Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan értessem meg anyámmal,...

Hogyan értessem meg anyámmal, hogy már nem vagyok vallásos, és hiába húrcol a templomba, így csak mégjobban megutállom azt a helyet és őt is?

Figyelt kérdés

Én próbálta beszélni vele. De nem akarja felfogni, hogy mindenkinek joga van eldönteni, hogy miben hisz, és hova megy, az ilyen dolgokat nem lehet erőltetni. Ha meg kiverjük a hisztit, mert általában az van és otthon maradok, fenyeget, hogy akkor nem enged sehova(nem mintha sokat járnék ki, nem mintha nagyon engedne).

17 éves vagyok, lány. Már vagy 3 éve így megy...Néha csak, hogy ne veszkedjünk befogom a számat és elmegyek, nem problémázok. De ez így nem jó! Az ő hite, nem az enyém és nem kényszerítheti rám!

Mit tegyek, mit mondjak, mit csináljak, hogy megértse és elfogadja?

Előre is köszönöm!

2009. aug. 29. 16:55
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
50%

Ez nem fog tetszeni, de menj el, ne legyen balhé. Úgyis látni fogja rajtad, hogy nem érdekel, unod magad, és csak neki lesz rossz, hogy nem hagyott otthon, hátha beválik a fordított pszichológia. :)

Remélem azért nem olyan fanatikus hívő, aki ezért megver, agyalágyult már, és mindenben az ördögöt látja, stb. Mert akkor óvatosan!

2009. aug. 29. 17:04
 2/13 anonim ***** válasza:
53%
anyaukad milyen templomba jar? milyen hite van?
2009. aug. 29. 17:04
 3/13 anonim ***** válasza:
83%

Nagyon erőszakos az anyukád, de rosszat biztos nem akar.

Ha más nem apud véleményét kérd ki, hátha tud segíteni.

Amúgy tudatnod kéne vele, hogy hiába visz el templomba nem leszel tőle vallásosabb, és akkor sem ha ezért nem enged sehova, úgyhogy ezzel ne zsaroljon. Ne menj el a templomba ha nem akarsz és vállald fel hogy nem enged sehova, hátha látja hogy te tényleg így gondolod.

Amúgy 18 éves korod után már nem nagyon szabályozhat téged az el nem engedésben meg a kötelező templomjárásban sem.

27/L

2009. aug. 29. 17:05
 4/13 A kérdező kommentje:

Nem olyan fanatikus, nem szokott sokszor menni inkább ünnepekkor meg még 1 párszor.

Református, elvileg én is az vagyok, gyakorlatilag meg nem.

Köszönöm a válaszokat!

2009. aug. 29. 17:11
 5/13 anonim ***** válasza:
12%

mennyi időnként mentek templomba?

Heti egyszer nyelhetsz egy békát a béke kedvéért :)

2009. aug. 29. 17:19
 6/13 anonim ***** válasza:
47%
Időnként templomba menni nem olyan nagy áldozat.
2009. aug. 29. 17:27
 7/13 anonim ***** válasza:
36%
Menj el egyszer vele a templomba és amikor csak tudod, hozd kellemetlen helyzetbe :) Mise közben kezdj el jelentkezni, kérdezz bele a dolgokba, csinálj úgy, mint aki hangosan horkol, kérdezd meg a paptól, hogy "Isten útjai most tényleg, frankón kifürkészhetetlenek?", meg ilyenek, légy kreatív. Legközelebb tuti, nem akar majd magával vinni :)
2009. aug. 29. 17:29
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

A 17:27-es: ha az lenne a kérdés, hogy egy apácát akarnak elvinni a nudista strandra, akkor is azt írnád, hogy egyszer-kétszer elmenni nem nagy áldozat?

Kérdező, ezt így, ahogy leírtad, elmondtad már anyukádnak? Azt kellene vele megértetni (és ha nem fanatikus, talán sikerül), hogy attól, hogy te nem vagy vallásos, még nem vagy rossz ember, nem szereted őt kevésbé, nem tanulsz rosszabbul. ... és főleg: ha ő hívő, úgy hiszi, hogy isten mindent lát... tehát látja azt is, hogy TE nem hiszel benne. Akkor meg minek járj templomba?! (végső esetben az előttem hozzászóló ötlete se rossz, ugyan tiszteletlenség, de az se jobb, hogy te muszájból vagy ott).

18 éves korod után meg a lábad se kell betenned oda, ha nem akarod.

2009. aug. 29. 19:09
 9/13 anonim ***** válasza:
0%
Ja, bocs, úgy értettem, nem hívő. Azt nem tudtam, hogy elszánt vallásgyűlölő:/
2009. aug. 29. 19:57
 10/13 anonim ***** válasza:
0%
Valószínüleg nincs még kialakult világnézeted, hiszen fiatal vagy. Tehát nem kellene ragaszkodnod a semmihez, vagyis az elutasításhoz. Úgy értem, szétnézni a vallások között, összehasonlítani a materialista világnézetet valami mással, kicsit foglalkozni a kérdéssel úgy általában. És aztán majd meglátod.
2009. aug. 29. 22:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!