Sok évvel ezelőtt futó kapcsolatom volt egy nálam idősebb nővel. Terhes lett és közölte, hogy a gyereket megtartja, de én nem kellek. Aztán mikor megszületett a gyerek, beperelt gyermektartásra, amit a mai napig a fizetésemből tiltanak le. Azóta már sok év eltelt, én sem az anyával, sem a gyerekkel nem tartom a kapcsolatot. Most kaptam egy levelet, hogy gyermekelhelyezést kér. Azt hiszem, mostanára már világossá vált, hogy nem akarok velük semmilyen kapcsolatot, nemhogy elvenni a gyereket. Akkor most minek ez a per?
Kérem a válaszolókat, hogy ne a gyerekhez és anyjához fűződő viszonyomat boncolgassák vagy kritizálják, hanem abban segítsenek nekem, hogy kiderítsem, mi állhat ennek a dolognak a hátterében. A válaszokat előre is köszönöm.
Ismerősi körömben is történt egy ugyanilyen eset. Ott a nő rákos lett, tudta hogy pár hónapja van hátra, a 6 éves gyereket a vér szerinti apjára kívánta hagyni. Senkinek nem mondta el a nő, hogy miért hozta ezt a döntést, miután meghalt, derült ki. A kisfiúról az apja nem kívánt gondoskodni, így végül a nő testvére vette magához.
2013. márc. 10. 00:42
22/41 A kérdező kommentje:
Látom, vannak akit inkább a szaftosabb részletek érdekelnek, hát tessék: 19 éves voltam, a gyerek anyja pedig 35, amikor ez az egész történt. Szerinted egy 19 éves gyerek fejében mi van egy ilyen szituációban? Nem kívánom, hogy bármelyikőtökkel vagy bármelyikőtök fiával hasonló történet essen meg. Annak idején, 19 évesen még fel is ajánlottam az anyának, hogy éljünk együtt, de ő ezen csak nevetett, nem kellett neki semmi. Most meg agyba-főbe bombáz a perekkel..
2013. márc. 10. 01:03
23/41 anonim válasza:
35 éves volt.. nyilván csak egy apa kellett a gyerekhez... "szerencséje" volt, hogy sikerült neki (nyilván örült a gyereknek).
2013. márc. 10. 01:05
24/41 anonim válasza:
Teljesen egyértelmű, hogy csak gyereket akart, és ennek legcsúnyább módját választotta.
De Te meg úgy csinálsz, mintha ott se lettél volna. Attól, hogy ő felelőtlen, ostoba, az a Te részedre nem mentség. Vannak, akik 19 évesen már apaként élnek.
Most lehet, hogy kapsz egy gyereket, mert az anyjának nincs már lehetősége nevelni, Te meg még mindig ott tartasz, hogy homokba dugod a fejed, mintha nem is volnál apa.
2013. márc. 10. 01:15
25/41 anonim válasza:
Bennem már az is felmerült,hogy egyáltalán tiéd-e a gyermek? Volt valamilyen (DNS) vizsgálat ami megállapította,hogy te lennél az igazi apja?
2013. márc. 10. 01:58
26/41 anonim válasza:
19/25. Te nagyon ostoba vagy! Nagyon soknak csak a szex a fontos, mindenfajta érzelem nélkül. Aki pl. egyéjszakás kalandba megy, nő létére, ott hogy lehetne bármiféle érzelem? A nő átrázott téged, de kérdezz meg egy ügyvédet, vagy a Bírósági panasznapon is kaphatsz tájékoztatást.
2013. márc. 10. 07:34
27/41 anonim válasza:
Én is arra tippelnék, hogy rád akarja valamiért sózni most a gyereket, hogy ezentúl Te neveld. Mivel eddig ő nevelte, és most ő kéri a gyermek elhelyezési pert, csak egyet jelenthet, valamiért Rád passzolja.
Szerintem üljetek le valahol, egy semleges helyen, és higgadtan kérdezd meg tőle, hogy mit akar.
2013. márc. 10. 07:39
28/41 anonim válasza:
Alapból nem ítélettel volna meg tartasdijat gyermeklehelyezes nelkul.... Amúgy azért kell, hogy a gondozó szulo egyedül is döntéseket tudjon hozni, ne kelljen minden egyes aprosagert a másik szülőt keresnie. Semmi problémád nem származik belőle, egyedül a perköltség lesz, amit neked kell majd kifizetni, mint vesztes félnek, az 30 e körül van.
2013. márc. 10. 07:57
29/41 anonim válasza:
amugy a gyermek biztos hogy a tied? Volt dns teszt?
2013. márc. 10. 08:20
30/41 anonim válasza:
Valaki írta itt az előbb és szerintem is arról lehet szó, hogy a különböző iratok elkészítéséhez szükséges. Nálunk is így volt, hogy ahhoz, hogy útlevelet, iskolai beiratkozást...stb... tudjak intézni kellett egy ilyen per, vagy eljárás. A volt párom el sem jött, automatikusan engem jelöltek ki a gyerekek gondviselőjének így egyedül tudok intézni mindent. Szerintem nálatok is ezért van az egész. Ne aggódj!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!