Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Rossz gyerek vagyok?

Rossz gyerek vagyok?

Figyelt kérdés
Apám alkoholista. Sajnos 6 éve próbáljuk rávenni, hogy menjen elvonóra. Ennyi éven át kértük, könyörögtünk az Anyuval és Testvéremmel, hogy szokjon le, tegye meg ezt értünk és persze magáért. Ezerszer elmentünk érte a kocsmába, hogy jöjjön haza. Mindig azt mondja, hogy akkor inkább meghal, mint elvonóra menjen. Rengeteg pénz landolt már a kocsmában. Pedig, a világ legjobb apukája volt egykor! A baj az, hogy már nem érdekel mit csinál. Már belefáradtam és most hogy megszületett a kislányunk, egyáltalán nem törődök apámmal. Emiatt viszont lelkiismeret furdalásom van. De úgy érzem, hogy már nem tudok vele mit csinálni. Ő ilyen, beletörődött, és ez a legnagyobb baja.
2009. szept. 17. 13:53
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ezért nem vagy rossz. Segíteni csak annak lehet, aki azt elfogadja. 6 évig küzdöttél, hogy változás legyen, de hiába. Neked most már a kislányoddal kell foglalkozni és a férjeddel.
2009. szept. 17. 14:04
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Azon nem tudsz segíteni, aki nem akarja és kűzd ellene!Ő így döntött.Az hogy nem változtat, az ő döntése, az pedig hogy már nem segítesz neki a tiéd.Ettől nem vagy rossz ember egyáltalán!Ott a családod többi része, velük foglalkozz :)
2009. szept. 17. 14:12
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Csatlakozom az előbb szólókhoz és annyiban egészíteném ki, hogy van egy megfigyelés, Hellinger német pszichológus adott neki hangot, mely szerint a gyerekek nem tudnak a szüleiken segíteni, sőt, ez a törekvés következményekkel jár. A gyerekek úgy tudják visszafizetni az "adósságot" szüleiknek, amit a szülői törődés, szeretet hoz létre, hogy továbbadják ezt a saját gyerekeiknek. Így jön létre egy folyamatos áramlás a szülőktől a gyerekek felé, ez csak egyirányú lehet.

Apukád ezt a sorsot választotta, hagyd meg neki, azaz tartsd tiszteletben ezáltal, bármilyen is az a sors.

Te magad írod, hogy egykor a világ legjobb apukája volt - hát ezt add tovább kislányodnak.

Amit teszel, az helyes. A lélek szintjén helyes.

Ha érdekel bővebben a téma, írj privit.

2009. szept. 17. 14:30
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Csatlakozom az előttem szólókhoz. Te túl jó gyerek vagy! Ő már elveszett. Ha az unokájával se lehet rá hatni...

Tudom, hogy fáj, de már a saját életedet kell élned.

(Egyik nagyapám alkoholista volt. Gyűlölettel beszél róla minden családtag, aki ismerte. Féltem őt a pokoltól. Imádkozom érte és nem iszom 1 korty alkoholt sem. Ennyit tehetek...)

2009. szept. 18. 18:58
 5/5 anonim ***** válasza:
Ezért nem vagy rossz gyerek(szerintem).
2010. febr. 15. 12:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!