Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan vegyem rá édesanyámat,...

Hogyan vegyem rá édesanyámat, hogy járjon el rendesen méhnyakrákszűrésre? Az én példámból sem tanul.

Figyelt kérdés
Anyám mióta én megszülettem nem volt szűrésen,ennek már 25 éve. Azzal a felkiáltással,hogy úgyis találnának valamit,ő nem mer elmenni. Nekem 2 éve volt LLETZ műtétem és majdnem baj lett és még ez sem ébresztette arra rá,milyen fontos többek közt erre a szűrésre (is) eljárni minimum évente. Én elhiszem,hogy neki esetleg megalázó,vagy kiszolgáltatottnak érzi magát,vagy tudom is én,de hát ennyit nem ér meg egy "felnőtt" (aki gyerekesen gondolkodik...)ember élete? Hogy vegyem rá,hogy ébresszem rá,hogy ez milyen fontos? Mert nagyon féltem!
2013. márc. 7. 00:24
1 2 3 4
 21/36 A kérdező kommentje:
végre egy fiatal,aki felelősségteljesen gondolkodik! kívánom,hogy soha ne legyen bajod se neked,se anyudnak!
2013. márc. 7. 08:48
 22/36 anonim ***** válasza:

Valahogy próbáld meg rávenni hogy menjen el, mert nagyon fontos lenne! Az ő korában meg főleg!

Néhány másodperc az egész! Egyáltalán nem kellemetlen, nem érezni semmit. (Ezt csak azért írtam, mert valaki jött itt az altatással... Hát felesleges lenne. A rákszűrés olyan mint egy sima nőgyógyászati vizsgálat. Azt ne mondjátok már hogy soha életetekben nem vizsgált meg nőgyógyász?) 17-18 évesen célszerű elmenni először, aztán minden évben minimum egyszer.

Anyukád felnőtt létére valóban gyerekesen viselkedik. Nyomtass ki neki a netről riasztó írásokat, képeket, hogy: Így néz ki egy rákos ember, így hal meg egy rákos ember... stb

Valahogy muszáj rávenned hogy menjen el!

Kitartást!

2013. márc. 7. 08:48
 23/36 A kérdező kommentje:

08:48!

Igazad van! Nem tudom sok nő mért úgy állítja be a dolgot,mintha egy többórás nagyműtét lenne. De 2 percnél tovább tuti nem tart,sőt a kenetvétel pár másodperc.Max a manuális vizsgálat,meg ha esetleg van hasi ultrahang az még mondjuk plusz pár perc de hát istenem,akkor mi van?!

És az a baj amúgy,hogy sok az ilyen anya,és akkor ők,milyen mintát adnak át a lányaiknak? Nem ítélkezni akarok,csak felnyitni pár ember szemét,mert ez nem játék tényleg!

2013. márc. 7. 08:59
 24/36 anonim ***** válasza:
0%

Akkor mégis milyen tanácsot vársz?? Ha nem tudsz rá hatni, magad írod, hogy 2 éve nem sikerül, akkor a "beszélj vele" című tanácsokat élből elfelejtheted, ilyeneket ne is várj a válaszolóktól!

Kiötlöttem neked egy megoldást, ami garantáltan célravezető lenne. Megköszönnöd illene, nem lepontozni.

2013. márc. 7. 09:37
 25/36 anonim ***** válasza:
0%
Nem is érdemelsz te semmi segítséget!
2013. márc. 7. 09:37
 26/36 anonim ***** válasza:

Hogy hogy tudod meggyőzni, ez attól függ, milyen ember. Ha olyan, akinek érvelni érdemes, akkor érvelj azzal, hogy a méhnyakrák pont az a fajta, amit ha időben észrevesznek, gyógyítható.

De például anyukámnál csak az vált be, hogy szó szerint megfogtam a kezét és elrángattam magammal. Amikor már ott voltunk a dokinál, akkor már bement, csak nehezen indult el otthonról.

2013. márc. 7. 12:18
 27/36 A kérdező kommentje:

09:37!

Senkit nem pontoztam le! Végre kibillenhetnének sokan abból a tévhitből,hogy csak a kérdező pontozgathat. Nem tudom,te már melyik választ írtad egyébként. Az meg,hogy itt pattogsz,mert le lettél pontozva,hát istenem,valami oka csak volt,hogy mások nem találták hasznosnak amit írtál.

2013. márc. 7. 14:28
 28/36 anonim ***** válasza:

Nem tudom, az észérveket gondolom már kimerítetted... Sajnos egyes emberek nem változnak. Esetleg azt próbáld bemutatni, hogy ha találnak valamit, akkor minél előbb találják meg annál jobb. Olyan nincs, hogy nem találják meg, mert ő nem megy el. Elő fog az kerülni és akkor már többnyire késő bánat. Neki is sokkal jobb, ha normális életet élhet.

Esetleg elmesélheted neki nagymamám történetét:

Nagymamámnak volt méhnyak rákja. Időben észrevették, kivették a méhét és még 30 évet élt. Ennek köszönheti, hogy ismert engem, látta anyukámat az olimpián, az esküvőjén és rengeteg olyan élményben volt része, amit egy anya/nagymama látni akar. 1 éve még szuperszónikus sebességgel, büszkeségtől dagadva rángatott engem az egész otthonon és közös kerten keresztül, hogy minden barátnője lássa, hogy 5-öst kaptam egy olyan vizsgámra, aminek a nevét sem bírta megjegyezni. Végül rákban halt meg, de 80 fölött valamiben sajnos előbb utóbb meg kell halni... Senki sem izélgette kemóval, hagyták békében elmenni. Összesen két hetet volt ágyhoz kötve, csont soványan, de a többit a kortárához képest minőségi életként lehet elkönyvelni.

2013. márc. 7. 15:47
 29/36 anonim ***** válasza:
Még egy ötletem van: ajánld fel, hogy együtt mentek. Előbb megvizsgálnak téged, és utána akkor őt is. Ha igaza lesz és találnak valamit, akkor azonnal ott vagy támasznak és nem egyedül fog pislogni a rendelőben
2013. márc. 7. 15:54
 30/36 anonim ***** válasza:

Könyörögj neki, jobbat nam tudok. Nekem is vannak barátnőim akik nem járnak, félnek. Hát én is félnék ha nem járnék, a betegségtől!

Az ilyen nőket legszívesebben kényszerzubbonyban kéne berángatni a nőgyógyászatra, tényleg idióták.

2013. márc. 7. 18:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!