Szeretnék szoliba menni de a szüleim nem engednek! Mit tegyek?
Figyelt kérdés
Hófehér a bőröm, folyton betegnek tűnök és a napon meg nem tudok rendesen lebarnulni. Ezért szeretnék egy kis színt, nyilván nem akarok tanning mom kinézetet. Anyukámnak felhoztam és rögtön agresszív lett, hogy miért akarom elcsúfítani magamat, meg hogy rákos leszek stb. Apukám se engedte ő meg azzal jött hogy ilyen fiatalon nem ezzel kéne törődnöm (16 éves vagyok ami azért már nem annyira fiatal ehhez, nagyon sok osztálytársam is jár. ) Elmondtam nekik hogy tisztában vagyok ezekkel a dolgokkal és csak egy normális, egészséges színt szeretnék. Egyébként régebben próbálkoztam már önbarnítókkal de narancssárga lettem tőle és a ruháimat is megfogta. Komolyan nem hiszem el hogy ez akkora dolog lenne, engem nagyon zavar hogy ilyen sápadt vagyok ráadásul a hajam is elég sötét. Hogyan lehetne őket meggyőzni? :S2013. márc. 1. 21:02
21/24 anonim válasza:
Én nem vagyok hófehér bőrű, évente egyszer járok szoliba, olyan április vége, május eleje körül. Azért megyek, mert utána sokkal könnyebb lebarnulni nyáron a napon, mert ad egy alapszínt. Szeptember óta nem napoztam, hiába van már március, még mindig látszik valamennyire, hogy fehérebb vagyok a bikinis részeken. Szerintem 1-2 alkalommal megérné elmenned szoliba, de minden héten. Szerintem menj 3 hetente úgy 6 percre, és a nyáron könnyebb dolgod lesz lebarnulni.
22/24 anonim válasza:
Miért kell lepontozni a másikat, csak azért mert nem totálisan elvetemült szoliellenes??? Ha már egy alkalom után bőrrákot kapna, akkor azok akik valaha napra mentek, már mind bőrrákosak lennének. Nem mondom hogy 16 évesen menj szoliba, mert sokkal fontosabb dolgokon kellene járatnod az agyad és szerintem egyáltalán nem baj, ha fehér a bőröd, az nagyon szép tud lenni. De azért ne essünk át a ló túl oldalára se. Ha tényleg annyira káros lenne, már rég betiltották volna...
23/24 anonim válasza:
A szolinak sokkal erősebb a sugárzása, mint a Napnak. Nem törvényszerű, hogy minden szolis bőrrákos lesz, de vannak akik igen. És ez épp elég elrettentő. Persze fiatalon mindenki azt hiszi, hogy ő halhatatlan. Ha káros lenne betiltanák? Mint az alkoholt, cigit, kávét, mekis kaját, mi? Amíg ilyen sokat kaszálnak a szolicégek, ezt sem fogják betiltani.
24/24 anonim válasza:
A rák elsősorban genetika kérdése. Van aki egész életében cigizik, iszik, mekis kaját zabál vagy éppen szolizik és nem lesz rákos. Nem kell ennyire csőlátásúnak lenni. Persze ne menjen a kérdező szoliba, ezzel egyetértek teljes mértékben, de ha ésszel és mértékkel csinálja az ember, akkor nem lesz rákos. Egyébként akármennyire vigyáz magára az ember, sajnos a rák a világon második vezető halálok, mert az emberek születéskor várható élettartama kitolódott, a kor előrehaladtával a sejtek elöregednek, elfajulnak. Plusz ehhez hozzájárul az életmód és nem elsősorban a szoli (habár az is), de az uv sugárzástól kezdve, a feldolgozott élelmiszereken keresztül, a környezeti ártalmakig minden és még számtalan más is, amiről nem is tehetünk és nem is tudunk tenni ellene.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!