Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Gyermekelhelyezési per. Ezt...

Gyermekelhelyezési per. Ezt most miért tette?

Figyelt kérdés

Sok évvel ezelőtt futó kapcsolatom volt egy nálam idősebb nővel. Terhes lett és közölte, hogy a gyereket megtartja, de én nem kellek. Aztán mikor megszületett a gyerek, beperelt gyermektartásra, amit a mai napig a fizetésemből tiltanak le. Azóta már sok év eltelt, én sem az anyával, sem a gyerekkel nem tartom a kapcsolatot. Most kaptam egy levelet, hogy gyermekelhelyezést kér. Azt hiszem, mostanára már világossá vált, hogy nem akarok velük semmilyen kapcsolatot, nemhogy elvenni a gyereket. Akkor most minek ez a per?

Kérem a válaszolókat, hogy ne a gyerekhez és anyjához fűződő viszonyomat boncolgassák vagy kritizálják, hanem abban segítsenek nekem, hogy kiderítsem, mi állhat ennek a dolognak a hátterében. A válaszokat előre is köszönöm.

2013. márc. 9. 23:42
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
24%

Ezt nem értem. Jelenleg közös felügyelet alatt van a gyermekjogilag?

Akkor hogy jött a képbe a gyermektartás?

Ha nem neki volt ítélve a gyerek eddig, akkor milyen alapon tiltották le a gyermektartást?

2013. márc. 10. 00:14
 12/41 A kérdező kommentje:
A beadványban pont azt írja, hogy ő képes egyedül is biztosítani a gyerek egészséges fejlődését stb, stb
2013. márc. 10. 00:15
 13/41 A kérdező kommentje:
Sajnos jogi szempontból nem vagyok nagyon képben, ezért sem értem ezt az egészet. Közös felügyelet? Lehet, hogy eddig így lett volna? Nekem csak annyit mondtak a gyerektartásnál, hogy a nevemre vehetem a gyereket.. De ezt nem akartam..
2013. márc. 10. 00:17
 14/41 anonim ***** válasza:
72%
útlevélhez pl mind a két szülő aláírása kéne, ha csináltatnának. tehát kb 99%, hogy ilyen praktikus ok miatt kéri a gyerekelhelyezést, de ilyen esetben a kizárólagosságot is kérni kell, hogy ő egyedül legyen a gyerek gondviselője.
2013. márc. 10. 00:19
 15/41 A kérdező kommentje:
Na az ilyen megjegyzéseket kértem hanyagolni.. Tudod, nem hittem volna akkor, hogy egy 35 éves elvált nő képes így gyereket vállalni.. Nem hiszem, hogy a szex csak arról szól, hogy gyerek legyen belőle. Na mindegy.
2013. márc. 10. 00:19
 16/41 A kérdező kommentje:
És a kizárólagosság kérése egy külön per lesz? Vagy ezt ezen belül tárgyalják?
2013. márc. 10. 00:22
 17/41 anonim ***** válasza:
24%
egykosszal tárgyalják. elhelyezés, plusz kizárólagos gyermekfelügyelet. amúgy sztem, ügyvéddel írathatsz egy levelet is, hogy praktikus okok miatt hozzájárulsz, aztán el sem kell menni. mittudomén, betegségre hivatkozva. de erről kérdezz meg egy ügyvédet, az a tuti.
2013. márc. 10. 00:25
 18/41 anonim ***** válasza:
21%

16: a szex arról a szeretetről szól, amibe belefér a gyerek. Ha nincs ilyen szeretet koztetek, semmi apropója a szexnek.

Nem hiszem, hogy nem tudod, hogy a szeretkezésből jó eséllyel gyerek lehet.

Azt sem hiszem, hogy nem vagy vele tisztában, hogy nem azon múlik a fogantatás, hogy mit gondolsz a fejedben, hanem azon, hogy bedugod-e a fütyidet.

Ezek után olyan megjegyzést tenni, hogy a beleegyezésed nélkül fogant meg a gyerek, több, mint éretlen.

2013. márc. 10. 00:25
 19/41 anonim ***** válasza:
26%

És ugyanezt a kérdést a Google-ba beírni se jutott eszedbe?

[link]

2013. márc. 10. 00:28
 20/41 anonim ***** válasza:
74%
Majd kiderül. De szerintem csak hogy tisztázva legyenek a dolgok, hogy minden hivatalos legyen.
2013. márc. 10. 00:29
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!