Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi lenne a véleményetek arról...

Mi lenne a véleményetek arról ha a párotok nem bírná kontrollálni az idegességét?

Figyelt kérdés

Ha nagyon felhúzza magát képes eldobni ami a kezében van pl.:borotva,flakon stb... Vagy belevág a falba, csapba stb...

Elképesztően zavar, hogy értékeket tesz tönrke ilyenkor meg persze ijesztő is... És kárt is tesz magában az ütéssel...

Ezerszer mondtam neki, hogy ne csinálja, de ilyenkor teljesen átkattan és nem tudja magát leállítani, kontrollálhatatlan... Kiabál...

Bántani nem lenne képes engem az igaz, hogy ilyenkor agresszívabban is ér hozzám de sose ütne meg.

Már megbeszéltük több ilyen alkalom után, hogy pszichológushoz kellene mennie.

Nem tudom az segítene-e tudom, hogy ki kell próbálni de ez nem csak rajtam múlik...

Mi van ha nem segít rajta?

Azt hiszem ezt nem tudnám egy életen át elviselni főleg a leendő gyerekeim miatt.

Nem akarom, hogy ezt kelljen végignézniük...

Minden ilyen alkalommal az jár a fejembe, hogy nem szabad vele együtt maradnom a leendő gyerekeim miatt.

De mindemellett nagyon szeretem, el is tudom fogadni ezzel együtt de féltem a jövőmet...

Ti mit tennétek?

(3 éve vagyunk együtt és elég fiatalok vagyunk. huszonpár évesek)

2013. márc. 26. 09:54
1 2 3 4
 21/31 A kérdező kommentje:

Azt hiszem eltudnám fogadni de a leendő gyerekeimet féltem.

Az apának a biztonságot kell nyújtania- én azt gondolom- és ha azt látják gyenge, nem tudja kontrollálni saját magát az nem hinném, hogy jó példa/érzés lenne nekik...

2013. márc. 26. 13:24
 22/31 anonim ***** válasza:

Nekem az apám volt ilyen,anyu is azt hitte,hogy minket sosem bántana aztán egyszer csak azt vette észre,hogy engem nadrágszíjjal ver,a terhes anyukámat meg veréssel fenyegeti(akkor volt terhes öcsémmel).

Szerencsére 6 éves koromban elváltak de ezeket az emlékeket sosem fogom tudni elfelejteni,anno pszichológushoz is járnom kellett mert komplexusaim voltak miatta.

Ha ilyenkor az jut eszedbe,hogy nem szabad vele maradnod az nem lehet véletlen.

Próbáld meg elvinni orvoshoz és ha nem válik be akkor hagyd el.Az ilyen embereknél sosem biztos,hogy mikor kezdi el bántalmazni a környezetét.Lehet,hogy egy hónap múlva egy pofonnal vár haza.Nem ijesztgetni akarlak de én ebben nőttem fel.Nem hiszem,hogy a leendő gyermekeidnek ilyen életet akarnál.26/N

2013. márc. 26. 13:46
 23/31 anonim ***** válasza:
0%

Kérdező! Leírtam, hogy én is ilyen vagyok. És azt is leírtam, hogy soha nem bántottam és nem is fogok senkit. De nem fogadjátok el a tanácsot attól, aki átmegy ezen, mert az biztos nem tudja.

Akkor azt mondom amit itt mindenki hallani akar:

A párod egy sz@r ember, biztosan pár éven belül sz@rrá fog verni, azonnal hagyd el, őt meg vitesd zárt osztályra azért, mert nem folytja magába a dühét mint mások és nem kap rákot tőle 10 éven belül, és nem tanulta meg máshogy még levezetni. Mivel másokat vert az apja, ebből törvényszerűen következik, hogy a te pasid is egy agresszív állat lesz. Ennyi.

2013. márc. 26. 14:06
 24/31 A kérdező kommentje:

Én abba biztos vagyok, hogy nem verné a gyerekeimet... Viszont én már azt se szeretném ha a dühkitöréseit látnák...

Dobálást stb..

2013. márc. 26. 14:18
 25/31 tetris ***** válasza:
24%

A legtöbb ember hasonlóképpen cselekszik. Ha felhúzzák az agyát, csapkod, kiabál, káromkodik, szentségel, átkozódik, csapkodja az ajtót, netán felrúgja a macskát, ilyesmit.

Mégis mit vártál? Virágnótákat énekeljen?

Még mindig jobb, ha így vezeti le az ideget mintha inna, narkózna, .. stb.

2013. márc. 26. 14:20
 26/31 anonim ***** válasza:
41%

Kérdező (#24), pedig ebben nincs igazad, csak a végletességtől, szélsőségességtől kell tartózkodni, ezen túl a szenteket lehet tisztelni, de szeretni csak a hús-vér embereket lehet, a maguk erősségeivel és gyengeségeivel, indulataival, hibáival...

Az ég óvjon az olyan emberektől, akik mindig higgadtak tudnak maradni, mert ki tudja, mit gyűjtögettek össze magukban, és mikor és hogyan fognak robbanni, vagy viszi el épp az infartus-agyvérzés őket... a család hosszú és boldog léte irányában sokkal-sokkal szerencsésebb az az alkat, aki a feszültségeit, indulatait időről időre ki tudja adni magából...

2013. márc. 26. 15:26
 27/31 anonim ***** válasza:
77%
25 Látszik, hogy még nem volt ilyen párod. Az a baj azzal, ha valaki nem tud határt szabni a dühének, hogy ennek a környezete issza meg a levét, különösen a gyerekek, mert ők a legsérülékenyebbek. Az ilyen embert én eltiltanám az apaságtól.
2013. márc. 26. 16:37
 28/31 anonim ***** válasza:

Honnan tudod kérdező, hogy nem verné a gyerekeidet? Hisz még nincs is nektek...

Most vagy túlzol a férjed dühkitöréseit illetően vagy ha nem, akkor térjünk vissza pár év múlva.

2013. márc. 26. 18:53
 29/31 A kérdező kommentje:
Nem túlzok, de egyszerűen nem tudom róla elképzelni, hogy megverné a gyerekét... Nem olyan ember...
2013. márc. 26. 20:22
 30/31 anonim ***** válasza:
#28, ez azért nem így függ össze... nekem is van egy barátom, aki felnőttekkel sokszor elviselhetetlen, türelmetlen, cinikus, idegronyó tud lenni, na ehhez képest tanító a hivatása, és a gyerekekhez állítólag angyali türelme van...
2013. márc. 26. 20:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!