Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hová költöztessem a hisztis...

Hová költöztessem a hisztis nagyanyámat, édesanyám volt anyósát, aki hozzánk akar becuccolni?

Figyelt kérdés

Még a kilencvenes évek közepén a szüleim építettek egy házat, apám (akkor igencsak jómódú) apjától és anyjától elég nagy anyagi támogatást kaptunk, cserébe ők igényt formáltak az egyik szintre a háromból, azonban sosem laktak itt.

Apám és anyám elváltak azóta, apám a tulajdonrészét rám íratta a válás után. Én is családot alapítottam, ezért a két felső szintet jól elszeparáltuk az alsótól: alul anyu lakik, felül mi ketten a párommal. Gyerekünk még nem született, a házátalakításra felvett hitel felemészti a jövedelmünk nagy részét.

Az apai nagybátyámékat úgy támogatták meg a nagyszüleim, hogy amikor mi pénzt kaptunk az építkezésre, akkor nagyiék ráíratták a házukat a bácsikámra, haszonélvezeti jog nélkül. Most, hogy a nagybátyám meghalt, a nagynéném kirakta a nagyanyámat (mindig is utálták egymást), nagyanyám egy rokonhoz költözött, de ott sem maradhat.

Naponta több telefont kapok a nagyanyámtól, hogy menjek érte, költöztessem hozzánk. 74 éves. Minden hívásában sír (vagy inkább hisztizik). Idegőrlő dolog. Ráadásul sosem volt közöttünk szoros kapcsolat, főleg azért nem, mert mindig megvédte az anyámat és az engem folyamatosan terrorizáló apámat. Rossz természetű, mert irányítani akar, megmondja, hogy szerinte mi a jó.

De hová rakjam? Anyám mellé az alsó szintre? Anyu se tudná elviselni.

Hozzánk a két felső szintre? Nem szeretem, ha beleszólnak a dolgaimba, s azt sem, hogy valaki ránk nyisson szeretkezés közben.

Meg miért nekem kellene foglalkoznom vele? Miért én hallgassam a nyöszörgéseit, az állandó panaszait? Van ő neki rajtam kívül még néhány unokája...

2013. márc. 5. 10:38
1 2 3 4 5
 21/42 A kérdező kommentje:
Anyámnak a volt sógornője, Aranka is azért rakta ki, mert nem bírta a nagyanyámat elviselni úgy mellesleg. Unta a tromfolásokat, a nagyanyám hipochondriáját, azt, hogy csicskáztatta. Tény, hogy csúnyán elbánt vele, de nem hibáztatom.
2013. márc. 5. 13:27
 22/42 anonim ***** válasza:
88%
Na, azért nehogy már könnyeket hullajtsunk, a vállalkozók miatt. A nagymamának meg minimum egy 1 szobás kis lakrészt biztosítsatok valahol! Persze amikor a pénzét odaadta, azt nem kellett annyira lenyomni a torkotokon, mi?
2013. márc. 5. 13:28
 23/42 A kérdező kommentje:
Próbálj meg te vállalkozó lenni akkor, nagyobb felelősség, mint egyszerű alkalmazottként robotolni.
2013. márc. 5. 13:34
 24/42 anonim ***** válasza:
100%
Voltam alkalmazott, gyárakban is, és hipermarketekben is, és még máshol is. És ezerszer jobb vállalkozó lenni, mint alkalmazott. Cukorbetegként elhiheted Nekem!
2013. márc. 5. 13:44
 25/42 anonim ***** válasza:
100%

Sokkal jobb vállalkozónak lenni, mint alkalmazottnak, ez tapasztalat. De nem ez volt a kérdés.

Kérdező, ha nem segít a nagymamád anno a szüleidnek, akkor hol laknátok, hol lenne a vállalkozásotok székhelye, irodája? Még bérleti díjat is kellene fizetned, hogy legyen valahol a vállalkozásotok!

