Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hová költöztessem a hisztis...

Hová költöztessem a hisztis nagyanyámat, édesanyám volt anyósát, aki hozzánk akar becuccolni?

Figyelt kérdés

Még a kilencvenes évek közepén a szüleim építettek egy házat, apám (akkor igencsak jómódú) apjától és anyjától elég nagy anyagi támogatást kaptunk, cserébe ők igényt formáltak az egyik szintre a háromból, azonban sosem laktak itt.

Apám és anyám elváltak azóta, apám a tulajdonrészét rám íratta a válás után. Én is családot alapítottam, ezért a két felső szintet jól elszeparáltuk az alsótól: alul anyu lakik, felül mi ketten a párommal. Gyerekünk még nem született, a házátalakításra felvett hitel felemészti a jövedelmünk nagy részét.

Az apai nagybátyámékat úgy támogatták meg a nagyszüleim, hogy amikor mi pénzt kaptunk az építkezésre, akkor nagyiék ráíratták a házukat a bácsikámra, haszonélvezeti jog nélkül. Most, hogy a nagybátyám meghalt, a nagynéném kirakta a nagyanyámat (mindig is utálták egymást), nagyanyám egy rokonhoz költözött, de ott sem maradhat.

Naponta több telefont kapok a nagyanyámtól, hogy menjek érte, költöztessem hozzánk. 74 éves. Minden hívásában sír (vagy inkább hisztizik). Idegőrlő dolog. Ráadásul sosem volt közöttünk szoros kapcsolat, főleg azért nem, mert mindig megvédte az anyámat és az engem folyamatosan terrorizáló apámat. Rossz természetű, mert irányítani akar, megmondja, hogy szerinte mi a jó.

De hová rakjam? Anyám mellé az alsó szintre? Anyu se tudná elviselni.

Hozzánk a két felső szintre? Nem szeretem, ha beleszólnak a dolgaimba, s azt sem, hogy valaki ránk nyisson szeretkezés közben.

Meg miért nekem kellene foglalkoznom vele? Miért én hallgassam a nyöszörgéseit, az állandó panaszait? Van ő neki rajtam kívül még néhány unokája...

2013. márc. 5. 10:38
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:
75%
milyen amber az aki a saját nagymamáját nem fogdná be???
2013. márc. 5. 11:53
 12/42 anonim ***** válasza:
68%

OFF: A nagyanyád esete a legjobb példa arra, hogy az ember még a saját gyerekében sem bízhat...

On: ha azzal a feltétellel adta a pénzt az építkezésbe, hogy majd egy szintet kap, akkor joga van odamenni. Ha nem foglalták ezt szerződésbe, akkor viszont ha ti önként nem fogadjátok be, akkor bíróság elé mehet, és ha tudja bizonyítani, hogy feltételhez kötötte az ajándékozást, akkor bizony a perköltség is a nyakatokba szakad.

2013. márc. 5. 12:08
 13/42 anonim ***** válasza:
89%

Figyelj már Kérdező, ha 3 szint van a lakásban, akkor mi a probléma?

Eleve abban állapodtak meg a szüleid, hogy egy emelet a nagyszülőké.

Ha még nincsen gyereketek, milyen jogon laktok két szinten? Elméletileg az egyiknek üresen kellene állnia a megépítéstől kezdve, mivel a megállapodás szerint az a nagyszülőké. Jó nyilván, ha már ott van akkor nem fogjátok hagyni porosodni, de az a minimum, hogy ha jön a nagymama a jogos jussáért, akkor szó nélkül csináltok ott neki helyet. Az meg nem érv, hogy de már úgy van kialakítva, hogy két szint van elszeparálva a harmadiktól. Miért nem csináltátok úgy, hogy mind a 3 elzárható legyen szükség esetén? Hiszen mindvégig tudtad te is, hogy a 3 szintből egy a nagyszüleidé!

Nagyszüleid kifejezetten jóhiszeműen jártak el, te pedig alapvetően "leszarom-a-másikat"-hiszeműen, mert saját tulajdonodnak tekintettél egy olyan dolgot, ami sosem volt a tiéd!

