Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi lenne a véleményetek arról...

Mi lenne a véleményetek arról ha a párotok nem bírná kontrollálni az idegességét?

Figyelt kérdés

Ha nagyon felhúzza magát képes eldobni ami a kezében van pl.:borotva,flakon stb... Vagy belevág a falba, csapba stb...

Elképesztően zavar, hogy értékeket tesz tönrke ilyenkor meg persze ijesztő is... És kárt is tesz magában az ütéssel...

Ezerszer mondtam neki, hogy ne csinálja, de ilyenkor teljesen átkattan és nem tudja magát leállítani, kontrollálhatatlan... Kiabál...

Bántani nem lenne képes engem az igaz, hogy ilyenkor agresszívabban is ér hozzám de sose ütne meg.

Már megbeszéltük több ilyen alkalom után, hogy pszichológushoz kellene mennie.

Nem tudom az segítene-e tudom, hogy ki kell próbálni de ez nem csak rajtam múlik...

Mi van ha nem segít rajta?

Azt hiszem ezt nem tudnám egy életen át elviselni főleg a leendő gyerekeim miatt.

Nem akarom, hogy ezt kelljen végignézniük...

Minden ilyen alkalommal az jár a fejembe, hogy nem szabad vele együtt maradnom a leendő gyerekeim miatt.

De mindemellett nagyon szeretem, el is tudom fogadni ezzel együtt de féltem a jövőmet...

Ti mit tennétek?

(3 éve vagyunk együtt és elég fiatalok vagyunk. huszonpár évesek)

2013. márc. 26. 09:54
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
100%

Vidd orvoshoz, mert ez igenis veszélyes. Nekem az exem volt ilyen, persze mindig mondta, hogy áá, engem nem tudna bántani, az anyagi dolgokat meg megoldjuk (volt hogy a laptopom repült, mert őkelmének épp dührohama volt).

Na a lényeg, orvoshoz nem akart menni, én meg elnéztem a dolgot, de az évek alatt rám is hatott: végül már csak arra figyeltem, nehogy olyasmit csináljak, amivel véletlenül felidegesítem. Ez az egész betegessé fajult.

Aztán egyszer véletlenül pont az útját álltam egy repülő tárgynak, jól megütött vele. Persze bocsánatot kért és fogadkozott, hogy nem történik meg többet.

De néhány hónappal később meg konkrétan nekem jött begőzölten. Nem ütött meg, de úgy kilökött a szobából, hogy hanyatt estem. Mindezt azért, mert erőltettem hogy induljunk már el az anyjához, ha már egyszer megígértük.

Na ezután gondolkoztam el: ha így megy a dolog, mi lesz, ha gyerekünk lesz és az netán feleselni fog vele. Őt is kilökdösi és megveri? Nem érezném biztonságban. Úgyhogy elhagytam. Állítom, hogy életem legjobb döntése volt!

Szerintem ha a párod nem hajlandó változtatni, akkor ne maradj mellette. Az indulatkezelés tanulható, de ha erre nem hajlandó, akkor ne kockáztass. Mert lehet, hogy az elmúlt három évben nem történt baj, de ez semmi, de semmi garanciát nem jelent a jövőre nézve!

2013. márc. 26. 11:39
 12/31 anonim ***** válasza:
23%

Nem magát nem tudja kontrollálni, hanem a kérdező nem tudja őt kontrollálni. A kettő teljesen más. Erről a másik felet is meg kéne kérdezni, mielőtt kezelendőnek nyilvánítjuk.

Az, hogy már tudott erről beszélni vele, hogy forduljon pszichiáterhez, azt mutatja, hogy felismeri a férfi, hogy másoknak rémisztően hat a viselkedése. Szóval innen már könnyű változtatni.

2013. márc. 26. 11:40
 13/31 anonim ***** válasza:
100%

"Nem magát nem tudja kontrollálni, hanem a kérdező nem tudja őt kontrollálni."

Dehogynem nem tudja magát kontrollálni. Aki dobálózik, az nem kontrollál.

2013. márc. 26. 11:41
 14/31 anonim ***** válasza:
Én is ilyen voltam pár éve. Különösen szerettem az öklömet a falba verni, addig amíg egyszer majdnem elszakadt egy idegszálam (vagy mim). Mondjuk nálam aránylag röid ideig tartott ez az egész, lehet azért mert már évekkel előtte el kellett kezdenem pszichológushoz járni. Szerintem neki se ártana elmenni egyhez. Vagy ha pszichológust nem akar, akkor sportoljon valamit, hogy levezesse a feszültséget.
2013. márc. 26. 11:45
 15/31 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a válaszokat!

Engem úgy konkrétan nem bántott még de volt, hogy ilyenkor amikor épp "rohama volt"

megszorította a karomat erősen illetve nem engedett el akármit csináltam...

Ilyenkor ijesztő mert érzem mennyivel erősebb nálam... Hiába teszek bármit nem enged el...

Érdekes amúgy mert ilyenkor van, hogy sír is, pedig az egyik legkeményebb ember akit ismerek.

Soha nem érzékenyül el filmen, még temetésen sem...

De ilyenkor van, hogy úgy sír mint soha máskor..

2013. márc. 26. 11:59
 16/31 A kérdező kommentje:

Ja, és a haját is szokta tépni, továbbá amikor nem enged el érzem, hogy remegnek a kezei mert legszívesebben nagyon nagyon szorítana de visszafogja és nem.

Mintha szét akarna roppantani de nem hagyja saját magának és így remegnek a kezei

2013. márc. 26. 12:00
 17/31 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, az én párom is ugyanilyen néha, pedig hát én vagyok a férfi és Ő a nő. És hogy mit csinálok: semmit, hisz anno 15 éve ezzel a tulajdonságával együtt fogadtam el, ahogy Ő is elfogadta az én több, hasonlóan nem könnyű tulajdonságomat.

Egyébként korral javul a dolog, nekem pl 10 éve még félévente ki kellett cserélni a billentyűzetemet, mert az ilyenféle fórumokon képes voltan néha annyira felhúzni magam, hogy ököllel csapkodtam... oszt most már egy ideje nem húzom fel magam ennyire...

2013. márc. 26. 12:40
 18/31 anonim ***** válasza:
83%

Elfogadni? Aztán meg sír a szátok, hogy családi erőszakban éltek.

El kell hagyni, az ilyen ember primitív. Buta, primitív ember. Most még talán nem bánt, de pár év múlva fog.

2013. márc. 26. 12:45
 19/31 anonim ***** válasza:
55%
Valaki le@szhatna neki két nagy pofont!
2013. márc. 26. 12:51
 20/31 anonim ***** válasza:

"Nem magát nem tudja kontrollálni, hanem a kérdező nem tudja őt kontrollálni."

Most ugye csak viccelsz?

Az önkontroll tanulható, bárki meg tudja tanulni, csak akarni kell. Sokan képesek változtatni magukon, meg eldobni a rossz tulajdonságaikat, olyan nincs, hogy nem lehet változni. Olyan van, hogy valaki nem akar.

2013. márc. 26. 13:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!