Neked 20 milliós ház is elég? Nahát! Ma egy 20 milliós ház önrésze legkevesebb 4 millió forint!! Vagy menne hitel nélkül? Ha ezt a 4 milliót nem csengetnéd ki, nem lenne hitel se, mert tegyük fel, nem lenne még egy ingatlan, amit bevonhatsz a hitelbe! Lehet, hogy hitelt fizetsz, mert a házátalakításra vettetek fel, de gondolom az nem 16 millió forint volt! Úgyhogy nagyon sokat köszönhetsz a nagymamádnak, nem tudom, hogy a többi rokonod mennyit köszönhet neki, vagy a többi unokája, de te nagyon sokat, hogy nem kellett 16 milliót felvegyél, mert neked nem kell 30 milliós ház, hanem 20 milliós is jó!!

2013. márc. 5. 14:00
 26/42 anonim ***** válasza:
100%
Na, meg 10 millió forint 18 éve rengeteg volt, most is az!! Ha az én nagymamám, vagy párom nagymamája adna nekem 10 milliót, hogy tudjak családi házat venni, aranyba foglalnám a nevét és élete végéig gondoskodnék róla!!
2013. márc. 5. 14:04
 27/42 anonim ***** válasza:
100%

"Igen, adott pénzt a két fiának. Én nem kértem. Ha mondjuk vesszük azt, hogy 30 millió egy ház most reálértéken, akkor abból kb. 10-et ők álltak 18 éve. 20 milliós házban is lakhatnék."

Kérdező, az én szüleim is vállalkozók, és valóban nehezebb mint alkalmazottként dolgozni, DE ez nem változtat azon a tényen, hogy egy primitív, nulla érzelmi intelligenciával megáldott gyökér vagy! Ha te ezt elintézed ennyivel, hogy nem kérted, meg hogy 20 millás házban is lakhatnál, akkor perkálj ki a nagyinak 10 millát és kész! Ugye hogy mégsem olyan egyszerű a dolog! Most aztán b@szhatnád az irodádat meg a vállalkozásodat, ha anno a nagyi nem ölt volna belétek 10 milliót!

2013. márc. 5. 14:04
 28/42 anonim ***** válasza:
100%
Nézd igazából hiába vitatkozol, egy a lényeg. Tökre mindegy, milyen a mama természete, de tekintettel arra, hogy ő elég sok pénzt adott abba a házba még anno apukádnak, ráadásul igényt is formált az egyik szintre (az most mindegy, hogy sosem lakott ott), ezért be KELL fogadnod. JOGA van ott lakni. Lehet, hogy nem volt papír arról a pénzről, amit adott, de adta, ezért joga van ott élni. Az mindegy hogyan (ha kell, a nappaliban) de joga van hozzá. És itt abszolút nem érdekes, hogy hisztis a nagyi.
2013. márc. 5. 14:37
 29/42 anonim ***** válasza:
100%

"Igen, adott pénzt a két fiának. Én nem kértem."

Ja, hogy nem kérted? Akkor add vissza apádnak a rád iratott részt, költözz ki a házból és vegyél hitelre egy lakást/házat és bérelj egy irodát a vállalkozásodnak. Állj a saját lábadra. No akkor beszélhetsz. Érzed azért az ellentmondást a saját szavaidban?

2013. márc. 5. 14:41
 30/42 anonim ***** válasza:
89%

Nyilván, szabályokat kellene lefektetni. De az alkalmazkodás nem csak az ő részéről elvárható, hanem a TI részetekről is. Azt hittétek, hogy többet rá sem kell majd nézni a nagyira, ezért sajátotokként kezeltétek a ház két szintjét. Ez hiba volt, most isszátok ennek a levét.

Amúgy hová rakd? Mondjuk az emeleten lévő három hálószoba egyikébe, amelyik az egyik fürdőhöz közel van.

Amiért viszont megértelek, hogy tényleg szar lesz. Megszoktátok már a külön kis életeteket, a nagyinak is megvannak a f*sza kis szokásai. Nehéz lesz. De előre lefektetitek a szabályokat (akár írásban is, ahogy már javasolták), akkor ha eleinte nehezen is, de bele fogtok jönni.

2013. márc. 5. 14:49
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!