Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy viselkednétek ebben a...

Hogy viselkednétek ebben a helyzetben?

Figyelt kérdés

Sógornőmék(férjem húga, férje, féléves gyerek) külföldön élnek, haza látogatnak a szülőknél fognak lakni. Voltakmás sokszor itthon,mióta együtt vagyunk, de soha nem jöttek hozzánk, férjem többször hívta őket. Nekünk két éves a lányunk, nem érdekelte, hogy rá vesse a szemét, a férjempedig nem szakadt le a telefonról, amikor ő szült. Magyarul nem bírom őket, mert elvárásokkal teli emberek, de a kötelességet nem ismerik. Férjem bejelentette elfogadták a meghívást, jönnek hozzánk egy délután. Mondtam, hogy persze jöjjenek, de nem várjanak semmit tőlem, megkínálom őket egy kávéval, sütit készítek, de nem fogok hasra esni, mert megjelennek.

Semmi kedvem hozzájuk,tudom hogy a férjem testvére, de ezt csak ilyenkor kell bizonyítani, és a születésnapján? És a gyereke születésénélnem tudta, hogy van egy testvére?

Ahogy erre a látogatásra gondolok felfordul a gyomrom és mind idegesebb vagyok, mert félek elpattan a húr és felteszek sógornőmnek néhány olyan kérdést amire válszolni nem fog tudni.

Amikor haza jönnek, tőlünk viszik a disznót levágva,tyúkot levágva, burgonyát, a férjem bepakol a kocsiba és viszi az anyjához, mert hát a testvére, ebből is elegem van. Nah szóvalmit csináljak? Szorítsam össze a szám és legyek megint balek?

2013. márc. 11. 10:49
1 2
 1/11 klopusz ***** válasza:

Szia!

Szerintem mást nem tudsz tenni, mint amit leírtál: száj összeszorít, nagy nyelés.

Könnyen beszélek, nekem sem menne :-) Ha csak egy szót beszólnának, akkora patáliát csinálnék, hogy többé a közelembe sem jönnének:-)

Úgy látszik, párod a normális testvér, és ezt el kell fogadni.

Örülj annak, hogy csak ilyen ritkán látod őket és nem kell nap mint nap elviselni a közelségüket.

A kávé, süti rendben van, többet nem is kell adnod egy délutáni összejövetelre.

Minden esetre megérné elmondani a párodnak is, hogy milyen érzések kavarognak benned, mert akkor ő is tud neked segíteni abban, hogy az igazán kínos helyzeteket elkerüljétek.

Remélem, segítettem.

2013. márc. 11. 10:56
 2/11 A kérdező kommentje:
Férjem ismer és tudja mennyit hallgatok, ezért hálás is nekem, bízik abban, hogy nem robbanok...de nem tudom meddig bírom. Elegem van!
2013. márc. 11. 10:59
 3/11 anonim ***** válasza:

Szia, teljesen érthető a haragod, de szerintem legyél bölcs és bírd ki azt a délutánt veszekedés nélkül. Hidd el, hogy csak te fogsz rosszul kijönni belőle, ha régi, főleg általuk már elfeledett, meg egyáltalán nem fontosnak tartott dolgok miatt sértődötten, vagy kimérten viselkedsz.

Legyél kedves és fogadd szeretettel őket, de ha pofátlanok lennének, nyugodtan mond el a véleményed.

