Mit csináljak a vallásos anyámmal, aki nem fogad el így?
Nagyon vallásos,én pedig egyáltalán nem vagyok az.Próbálta rám ragasztani a dolgot (vallásos óvoda,ált. suli,stb),de nem sikerült neki.Az ellentéte vagyok,nem hagyom,hogy irányítsanak,nem ülök csendben a sarokba,hanem élem az életet és jól érzem magam.Vagyis eljárok minden hova,már meg se kérdezem tőle,hogy mehetek-e,csak hagyok neki egy üzenetet.
A suliban a normális tantárgyakból jók a jegyeim,több nyelvem beszélek,szóval ezzel se lehet sok baja.Neki mégis egy csalódás vagyok,mert nem olyan vagyok,mint ő.
Tény,hogy néha belecsöppenek pár durva dologba,de ezeknek a töredékéről sem tud.Így nem értem,miért gyűlöl.
16L
Semmit, keress magadnak megbízható hasonló barátot, később társat, férjet.
És vigyázz magadra, könnyű átesni a ló túloldalára. A vagányság szép dolog, de csak ésszel és mértékkel.
egy nem vallásos anyuka...
Szia!
Az a helyzet, hogy egy anyának is meg kell tanulnia elfogadni, hogy a gyereke más, mást választ, máshogy dönt... Akkor is, ha egy számára elemi fontosságú dologról van szó.
Neked meg meg kell tanulni kialakítani a saját értékrendedet, anélkül, hogy a szülői mintára olyan végletesen ellenkező választ adnál, hogy az már neked sem jó... Azt hiszem, ezt mondja az első anyuka is.
Szóval: a felnőttség küszöbén állsz, ilyenkor alakítja ki egy fiatal a saját életszemléletét, saját értékrendjét, találja meg a saját társaságát. Ez persze nem 1 év, sokkal több...
Légy okos, nézz, láss,tapasztalj, de ne kövess el olyan hibát, ami a hátralévő életedet jelentősen megnehezíti... És ha anyukádnak nehéz elfogadni téged, mutasd meg neki,hogy te elfogadod őt, és azt is,hogy neki ez nagyon nehéz... :)
Szerintem első körben azt kéne megértened, hogy az Anyukád nem akar számodra rosszat. Bár lehet hogy egy kissé túlzásba visz bizonyos dolgokat, de csak a te javadat akarja!
Kemény világban élünk manapság! Valószínűleg ő a vallásos nevelésével szeretne megóvni téged a rád leselkedő gonosztól. Még akkor is, ha neked ez most terhes.
Gyermekoromban még én is tiltakoztam a templomba járás, a hittan, és minden egyéb vallásos dolog iránt. Felnőttként viszont ráéreztem a jelentőségére. Nagyon jól látom ebben a hittelen világban a züllést, azt a szennyet ahogy észrevétlenül bekebelezi az emberek lelkét. Nem hiszem hogy Édesanyád gyűlöl téged, maximum csalódott. De remélem felnőtt fejjel te is változni fogsz és átfogod érezni a hit jelentőségét.
Kamaszkor egyet jelent a lázadással , az új dolgok kipróbálásával. Egyszer véget ér majd ez a lázadozás, és akkor ráfogsz jönni arra hogy hol is van helyed ebben a világban.
Amint tehetem,elköltözök,de még van 2 évem a gimiből.
Nem az a gond,hogy lázadok...Hanem az,hogy én nem hiszek ezekben a dolgokban.Nem most kezdődött ez,egész általános iskolában hülyeségnek tartottam a templomba járást és a hittan órákat.Olyankor általában más órára tanultam.Az én világom más,mint az anyámé és ő ezt nem érti.
Nem,nem túlzok.Már többször mondta,hogy minek szül az ember ilyen gyereket meg hogy eddig ő nevelt,most már elköltözhetnék apához is,szenvedjen velem ő(elváltak).
Meg látom rajta és érzem is.
Anyukádnak nem azzal okozol csalódást, hogy nem vagy vallásos. Hanem az életviteleddel. 16 évesen még nagyon gyerek vagy, nem a bulizáson és a "durva" dolgokon kellene járni az eszednek.
Ha így folytatod, pár év múlva félre siklik az életed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!