Hogyan viselkednétek a helyemben a bátyátok barátnőjével?
A bátyámnak van egy barátnője 6 hónapja. Kedves nő, az egész család kedvelte - eddig. Most kiderült, hogy van egy 6 éves fia, akit fél éves kora óta az apai nagyszülők nevelnek. Ő azóta nem látta, nem tud róla.
A szüleim nagyon kiakadtak, összevesztek a testvéremmel, oda vagy egyedül megy vagy sehogy.
Számomra is felfoghatatlan, hogy miért nem törődik a gyerekével, de a bátyám szereti.
Ti mit tennétek? Megszakítanátok vele a kapcsolatot?
Nézd Kérdező (#22), ahogy a #12-es válaszadó rámutatott, ez itt gyakorlatilag annyi, hogy mivel a szülei nm hagyták az abortuszt, a lány élt a maradék lehetőséggel, és gyakorlatilag örökbe adta azt a gyereket, akit akarata ellenére rákényszerítettek.
Viszont az biztos, hogy ez a kérdés amit feltettél, egyben csattanós válasz azokra a kérdésekre, amikor emberek azt magyarázzák az abortuszra váró nőknek, hogy "inkább add örökbe", vagy azon értetlenkednek, hogy miért inkább az abortuszt választják, mint az örökbeadást.
Ugye, ha ennek a lánynak 16 évesen lett volna egy abortusza, azt vagy nem is tudnák a szüleid, vagy ha tudnák is, max 3 napig hümmögnének... így viszont ...
Én sem értem a felháborodás okát. 16 évesen valaki bele lett kényszerítve, hogy megszülje a gyerekét és a legjobb lehetőség, ami akkor éppen rendelkezésére állt, az az volt, hogy a gyereket az apja/apja családja nevelje fel. Ezen felül semmit nem tudsz a helyzetről. Hogy miért nem kereste, hogy egyáltalán lett volna-e lehetősége keresni őt, hogy a nagyszülők mit mondtak annak a gyereknek, tud-e arról, hogy nem ők a szülei, engednék-e egyáltalán, hogy lássa a gyereket, miben egyeztek meg, amikor otthagyta a gyereket, stb.
Szerintem néhány mondatból kár lenne elítélni egy fiatal lányt, akinek volt egy bal lépése. Sajnos így alakult. Gyerekként adott életet egy gyereknek, ilyen korban, ha nincs támasza, akkor nem igen tud mit csinálni önmaga egy gyerekkel. Mellé állnék, nagyon is! Nem tudhatod milyen sebek vannak emiatt benne és szerintem csak a ti családotok hozzáállása árulja el valójában, hogy ti milyen emberek is vagytok. A körülményekről semmit nem tudtok pontosan, még is kivan tiltva szerencsétlen lány a házból. Ne legyetek meglepődve, hogyha egyszercsak majd a te szüleidnek sem kell többé a fiuk felé nézni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!