Hogyan viselkednétek a helyemben a bátyátok barátnőjével?
A bátyámnak van egy barátnője 6 hónapja. Kedves nő, az egész család kedvelte - eddig. Most kiderült, hogy van egy 6 éves fia, akit fél éves kora óta az apai nagyszülők nevelnek. Ő azóta nem látta, nem tud róla.
A szüleim nagyon kiakadtak, összevesztek a testvéremmel, oda vagy egyedül megy vagy sehogy.
Számomra is felfoghatatlan, hogy miért nem törődik a gyerekével, de a bátyám szereti.
Ti mit tennétek? Megszakítanátok vele a kapcsolatot?
Van egy fia,6 éves,ő 22.
Az a gyerek a nagyszüleit tekinti szüleinek,lehet azt hiszi késői gyerek.
Gyakorltilag örökbe adta,16 évesen jobbat nem is tehetett volna.
3-as voltam
Akkor a szülei akarták ezt a gyereket, az is lehet, hogy nem is engednék, hogy lássa. Felelőtlen volt, de az egyetlen épeszű megoldást a szülei ellenezték. Van egy gyereke, akit ő egyáltalán nem akart. Örök életére bánni fogja később azt, hogy nem ismeri, nem ismerte a gyerekét, sőt, már most is bánja úgy gondolom, csak jól leplezi ezt a fájdalmát. Ettől ő még lehet majd jó anya. Egy felelőtlen éjszaka, egy rossz döntés, és erőszakos, maradi szülők: a következménye egy nem kívánt gyerek, akit még gyerekfejjel szült ő maga is.
Elítélendő, hogy nem látogatja. Én a helyében biztosan elvetettem volna, egy ilyen dologban a szülők nem dönthetnek senki helyett. Sajnos ez van, fogadjátok őt el, mindenki vétett életében már kisebb és nagyobb hibákat. Ő egy nagyobba csúszott bele, amibe a szülei aztán belekényszerítették, nem kihúzták. Kihúzta magát ahogyan tudta. A zord elutasítás nem válasz és nem segítség semmire. Én a helyedben barátkoznék vele, és beszélgetnék sűrűn, hogy lásd, mi is valójában a helyzet. Mint mondtam, az is lehet, hogy a szülei nem is nagyon akarják, hogy találkozzanak - sajnos ilyen is volt már. Én nem ítélném el súlyosan azt a lányt. Inkább a szüleit.
A "most kiderült" mit jelent?
A bátyád is most tudta meg? Vagy csak ti?
Egyébként ne ítélj, hogy ne ítéltess!
Igyekszem nem elítélni, pont a helyzete miatt, de bevallom nehezen megy. Persze a szülei is nagyon hibásak, hiszen előbb nem engedik az ab-ot aztán mégsem kell nekik a gyerek.
De anyaként akkor sem értem, na. Ez van.
A bátyám is most tudta meg.
Köszönöm a válaszokat, igyekszem barátságosan viselkedni vele jobban megismerni.
A lány ebben a szituban szerintem összesen egyetlen dologban hibázott, abban, hogy 16 évesen hitt a szüleinek és engedelmeskedett nekik, ahelyett, hogy utána ment volna a szülei ellenében is a saját jogainak és lehetőségeinek.
Ezt meg azért olyan szemmel kell nézni, hogy itt a GYK-n is rendszeresen merülnek fel ilyen kérdések, hogy ki dönt ilyen esetben a terhesség sorsáról - és hát az utóbbi időben már a valós válaszok vannak túlsúlyban szerencsére, de 2-3 éve még itt is azt a tévhitet terjesztette sajnos a többség, hogy a lány szüleié a döntés joga. Szóval szerintem teljesen életszerű, hogy a lánynak egyszerűen peche volt, a kritikus hetekben nem futott bele senkibe, akitől megtudta volna a valóságot, és a teendőit.
Szóval Kérdező, ezek tükrében én 100/0 arányban a bátyám és a lány mellé állnék - ha már 6 éve nem állt mellé senki - és a szüleim gondolkodását próbálnám rendbe rakni.
Pont az ilyen alpári magatartás miatt kellett a kisfiát eltitkolni.
Nem a te életed, ne szóljál bele, semmi közöd nincs hozzá.
Talán segítesz neki majd új nőt találni, akivel boldog lehet?
Nekem van egy saját lányom, de az új párom családja nem fogadta el a gyereket és engem sem. Totál csórók, semmilyük nincs és még ők válogatnak.
Mindenki a saját magánéletét próbálja megoldani, attól hogy valakinek van egy gyereke még lehet rendes ember, és az is lehet hazugság, hogy sohasem látta és nem is tud róla. Megszakíthatod vele a kapcsolatot, de a testvéredet is elveszíted, te tudod, csak nehogy te is egyszer egyedül maradj egy gyerekkel és akkor majd megtudod milyen az élet, milyen nehéz gyerekkel ismerkedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!