2013. márc. 11. 11:00
 4/11 anonim ***** válasza:
Mutasd meg, hogy te más ember vagy.
2013. márc. 11. 11:04
 5/11 A kérdező kommentje:
Dehát eddig is ezt tettem, csak telik be a pohár,már a gumicsizmámba is borul belőle.....
2013. márc. 11. 11:05
 6/11 anonim ***** válasza:
Sz*rd már le őket xD Játssz a kislányoddal azt kész :) Megértelek, de ne idegesítsd magadat ezzel... hidd el nem éri meg!
2013. márc. 11. 11:11
 7/11 anonim ***** válasza:
Istenem mintha csak az én helyzetemet irtad volna le..Csak annyi különbséggel, hogy az én férjem a testvére mellé áll..ők is ugyanugy kaptnak mindent itthonrol viszik ki külföldre, nekem bezzeg itthon kell magamnak megpucolni a csirkét, vagy segiteni disznovágásnál, ők viszont "tisztán" megkapnak mindent..nekem havi egyszer jut belőlük, de muszály velük kedves lennem..igazábol nem is a sogornőmmel van a baj, hanem annak az utálatos férjével, aki sinte kiforditotta a sogornőmet magábol..szörnyű! Bocs, hogy nem tudtam tanácsot adni, csak a kérdésed olvasva kibukott belőlem!
2013. márc. 11. 11:14
 8/11 anonim ***** válasza:

Csak egy kérdés. Amikor a sógorodék hazajönnek külföldről ti régebben átmentetek anyuhoz hogy meglátogassátok őket is?? Amikor megszületett a kicsi nekik akkor ti is meglátogattátok őket?? Csak azért kérdezem mert lehet hogy a gond az, hogy ők is hasonlóképpen éreznek mint te. Hogy sosem látogattátok akkor minek menjenek:

Személyes tapasztalat. Amikor mi 7 évvel ezelőtt külföldre mentünk, és szerettem volna tartani a sógoromékkal a kapcsolatot. AKár email-ben vagy skype-on. Eleinte duumálgattunk, majd szép lassan lekoptattak minket. Már nem is válaszoltak a levelekre, nem is reagáltak a skype- ra. Állandóan mi írtunk rájuk hogy mi van velük, hogy vannak..

Amikor mi utaztunk haza 2000 km-t, akkor is mindig azt várták el hogy mi látogassuk meg őket. Elmentünk. Elég szar érzés volt hogy 2 év után végig kellett ülnöm egy idétlen autóversenyt, mert annyi nem volt bennük hogy a látogatás ideje alatt nem nézik.

Meguntuk. Úgy voltunk vele, hogy most mi várunk. Várjuk hogy írjanak, akkor mi is írunk. Idén újra hazamegyünk 2 hétre. Telefonálni fogunk hogy itthon vagyunk, lehet minket látogatni.. Ugyanannyi időbe van mint amikor mi mentünk.. Végül is mi utazunk 2000 km-t

Szóval a kérdés az hogy ti mennyire látogattátok őket??

2013. márc. 11. 11:16
 9/11 A kérdező kommentje:
Amikor itthon voltak, mindig mentünk és mint írtama férjem vitte a cuccot. A mi lányunk idősebb, nekik kellett volna jönni először nem tették meg, még akkor sem, amikor hazajöttek az anyjához, pedig ott voltak néhány méterre tőlünk.MImentünk, ők soha nem fogdták el a meghívást, mondván annyi helyre kellmenniük, szerintem a testvér az elsők között kellene legyen, de csak szerintem.
2013. márc. 11. 11:24
 10/11 anonim ***** válasza:

ma 11.16-os vagyok

Akkor ezek szerint ti vagytok a mi helyzetünkben.. Akkor meg is értem hogy eleged lett, mert nekem is elegem lett belőle. Megmondom őszintén, mi idén nyáron tervezzük csak azt amit leírtam. Hazamegyünk, és telefonon szólni fogunk nekik hogy itthon vagyunk, jöhetnek meglátogatni minket. Ha jönnek szívesen fogadom őket, ha nem jönnek akkor eldöntöttük hogy 1 gonddal kevesebb. Akkor már nem fogunk még ennyire sem jópofizni velük. Akkor ha hívnának vagy bármi , simán nemet mondunk majd.. Nem kötelező évekig elviselni mások viselkedését.

Amúgy meg, arra nem gondolsz hogy bár ígérték elmennek hozzátok, de mégsem fognak???

2013. márc. 11. 11:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!