esélyt mindenki megérdemel (és ezt úgy írom, hogy nincs három gyerekem, hitelem stb).
Köszönöm a válaszaitokat. Felfigyeltem pár pro és kontra érvre, amiket sokat gondolkoztam. A kommenteket olvasva rájöttem, hogy tényleg sok mindentől függ. Persze nincs közös gyerek, nincsenek milliós hitelek de azért az érzelmek, az együtt töltött idő stb. arra késztetne, hogy gondoljam át az egész dolgot. Mit hibáztam, amiért a párom megcsalt? Elhanyagoltam? Ő a hibás, vagy én tehetek róla, hogy más nőnél keresett vigaszt?
Érdemes ezekre a kérdésekre válaszolni, mielőtt kimondjuk hogy vége, vagy azt hogy még egyszer megbocsátom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!