Hogyan legyek nő?
Persze a picivél még nehéz, de próbálj meg rendszert kialakítani az életetekben.
Legyen rendszere a pakolásnak, a takarításnak, pihenj te is amikor a kicsik alszanak, máskor ha alszanak te tudsz pakolászni, vasalni,főzni. És ha lehet néha bízd a nagyszülőkre a gyereket.
A kicsi szopizik, és sajnos hasfájós lett. Így ha nem eszik, akkor többet sír mint alszik. Emiatt a nagyobbikkal is türelmetlenebb vagyok, ami végtelenül bánt, mert így is elég nehéz neki pusztán az alaphelyzet is. A nagyobbik már csak ebéd után alszik, akkor nem mindig alszik a kisebb. Rendszert még sajnos nem sikerült kialakítani, mert nem tudjuk tartani azt hogy csak 3 óránként egyen.
És nem nyavajgok, hanem segítséget kértem. Könnyű mondani hogy csináld, a kérdésem az hogy hogyan? Tudom hogy másnak is van gyereke, de nekem a 6 hét alatt sajnos még nem sikerült rájönnöm hogy hogy kell ezt jól csinálni!
Össze lehet ezt hozni, bár elhiszem, hogy nehéz. Nekem nincs gyerekem, de anyukám amolyan szuperanya volt, nem mondom, hogy nem volt néha ki, de nagyon ügyesen csinált mindent. 6 hete szültél, nem csoda, hogy ki vagy, hormonok erre még rá is tesznek, ez lassan elmúlik.
Szerintem írd össze egy lapra, mit kell egy nap megcsinálnod. Reggel pl berakhatsz egy adag ruhát a mosógépbe, az onnantól el van intézve egy ideig. Megcsinálod a reggelit a nagyobbiknak, amíg ő eszik, addig tudsz a kicsivel foglalkozni. Bevonhatod a nagyobbikat egy kicsit, pl segíthet abban, hogy ha végzett a játékkal, akkor azt visszateszi a helyére, máris nem rohan a lakás. Ha esetleg elfelejti, akkor amint van időd, segíts neki, mert ha hagyod összegyűli a sok játékot, akkor tényleg sokáig tart elpakolni, így meg néhány perc.
A lényeg hogy mindent akkor csinálj, mikor még könnyű. Ebéd után gyorsan elmosogatni, míg a kicsi alszik, kiteregetni, stb. Teregetésben pl segíthet a nagy, én imádtam anyuval teregetni, már nagyon kicsi korom óta:)
Este, ha már mindketten alszanak feküdj bele a kádba, és relax. Jöhetnek a gyertyák, meg illatok, ami jól esik. Máris jobban érzed magad a bőrödben.
Még annyit, hogy ne a tévével "iktasd ki" a nagyot, mert az nagyon nem tesz jót neki. Inkább vegyél neki színezőt, vagy valami ilyesmit.
Kedves Válaszolók! Ha én magam nem látnám, el se hinném, hogy milyen rosszindulatúak vagytok!!! Tisztelet a kivételnek..
Kedves Kérdező! Elhiszem, hogy nagyon nehéz rendszerezni a dolgokat! Nincsenek nagyszülők vagy rokonok akikre néha rábízhatnád a gyerkőcöket? Már látom írták a bébiszittert is ha megengedheted magadnak az is jó ötlet! Esetleg ami még eszembe jutott az alkalmi takarító! Szerintem külső segítség nélkül nem könnyű megoldani a helyzetet apa nélkül! Szerintem rád fér már nagyon a kikapcsolódás, barátnőzés!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!