Ti hol tartottatok 21-22 évesen? Anyám szerint nekem nem itt kellene már tartanom. Akkor mégis hol?
Lehet arra gondolt, hogy ilyen korban már dolgoznod kellene (nem kizárt, hogy valaki mondta neki, hogy xy lánya tanul és mellette dolgozik stb), meg, hogy még eljegyzésetek sem volt (itt az időre gondolok, hogy már régóta együtt vagytok).
21 évesen volt az eljegyzésem, rá 2 évre pedig a lagzink. Saját házunk van, dolgozunk. Nem sokára babát szeretnénk. Szóval Mi itt tartunk!
Kedves 9-es!
Amikor egy család anyagi helyzete nem teszi lehetővé a gyerek taníttatását az más helyzet. Nekem örömmel vállalták a szüleim, hogy 23 éves koromig eltartanak, amíg én nappali tagozaton egyetemre járok. Megtehették. Tőlem annyit vártak el, hogy tanuljak. Ezt előre tisztáztuk. Nagyon rosszul esett volna, ha félúton azt vágták volna a fejemhez, hogy nem itt kellene tartanom és arra célozgattak volna, hogy bezzeg ők már dolgoztak az én koromban. (Nyilván más a helyzet, ha a család anyagi helyzete változik, de akkor le lehet ülni és megbeszélni hogyan tovább.)
Nekem van egy alapképzéses diplomám, egy középfokú nyelvvizsgám, mesterire járok. Párkapcsolatom 16 éves korom óta (aki azóta már a vőlegényem).
Munkám még nincs, de ha minden igaz szeptembertől az is lesz, addig egy kisgyerekre vigyázok.
A párom 23 éves még nem fejezte be az egyetemet, a 6 évből van még 2.
Szerintem nagyon is jól állsz:)
09:53 vagyok. Nem szabadna összekeverni a dolgokat, hogy mi volt akkor és most.
Sokat változott a világ. Sok a munkanélküliség, kevés fizetés stb. Ezt anyukádnak is bekellene látnia, hogy ma már örülhet egy 21-22 éves, hogy egyetemre járhat vagy dolgozhat. Kevésnek adatik ez meg.
"amikor ő volt ennyi idős, az ilyen korú lányok közül sokan már gyereket neveltek, vagy legalább is már komolyabban tervezgették, na meg a többség már dolgozott"
Ez inkább 30-35 éve, illetve még korábban volt így. Én 16 évvel ezelőtt végeztem gimiben, akkor és már azelőtt néhány éve éppen az volt a jellemző, hogy a többség tovább tanul, méghozzá nappali tagozaton. Akkor nem volt tandíj és még nem volt ilyen rossz a gazdasági helyzet. Átlagos családok is megtehették, hogy nappalin tamuljon a gyerek. (Márpedig, az Ő anyukája 21-22 éve szült, nem 35 éve.)
23 vagyok.
Érettségivel, szakmával.
Munkanélkül.
7 éves kapcsolatom van.
Nem haladok az életben.
Szerintem semmit nem csinálsz rosszul, szépen haladsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!