Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Gyermekelhelyezési per. Ezt...

Gyermekelhelyezési per. Ezt most miért tette?

Figyelt kérdés

Sok évvel ezelőtt futó kapcsolatom volt egy nálam idősebb nővel. Terhes lett és közölte, hogy a gyereket megtartja, de én nem kellek. Aztán mikor megszületett a gyerek, beperelt gyermektartásra, amit a mai napig a fizetésemből tiltanak le. Azóta már sok év eltelt, én sem az anyával, sem a gyerekkel nem tartom a kapcsolatot. Most kaptam egy levelet, hogy gyermekelhelyezést kér. Azt hiszem, mostanára már világossá vált, hogy nem akarok velük semmilyen kapcsolatot, nemhogy elvenni a gyereket. Akkor most minek ez a per?

Kérem a válaszolókat, hogy ne a gyerekhez és anyjához fűződő viszonyomat boncolgassák vagy kritizálják, hanem abban segítsenek nekem, hogy kiderítsem, mi állhat ennek a dolognak a hátterében. A válaszokat előre is köszönöm.

2013. márc. 9. 23:42
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
64%

Valószinüleg a kizárólagos gyerekfelügyeletet szeretné megkapni, mert akkor nem kell töled beleegyezés semmilyen, a gyerekkel kapcsolatos kérdésben, pl.iskolaválasztás, lakhely megválasztása (esetleg külföld), ami jelenleg nem igy van, mert egyes intézmények - ha komolyan veszik a jogszabályokat - ragaszkodhatnak a te aláirásodhoz.

Valószinütlen, hogy a gyereket nálad szeretné lehelyezni, mert abba neked mindenképpen bele kell egyezni.

Esetleg a tartásdij összegét szeretné emeltetni, ha túl alacsony összeget fizetsz, vagy megtudta, hogy jelentösen megnött a jövedelmed.

Mennyi idös a gyerek? Ennek lehet jelentösége, pl. ha most (ösztöl) kezd iskolába járni.

De megérdeklödheted az adott biróságon, hogy mi per pontos célja.

2013. márc. 10. 08:31
 32/41 anonim ***** válasza:
59%

Egyetértek, hogy van valami praktikus oka, de egyszerűbb, ha rákérdezel.

(A nőt meg valakit felelőtlennek és ostobának nevezte, szerintem meg inkább aljas és számító.. a fút valószínűleg csak spermadonornak használta, aki majd 18 évig vagy tovább pénzt küld havonta)

2013. márc. 10. 08:34
 33/41 anonim ***** válasza:
47%

Nem is láttad még soha a gyermeked? És nem is vagy kíváncsi egyáltalán Rá? Nem bántásból, csak kérdezem.

Volt egy szomszédom, 30 évig nem volt kíváncsi a gyerekére, majd ahogy idősödött, már mindent odaadott volna, hogy láthassa a fiát. Úgy halt meg, hogy nem látta sosem, mert addigra már a fiát sem érdekelte, hiába könyörgött, üzengetett neki.

2013. márc. 10. 08:40
 34/41 anonim ***** válasza:
50%
Ne haragudjatok de nőként azt mondom, hogy a nő szemét volt a kérdezővel. A nő nem akart mást csak gyereket, és ehhez egy fiatal fiút,- mert akkor még nem volt férfi- használt fel. Aztán meg beperli gyerektartásért. Szerintem ez elég gerinctelen dolog volt.
2013. márc. 10. 10:07
 35/41 anonim ***** válasza:
79%

Képesek vagytok egy 19 éves srácot okolni egy hülye vén 35 éves ketyegő biológiai órás izé helyett?????

Gratulálok!

Én nő vagyok, de ezektől undorodom.

2013. márc. 10. 10:49
 36/41 anonim ***** válasza:
Nagyon sok hivatalos ügynél kellene a te aláírásod is. Vannak helyek ahol be kell mutatni a bírósági határozatot arról, hogy a gyerek nála lett elhelyezve, és csak így tud elintézni dolgokat. Pl útlevél, vagy gyámhivatali ügyintézéseknél, de még elég sok helyen. A gyerekelhelyezési pernél lehet majd kérni, hogy övé legyen a kizárólagos felügyeleti jog. Így fognak tudni úgymond nélküled élni, hogy mindent tudjanak nélküled is intézni.
2013. márc. 10. 11:00
 37/41 anonim ***** válasza:

Hány éves a gyerek?

