Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit csináljak ebben a helyzetb...

Mit csináljak ebben a helyzetben? (Fontos a család is de a tanulás is)

Figyelt kérdés

4hét múlva nyelvvizsgázom és finoman szólva sem állok vele túl jól...Iskola és munka mellett nem tudok intenzíven készülni rá ahogy azt elképzeltem. Nem tudok egy egész napot végigtanulni mert mindig van valami dolgom, így nem a leghatékonyabb...

Namármost az van, hogy most hétvégén mennénk le vidékre a mamához húsvétolni (megjegyzem csak karácsonykor húsvétkor és nyári szünetben látjuk a mamát-aki már elég idős...ez elég fontos momentum)

Viszont én vidéken nem tudok egyszerűen tanulni. Ott is vagy az lenne, hogy elvonulok de akkor meg mi értelme lemennem(?) vagy foglalkozok a családdal de akkor megint elment egy hétvégém és nem tudtam normálisan a tanulással foglalkozni. És 3nap azért az elég sok.

Anyának feldobtam hogy mi lenne ha most nem mennék le...itthon egyedül csak a tanulásra tudnék koncentrálni....persze nem örült neki...nem is tudom mit mondana ha nem csak feldobnám, hanem megmondanám neki, hogy nekem most a tanulás az fontosabb mert rengeteg pénzt öltem bele a nyelvvizsgába meg a tanfolyamba, plusz csúszok fél évet, ha most nem sikerül...

De fontos a család is nekem, úgyhogy nehéz döntés ez most...eléggé tanácstalan vagyok:S

2013. márc. 26. 12:55
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
az a baj hogy mindenki tök neheztel rám emiatt es nem ertik meg...a csaladomban senkinek nincs nyelvvizsgaja azt sem tudjak milyen nyelvet tanulni...raadasul kb olyanokra gondolnak h ha itthon maradok ossze-vissza fogok csavarogni pedig nincs okuk ezt hinni mert ez most fontos nekem...videken 5en lennenk egy 2szobas lakásban azt sem tudom hova tudnék elhúzódni tanulni azt meg nem csinalhatom h kikuldom a szobabol őket es végig ott vagyok,,kb akkor minek megyek le..? bocsi az irasert csak telefonrol vagyok.
2013. márc. 27. 10:00
 12/16 anonim ***** válasza:
Szerintem ne anyukáddal vitatkozz ezen. Hívd fel a nagyidat, és beszéld meg vele. Mondd el nyugodtan, hogy nagyon sajnálod, de most nem tudsz menni, ezért és ezért. Azt megígérheted ( és tartsd is be ) hogy ha túl vagy a nyelvvizsgán, bepótolod egy látogatással a húsvétot kárpótlásul. Gondolom 23 évesen nem megoldhatatlan egy ilyen utat lebonyolítani. A nagyik ilyen dolgokban engedékenyebbek, és megértőbbek mint a szülők.
2013. márc. 28. 14:47
 13/16 A kérdező kommentje:

Felhívtam a mamámat és végig sem hallgatott, aztán közölte, hogy neki mindegy maradjak otthon (de érezhetően neheztelve!!!) 85éves egyébként.

Aztán rámtette a telefont (ennek egy előzménye volt, hogy legutóbb mikor beszéltünk telefonon akkor elmondtam neki h mennyire szar a hangulat folyton itthon és anya nem szépen viselkedik velem és azóta NEHEZTEL RÁM) ki érti ezt...szóval most ezt is felhozta, hogy a legutóbbi eset óra haragszik... Így már végképp nincs kedvem lemenni:S De közben meg sikerült bűntudatot kelteni bennem és most én érzem magam a fekete báránynak h mindenki vidéken lesz egyedül én nem...

2013. márc. 28. 17:51
 14/16 anonim ***** válasza:

Nézd, 23 éves vagy. Van egy megoldandó feladatod, amiről te tudod, hogy mennyire időigényes. Próbálj meg úgy gondolkodni, és cselekedni, hogy mit tennél akkor, ha kizárólag a saját véleményed alapján kellene döntened. Ha folyton azon fogsz agyalni, hogy ki mit szól, ki duzzog, ki örül, soha nem lesz egy önálló lépésed. 1 db nyelvvizsgáról van szó, és 1 db kihagyott húsvétról. Megtörténhetne, hogy olyan munkahelyed van, ahol egyedülállóként téged osztanak be erre a pár napra. Azon sem sértődhetne meg a család, kénytelenek lennének tudomásul venni.

Csak aztán ki ne találd, hogy a lelkiismeret furdalástól nem tudtál tanulni, mert akkor sok hűhó volt semmiért.

2013. márc. 29. 08:58
 15/16 anonim ***** válasza:
Sikerült a nyelvvizsga?
2013. dec. 29. 14:23
 16/16 A kérdező kommentje:
Nem:( 2 ponton múlott...
2014. jan. 10. 14:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!