Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A szüleim arra tanítottak...

A szüleim arra tanítottak hogy ne hazudjak. Ha az igazságot mondom, akkor azt mondják, hogy inkább hazudtam volna. Most mit akarnak tőlem?

Figyelt kérdés

Felháborodnak, mikor valamelyik politikus hazudik, és kiderül, vagy az előbb hazudott, most meg azt mondja, hogy nem így gondolta, rosszul értelmezték az emberek, amit mondott.

Azt tanították nekem, hogy ne hazudjak, mert az nem helyes, illetve, ha kiderül, bajba kerülök. Mindig mondjak igazat.

De azt veszem észre, mégse szeretik, ha őszinte vagyok.

És sokszor hallom azt, hogy "istenem, legalább találtál volna valamit ki!"

Példák: Nincs kedvem valamihez, van jobb dolgom, megkérdik: "Te miért nem jöttél?" Mondom: "Mert nem volt kedvem..." Erre mindenki ilyen kitágult szemekkel bámul rám, hogy milyen pimasz vagyok.

De nem pimasz, csak Őszinte...

Meghívtak ebédre a bácsikámék, akiket nem nagyon szeretek, mert sokszor beszólnak, megjegyzik, hogy "hallottam, elrontottad... nem csináltad meg..."

És nem mentem hozzájuk, hogy elkerüljem a beszólást.

Mikor megkérdezték, hogy miért nem mentem, meg mondtam, hogy "Nem volt kedvem elmenni hallgatni a beszédeket..."

Na itt is olyan fejet vágnak...

Amikor elmondták anyámnak, hogy ezt mondtam, akkor jött a "Legalább mondtad volna, hogy tanulsz, vagy takarítod a szobád..." De az is hazugság lett volna...

Múltkor anyám megkért, hogy vegyek neki csokit a boltba, úgyis a sulitól nem messze. Jött a busz, nem akartam fél órát a megállóba fázni, hát felszálltam rá. Anyám kérdi, hol a csoki. Mondom, nem vettem, emert jött a busz, és inkább haza jöttem.

Na erre is meglepetten: "És ezt így mondod? Legalább azt mondanád, hogy elfelejtetted..."

Most teljesen össze vagyok zavarva.

Azt tanítják hazudni nem helyes, de ha az igazat mondom, akkor kiakadnak...

Most mi van?

Tényleg inkább hazudjak?

2013. márc. 18. 12:55
1 2 3
 21/21 Antimod ***** válasza:

"elalszol pár perccel, majd suliba/munkába érve azt füllented,hogy késett a busz"

A kérdés, hogy meddig akarja fenntartani az emberiség a tökéletesség látszatát. Olyan nincs, hogy soha senki ne hibázzon, viszont mikor hibázik, az utolsó fűszálat is kénytelen hibáztatni, különben leszidják, mint a bokrot. Nagyon ritka az, amikor valaki felvállalja, hogy "igen, ez az én hibám volt, nem tudom megmagyarázni, nem figyeltem oda". És aztán amit kap érte...

Így valljuk be, legtöbbször önvédelemből hazudunk, és ez nem mindig védhető álláspont.

2013. márc. 19. 08:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!