Azt írtad, hogy "sok évvel ezelőtt futó kapcsolatom volt egy nálam idősebb nővel". Ezek alapján jópár éves lehet, a gyerek. Kizárólagos felügyelet nélkül pedig eddig sem intézhetett volna egyedül hivatalos papírokat.. Ezt nem értem.

2013. márc. 10. 16:07
 38/41 A kérdező kommentje:
Válaszolok a kérdésekre: láttam a gyereket, amikor pár hónapos volt, meglátogattam őket, de akkor is elutasító volt az anya, ráadásul egy másik férfival élt már. A gyerektartásnál volt DNS teszt, ami bebizonyította, hogy valóban enyém a gyerek. A gyerek már 7 éves, én 27 vagyok. Azt nem tudom, hogy eddig hogyan oldották meg azokat a dolgokat, amikhez állítólag kellettem volna. Köszönöm azokat a válaszokat, amelyek TÉNYLEG a kérdésemre próbáltak felelni. Őszintén szólva mindig összeszorul a gyomrom, ha papírt kapok miattuk a bíróságról. Sajnos ez a nő csak így tud intézkedni. Köszönöm azoknak is, akik megértették a helyzet igazságtalanságát, és nem egy, a gyerekére nem kíváncsi szörnyeteget látnak bennem. Én akkor felajánlottam az anyának, hogy éljünk együtt. Nem kellettem. Most már jó lennék, csak most már nekem nem megy..
2013. márc. 10. 17:12
 39/41 anonim ***** válasza:

Nem szörnyeteg vagy, hanem GYEREK.

Most a legutolsó hozzászólásodban is csak a nőtől elszenvedett sérelmeidről írsz. És a vele kapcsolatos érzelmeid szerint viszonyulsz a gyerekedhez.

A kettő ember NEM AZONOS!

NEM SZABAD összemosnod az anyával való viszonyodat a

gyerekhez való viszonyulásoddal!

Kérj érzelmi segítséget, mert nem tudod egyedül megoldani ezt, és ezért nem is megfelelően viselkedel a helyzetben!

EZÉRT nem tudod megtenni azokat a lépéseket sem, hogy kiderítsd, hogy mi áll a nő lépéseinek hátterében.

NEM TUDUNK kívülállóként többet, mint te, csak találgathatunk. De az, hogy TE találgatsz az ügyben ugyanúgy, mint mi, az nem helyes! Fel kéne emelni a telefont például, vagy segítséget kérni a szüleidtől, rokonoktól, hogy mit tegyél, elmenni a bíróságra, hogy tájékoztatást kérj, stb. Egy épeszű ember nem ott keresi az elgurult gyűrűjét, ahol világos van, hanem ott, ahol elejtette.

2013. márc. 10. 19:18
 40/41 anonim ***** válasza:

26-os:

"19/25. Te nagyon ostoba vagy! Nagyon soknak csak a szex a fontos, mindenfajta érzelem nélkül. Aki pl. egyéjszakás kalandba megy, nő létére, ott hogy lehetne bármiféle érzelem?"

Nem hiszem, hogy ostoba lennék, nem ártottam senkinek és nem kerültem bajba, nem sodortam bajba mást sem, és nincsenek kétségeim sem ellentétben a feltárt történet szereplőivel, és a kérdezővel, aki olyan helyzetben van, amiben tanácstalan.

Amíg nem jön rá, mit rontott el Ő, addig nem fogja tudni, mi most a helyes tett, és addig rosszul fogja érezni magát.

Azért jött ide, mert tanácstalan, bizonytalan és fél.

A fiú érzelmeiről beszéltem, NEM a nőéről.

Ha a nővel lenne lehetőségem beszélni, ő lenne itt, lehetne téma, hogy az ő fejében tegyek rendet.

De mivel a fiúval van lehetőségem beszélni, az ő hibájára világítok rá. És ezáltal próbálom ráébreszteni arra, hogy mi a helyes ebben a mostani helyzetben.

A nő nem felelős a fiú tettéért, bármennyire is kényelmes rátolni minden felelősséget neked.

Ha a fiú mindent jól tett volna, most nem lennének kérdései.

2013. márc. 10. 19:29
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!