Hogy tegyek a gyerekeim között igazságot?
Mi nem veszekedtünk annak idején - nem tudom, hány évesek a gyerekeid - , hanem én felajánlottam a húgomnak a nagyobb szobát, mert neki helyigényesebbek a hobbijai.
Én varrtam és csillagot vizsgáltam, ahhoz kellett egy asztal meg egy ablak; ő festett és bokszolt, egyik sarokban festőállvány, másikban boxzsák.
24/L
mi anno ugy döntöttük el, hogy azé a szoba, aki először pirosat húz a kártyapakliból.
a bátyám nyert, én meg kaptam egy kis TV-t vigaszdíjul (sokkal kisebb volt az én szobám) a bátyám meg onnantól mindig nálam héderezett.Különben nekünk ez a kártyapaklis ötlet saját volt, mert anyáék azt mondták, ha nem egyezünk meg, akkor mehetünk mindketten egy szobába és anya kialakítja az egyiket magának festő szobának :) Rögtön elcsendesedtünk. Mondjuk, ha sokkal kisebb a másik szoba, akkor szerintem érdemes vmi kis pluszt adni annak a gyereknek, aki azt kapja. Vmit a szobába, amire vágyik. Nem feltétlenül óriási dolgot.
Nem tudom. Nálunk úgy volt, hogy öcsém lefoglalta, én elmakogtam, hogy én is szeretném, öcsém kapta.
Én megmondnám nekik, hogy próbálják meg megbeszélni, megegyezni, hátha... egyébként meg sztem a "szerencsejáték" (fej vagy írás stb.) jó ötlet, de vennék a másiknak vmi kárpótlást (és nem egy hajgumi értékben mondjuk, hanem vmi picit komolyabbat).
"ha nem egyezünk meg, akkor mehetünk mindketten egy szobába és anya kialakítja az egyiket magának festő szobának"
Na ez jó, ezt lehet alkalmazni.
Én is a fej vagy írás szintű eldöntést javaslom, így igazságos, ha már észérvek alapján nem lehet dűlőre jutni.
"zsakbamacska"
Ez a legjobb megoldas, igy nem fognak egymasra haragudni. TEhat felirod a nevuket es a nm-t papirra! Mindegyikbol tobbet kell kesziteni, es abbol lehet huzni! Igy nem kell donteni, nem lesz vita, meg igyis lesz egy pici vita, de mar nem tudnak neheztelni rad pl. de egymasra sem, hiszen szerencse alapon dolt el. En tobbszor alkalmaztam ezt, ezert ajanlom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!