Titeket zavarna, ha párotok hajnalig TV-t nézne?
Atyaég, mennyi felesleges pénzük van itt az embereknek villanyszámlára, hogy fél-egész éjszakákon keresztül megy a TV nap mint nap:)
Na mindegy, nem az én dolgom.
Párod meg b*nkó, ha nem érdekli, mi van veled. Aukciós oldalakon olcsón tudtok szerezni Bluetooth-os fejhallgatót, Te meg vegyél egy alvómaszkot. Ha meg tudod szokni (némi időbe beletelik, de nem vészes), akkor nem lesz semmi probléma. Ha a párod ne hajlandó erre, akkor nagyon komolyan gondolkodj el a kapcsolatodon. Nem konkrétan a TV miatt. Hanem a te igényeidnek a teljes mértékben semmibe vétele miatt. Engem arra neveltek otthon, hogy legyek tekintettel másokra is. Ezért ha pl késő este/hajnalban érek haza, akkor nem kezdek el villanyokat felkapcsolgatni, meg ajtókat csapkodni. Amennyire csak lehet halkan és gyorsan igyekszem magam ágyba tenni:) Ráadásul nagyon át tudom érezni a helyzetedet, mert én is csak teljes sötétségben és csendben tudok jót aludni:) Mondjuk már fejlődök, mert szereztem egy felesütős ingaórát, ami ugyan le van némítva éjszaka, de a járása is hangosabb, mint egy sima kvarcóra. De megszoktam, simán tudok mellette aludni:) Bár ez egy teljesen monoton és egyforma zaj, amellett könnyebb, mint ha a TV-ben mondjuk az egyik pillanatban suttognak, másikban meg háború van:)
Azt is csinálhatod amúgy, hogy nem készítesz kaját, és lefekszel aludni a pároddal délután mondván, hogy ha ő megteheti, akkor te is. Mert te nem tudsz aludni a TV mellett, a TV neki fontos és simán eléd helyezi (leszarja, hogy téged zavar). Neked meg a saját pihentséged fontos, ezért az ő igényeit (kaja) szorítod háttérbe inkább. Ha így nézzük, ez a fair felállás. Majd ha ő is hajlandó változtatni, akkor lehet leülni újra megbeszélni a dolgokat.
Nem zavar.
O legjobb esetben is ejfelkor vegez, 10-re jar dolgozni.Neki eza kikapcsolodas, de max 1-2 oraig tudja nezni, mert nagyon faradt.Mondjuk nekunk nincs tv-nk, a laptopot meg atviszi a masik szobaba es fulhallgatoval nezi.
Nekem a munkaidejevel van problemam de ugye ez mas tema.
Engem nem zavarna, mert semmi sem zavar, ha aludni akarok alszom, akármikor, akárhol.
Csakhogy a kérdésedre meglegyen a válasz...
De: nem mindenki olyan szerencsés mint én, akinek az elalvás szintideje 28-35 másodpercre tehető.
Itt ahogy már írták nem a tévénézésen van a hangsúly, hanem az ő szórakozása, és jóléte fontosabb a párodnak, mint a tiéd. Tévénézés helyett olvashatna vagy akármi. Ha van lehetőség akkor a hálószobából kerüljön ki a tévé. A párodnak át kellene ütemeznie az életét, egy közös életritmust felvenni. HA lesz gyereketek (úgy vettem ki, hogy még nincs), akkor ezt úgysem engedheti meg magának. Miért érzi azt, hogy nincsen dolga a háztartásban?
Nálunk amikor a párom volt itthon több időt, akkor minimum portalanított porszívózott, és megfőzött magának (én a munkahelyemen ebédeltem)
Nekem furcsa, hogy nincs tekintettel rád, főleg, hogy kérésre sem. Szerintem, ha figyelne rád, akkor még kérned sem kellett volna, mert önmagától feltűnik neki, hogy nem tudsz aludni, és megkérdezi, hogy a tévé zavar-e, vagy valami más a baj (bár ennyi idő után már ugye egyértelmű)
Ebben az estben te hova, és mit tolerálnál? Csak éjjel tudsz aludni (ami alapvetően ara is való), nem tudsz máskor, annak kell váltani, aki tud.
Gyerekek, ne szórakozzatok már, egy felnőtt embernek nem tiltunk meg semmit. Már ha nem akarunk idő előtt megszabadulni tőle.
Kérdező, gondolj bele, ez most tényleg megoldhatatlan probléma??
Én rossz alvó vagyok, sokszor felébredek éjszaka, akkor benyomom a tévét.
A férjem mindig egy összetekert pólót rak éjszakára a szemére szemfedő gyanánt, így a fény nem zavarja.
Vezetéknélküli fejhallgatóról tetszettek-e hallani már??
Arra jó, hogy az éjszakai tévézéssel ne zavarjuk a másikat.
Másra nem, mert rosszabb hangja van mint a vezetékesnek :))
Neki kellene toleránsabbnak lennie, ő az, aki ki tudja aludni magát!Taplóság ez részéről, már bocsánat,tisztelhetne jobban is!
Engem baromira zavarna és nem hagynám, az biztos!Nagy ritkán előfordult már, hogy véletlenül elaludtam TV mellett, aztán mikor felébredtem, furán éreztem magam.Rossz ilyenkor a közérzetem, talán a sugárzása miatt, vagy mert a zaja miatt felületesen alszom.Egészségtelen és idegesítő, az biztos.Nem is értem, hogy képes valaki rendszeresen tv mellett aludni, vagy hosszú órákig bámulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!