2013. márc. 5. 12:09
 14/42 anonim ***** válasza:
79%
Mivel nagy a ház, én befogadnám, de szépen azon kezdjük, hogy írásban lefektetjük a házi szabályokat, amit köteles ő is elismerni és aláírásával szentesíteni, így ha kezd nem úgy viselkedni, akkor van mit az orra alá dörgölni. Ha ez neki nem felel meg, akkor tényleg mehet amerre lát.
2013. márc. 5. 12:15
 15/42 anonim ***** válasza:
86%

Szegény néni, ha ennyire utálja mindenki a családban, akkor tegyétek be öregek otthonába és nyugton lesztek. Persze, ha a nyugdíja nem elég rá, akkor fizessetek még, hiszen az egyik szint az övé, amit most megakarsz vonni tőle. Nem szép dolog, gondolom a ház jól jött!! Ha nincs ez a néni, akkor lehet egy 40 nm-es panelban tengetnéd az életed. Szánalmas, milyen önző és haszonleső vagy.

Na szóval, add be öregek otthonába, de fizesd neki cserébe azért, amiért ti fel tudtátok építeni azt a házat!

2013. márc. 5. 12:34
 16/42 anonim ***** válasza:
84%
úgy kaptátok,h övéké egy része. egyik szint neki jár és kész
2013. márc. 5. 12:37
 17/42 anonim ***** válasza:
100%
Uramisten, mindig hitetlenkedve fogadtam, amikor ilyen történeteket hallottam. Most meg le van itt írva, feketén-fehéren, és nem térek észhez. Milyen ember vagy te kérdező? Egy idős nénit, a nagymamádat, aki odaadta anno szinte mindenét, elnéznéd, hogy az utcára kerül? Nem szégyelled magadat? Egy fikarcnyival sem vagy különb a nagynénédnél! Te nem ember vagy, ki sem írom inkább hogy mi...
2013. márc. 5. 12:51
 18/42 anonim ***** válasza:
25%

Én megértem a kérdezőt, én se laknék együtt a kibírhatatlan emberrel, főleg, hogy szeretnének családot alapítani. Gondolom nem hiába teszik ki a jelenlegi helyéről sem.

Kérdező!

Fizesd ki a nagyit, onnantól azt csinál, amit akar, keresse meg a fiát. Hogy formált jogot az ott lakásra? Van róla bármi írásos dokumentum?

2013. márc. 5. 13:03
 19/42 anonim ***** válasza:
87%

ma 13:03-as: Miért lenne a mama kibirhatatlan? Ami a kérdezöt "zavarja", hogy SÍR a telefonba, MERT nincs hol laknia!?!?!?

Szerintem MINDEN ember sírna a helyében, ha ilyen gyerekei/unokái lennének, akiknek odaadta a pénzét azzal a feltétellel, hogy EGY emelet az övé lesz, és erre csak kisemmizik!!!!!!!!!

2013. márc. 5. 13:15
 20/42 A kérdező kommentje:

Ti olyan könnyen beszéltek! Hogy így szívtelen, meg úgy szívtelen.

Igen, adott pénzt a két fiának. Én nem kértem. Ha mondjuk vesszük azt, hogy 30 millió egy ház most reálértéken, akkor abból kb. 10-et ők álltak 18 éve. 20 milliós házban is lakhatnék.

Pontosan az erkölcsi dilemma miatt tettem föl a kérdést. Befogadni befogadnám, ha KEDVES lenne és alkalmazkodó. De sosem az. Anyámat is mindig irányítani akarta.

Plusz: anyám a barátjával az alsó szinten lakik (ez a bejárati ajtótól lentebb van, de nem pincelakás, hanem egy normál belmagasságú rész, mivel egy domboldalban lakunk).

A középső szint két részre van választva: az egyik oldalban van a cégünk irodája, a másik térfél a nappali a konyhával és az étkezővel. Felül van három hálószoba és két fürdő. Hová rakjam akkor a nagyit? A nappaliba? Hétfőtől szombatig a középső szint egy nagy átjáróház.

Annyi pénzünk nincs, hogy kifizessük (aki 2013-ban kisvállalkozó, az tudja, milyen ez, se megrendelés, se forgalom, bevétel éppenhogy). Próbáltam lenyomni a torkán az idősek otthonát. Abból nem kér. Egyébként a közelben sehol sincs most üresedés.

2013. márc. 5. 13:24
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!