Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi értelme van 50 felett...

Mi értelme van 50 felett gyereket szülni, ha ráadásul valaki más a baba biológiai anyja?

Figyelt kérdés

50 felett általában nem mestruálnak már a nők, de a terhesség lehetséges lombikbébi módszerrel: egy donor petesejt kell (tehát egy másik nőtől, aki még menstruál) és a férj spermája. Nem értem, ennek mi értelme van. Ebben a korban nagyon veszélyes a terhesség, és ráadásul nem is az lesz a biológiai anya, aki megszüli a gyermeket, hanem egy másik nő, akinek a petesejtjét felhasználták. Én nem szeretnék úgy szülni, hogy nem is az enyém igazából a baba. A kockázatokról nem is beszélve.

Ti mit gondoltok? Vállalnátok így babát?

Itt van egy link, ahol írnak erről:

[link]

Másik módszer, hogy korábban lefagyasztott saját petesejtet termékenyítenek meg a férj spermájával, és úgy teszik be a méhbe. Ez sokkal jobb, mivel mindketten biológiai szülők lesznek, de ebben az esetben is ugyanúgy veszélyes 50 felett a terhesség.

2013. márc. 1. 23:28
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
82%
Engem ez sokkal inkább elborzaszt, mennyire görcsösen, és mindenáron, bármiáron ki akarjuk játszani a természetet azzal, hogy teljesen természetellenes dolgokat kényszerítünk rá a testünkre....
2013. márc. 2. 12:04
 12/23 anonim ***** válasza:
82%

nem a nogyogyasz a hlyes szakember akkor ha valaki 54 evssen jelzalogot vesz fel es amerikaba ultet be ikreket maganak 30 ezer dollaret. Aztan jon a banat az ikrek 23 hetre megszuletnek eletkeptelenekl meghalnak.

Kerdem en nem inkabb pszihiater kene ezeknek a holgyeknek ?

De a masik oldal ha egy orvos azt mondja ilyet nem teszunk on kora nem engedi meg akkor nem lenne 50+ kismama. Tahat az orvosi tarsadalom az aki a nagyobb bunos ebben.

Holandia belgium luxemburg 43 ev felett nem kezel lombikkal senkit ezrt mennek olasz spanyol amerikai klinikara.

2013. márc. 2. 12:11
 13/23 anonim ***** válasza:
16%
igaza van a kérdezőnek. nem normálisak ezek a nők. de a sima korban lombikkal szülők se. ha valakinek nem lehet gyereke,azt el kell fogadni!nem pedig megerőszakolni a természetet!!ja,és nő voltam.
2013. márc. 2. 13:14
 14/23 anonim ***** válasza:
48%
Én nem ítélem el, ha valakinek idősebbként lesz gyereke, szerintem a mai helyzetben az a felelőtlen, aki huszonévesen szül, aztán sír, hogy nem tudja eltartani. De ezt a donorpetesejtes dolgot nem értem, akkor már nem egyszerűbb egy sima örökbefogadás? Nem leszbis egy másik nőtől teherbe esni?
2013. márc. 3. 15:12
 15/23 A kérdező kommentje:
utolsó válaszoló: a donor petesejtnél az apa biológiai apa lesz, mivel az ő spermáját hzsnáltják fel. Örökbefogadásnál egyik szülő sem lesz biológiai szülő.
2013. márc. 3. 23:44
 16/23 anonim ***** válasza:
93%

Donor petesejtet csak abban az esetben fogadom el, ha az anya nem a kora miatt nem esik teherbe, hanem pl, nincs petefészke pl vagy nincs és nem is megoldható, h saját érett petéje legyen. De ez, h ha valaki nem menstruál már a kora miatt és úgy akar gyereket szülni az nem csak a természet megerőszakolása, hanem egyenesen felelőtlen gondolkodás. Mindenki addig szüljön ameddig rendszeresen menstruál, magyarán nem ér változókorba. Saját életemmel azt csinálok amit akarok, de máséval nem, még akkor sem, ha az én gyerekem, én szültem. Az már egy másik külön álló élet. ha ennyire gyereket akar akkor vagy fogadjon örökbe vagy pedig, (sajna vannak ilyen nők akik erre is vállalkoznak) marad a béranyaság.

24/N

2013. márc. 7. 10:48
 17/23 anonim ***** válasza:
100%

Meghökkentő, az biztos. Tény, hogy nem véletlenül vitatott dolog.

Ha már itt tartunk, akkor engem az is elgondolkodtat, ha valaki 50-60 évesen lesz apa, és bevállalja, hogy nem biztos, hogy megéri pl. a gyermeke hogy a gyermeke leérettségizzen, tekintve a férfiak átlagéletkorát Mo-on.

Ennek ellenére magánügy, tetszik vagy nem tetszik ilyen is van.

2013. márc. 7. 17:01
 18/23 anonim ***** válasza:
100%
Én 30 vagyok pár évig még nem lesz babám sajnos de már most is úgy érzem kifutok az időből idős leszek hozzá.Szerintem sem normális.
2013. márc. 27. 19:54
 19/23 anonim válasza:
97%
Hát ezt mindenki másként érzi. Én 3 gyereket szültem , az elsőt 32 évesen. Nem érzem hogy valmiből kimaradtam vagy nem jól csináltam volna, a srácok egyelőre jól vannak, kellemesen kamaszodnak, s nem érzem magam egy csoroszlyának még 45 évesen focizok, sátorozok velük s szerintem mindent megteszek amit fiatalabb mamatársaim. Biológiailag lehetséges jóval 40 után is teherbe esni. Azokkal a babákkal mi legyen? Könnyű kimondani fiatalon hogy mikor jó gyereket szülni, de ha nem úgy jön össze, akkor lehet hogy jobb a késői mint a nem megszületett baba. Van a kit a nagyszülei nevelnek, akkor az is jobb ha meg se születne? Ugyanakkor 50 év után inkább örökbe fogadnék.
2013. ápr. 1. 12:07
 20/23 anonim ***** válasza:
89%
Én úgy vagyok vele ha 45 éves koromig nem jön össze a baba akkor már utána nem jöjjön.Az már nem jó 45-50 között szülni akkor inkább élek tovább az életem úgy ahogy eddig.
2013. ápr. 1. 12:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!