Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szeretnék szoliba menni de a...

Szeretnék szoliba menni de a szüleim nem engednek! Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Hófehér a bőröm, folyton betegnek tűnök és a napon meg nem tudok rendesen lebarnulni. Ezért szeretnék egy kis színt, nyilván nem akarok tanning mom kinézetet. Anyukámnak felhoztam és rögtön agresszív lett, hogy miért akarom elcsúfítani magamat, meg hogy rákos leszek stb. Apukám se engedte ő meg azzal jött hogy ilyen fiatalon nem ezzel kéne törődnöm (16 éves vagyok ami azért már nem annyira fiatal ehhez, nagyon sok osztálytársam is jár. ) Elmondtam nekik hogy tisztában vagyok ezekkel a dolgokkal és csak egy normális, egészséges színt szeretnék. Egyébként régebben próbálkoztam már önbarnítókkal de narancssárga lettem tőle és a ruháimat is megfogta. Komolyan nem hiszem el hogy ez akkora dolog lenne, engem nagyon zavar hogy ilyen sápadt vagyok ráadásul a hajam is elég sötét. Hogyan lehetne őket meggyőzni? :S
2013. márc. 1. 21:02
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%
Ha fehér a bőröd, az nem véletlen. Ez azt jelenti, hogy genetikailag sokkal érzékenyebb a sugárzásra, mint a barnább embereknek. Ami nekik csak egy kis szoli, az neked maradandó sérülést tud okozni, ami nem biztos, hogy most jön ki, hanem 5-10 év múlva. Teljesen megértem a szüleidet, ne menj szoliba! Ezt úgy írom, hogy én is hófehér vagyok, engem is küldtek már el a tanárok orvoshoz, ültettek már le a buszon, mert azt hitték, rosszul vagyok. De megszoktam, én ilyen vagyok, hófehérke. A legnagyobb bókot egy kínai doktornőtől kaptam, ő azt mondta, náluk a fehér bőr az "elegáns", mert az azt jelenti, hogy nem kell a mezőn dolgozni (=lebarnulás). Ha nekünk nem hiszel, menj el egy bőrgyógyászhoz, és kérd ki a véleményét, hogy a te bőrtípusodnak ajánlja-e a szolit (nem fogja). Ha pedig "egészséges" színt akarsz (bár neked a fehér az egészséges), nyáron sportolj a szabadban, megfelelő naptejjel, és ne a déli órákban. Magadra fogsz szedni egy kis színt, és nem teszi tönkre a bőröd, mint a szoli!
2013. márc. 1. 21:27
 12/24 A kérdező kommentje:
Köszi :)
2013. márc. 1. 21:29
 13/24 anonim ***** válasza:
Hiába mennél el szoliba, ahhoz hogy legyen tartósan eredménye, fehér bőr esetén (de barnánál is) rendszeresen kellene járnod, hetente több alkalommal, folyamatosan, ami fehér bőr esetén nem javallott.
2013. márc. 1. 21:44
 14/24 anonim ***** válasza:
48%

Szerezz be egy szép kis barackos vagy rózsás árnyalatú pirosítót és egy nagy pufi ecsettel szép halványan oszlasd el az arccsontodnál. Hidd el,hogy rengeteget fog javítani! :)

[link]

2013. márc. 1. 22:04
 15/24 anonim ***** válasza:
42%
Nem tudom miért pontoztatok le, ha egy alkalommal elmegy szoliba eu csövesbe, mondjuk hat percre akkor egyáltalán nem fog rajta meg látszani..... Szóval nem mondtam semmi valótlant.
2013. márc. 1. 22:55
 16/24 anonim ***** válasza:

Én is pirosítóra gondoltam.

A sugárzás ott is megvan sőt. Régebben anyajegyvizsgálaton panaszkodtam, hogy alig megyek napra, minek vannak új anyajegyeim és mondta a doki, hogy a hatását nem rögtön érzi az ember a szolinak meg a napozásnak, hanem akár pár év múlva csak csodálkozik, hogy mi van a bőrével.

Nem éri meg, hidd el.

A sötét haj és fehér bőr amúgy kifejezetten divatos.

2013. márc. 2. 00:34
 17/24 anonim ***** válasza:
34%
Kapsz zsebpénzt? Ha igen, akkor bemész a szoliba és kifizeted a zsebpénzedből. Ha nem, akkor húzós, bár 16 évesen már maga az elég húzós, ha nem kap valaki zsebpénzt. Ha nem kapsz akkor azzal kéne kezdeni, hogy bevezettetni. Vagy kérni pénzt pl. sütizésre a barátnőkkel. Annak az árából már bőven kijön egy alkalom szoli. És mivel te magad mondtad, hogy nem narancssárga agyonszolizott akarsz lenni, hidd el, a heti egy alkalom fel sem fog nekik tűnni. Bár amúgy nem is nagyon fog látszani, elmondanám, főleg, mivel nagyon fehér vagy első alkalommal 3-4 percre mehetsz max., különben megégsz, és a heti 3-4 perc annyi, mint halottnak a csók, teljes pénzkidobás. Szóval ha valamennyi színt is akarsz, akkor 2-3 hétig járj hetente kétszer. Az első héten a legminimálisabb időre, második héten növelheted ezt valamennyivel, 3. héten szintén, utána elég lesz heti egyszeri szintentartás. Pontos perceket nem írok, mert minden szoliban más rendszer van, van ahol perc alapú, van ahol zsetonos, illetve mások a csövek erősségei, erről a szoliban tudnak felvilágosítani, hogy a te fehér bőrödhöz mennyi perc és melyik csővel felszerelt gépbe az ideális.
2013. márc. 2. 02:01
 18/24 anonim ***** válasza:

Feher borueknek nem szabad szoliba menni, mert a borrak kockazata sokkal nagyobb. Akar 1 alkalom utan is...

Mondom ezt ugy, hogy egeszsegugyben tanulok, de neha en is jarok telen szoliba(kreol borom van). Utana sokkal jobb kedvem lesz.

2013. márc. 2. 07:59
 19/24 anonim ***** válasza:
Vannak már nagyon jó barnító krémek, csak óvatosan kell bánni velük! 1 hét után már egy árnyalattal barnább leszel! A szoliban, ugyanúgy ahogy a napon, nem fogsz tudni rendesen barnulni. Ott is pirulni fogsz, ráadásul nagyon káros. Emlékszem amikor a fehér bőrű barátnőm jött ki a szoliból, pedig csak 1-2 percet volt benn. 2 napig vörös színe volt, majd ugyanolyan fehér.
2013. márc. 2. 08:56
 20/24 anonim ***** válasza:
50%
2 hetente elmenne 10 percre télen, nemhogy káros nem lenne, hanem a közérzetét is javItaná. Ha van zsebpénzed menjél nyugodtan, sok orvos is tanácsolja mértékkel. Engem régen ki se lehetett rángatni, mikor divat volt, na az tényleg káros volt, többször leégtem. Már nem járok, de nem lett ráncos a bőröm stb. Ha mértékkel csinálod, betartod, amit Irnak, sok helyen be lehet mérni, hogy hány percre mehetsz károsodás nélkül, jobb helyeken.
2013. márc. 2. 11:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!