Hogyan értessem meg anyámmal, hogy már nem vagyok vallásos, és hiába húrcol a templomba, így csak mégjobban megutállom azt a helyet és őt is?
Én próbálta beszélni vele. De nem akarja felfogni, hogy mindenkinek joga van eldönteni, hogy miben hisz, és hova megy, az ilyen dolgokat nem lehet erőltetni. Ha meg kiverjük a hisztit, mert általában az van és otthon maradok, fenyeget, hogy akkor nem enged sehova(nem mintha sokat járnék ki, nem mintha nagyon engedne).
17 éves vagyok, lány. Már vagy 3 éve így megy...Néha csak, hogy ne veszkedjünk befogom a számat és elmegyek, nem problémázok. De ez így nem jó! Az ő hite, nem az enyém és nem kényszerítheti rám!
Mit tegyek, mit mondjak, mit csináljak, hogy megértse és elfogadja?
Előre is köszönöm!
"Valószínüleg nincs még kialakult világnézeted, hiszen fiatal vagy."
Csendben megsúgom, ezt a frázist a legtöbb fiatal szívből utálja. Ha bármit is el akarsz érni náluk, ezt lehetőleg kerüld, vagy teljesen felismerhetetlenül, egészen másképp fogalmazd meg.
"materialista világnézet"
Ilyen meg már NAGYON RÉGEN NINCS. Gyakorlatilag kb. azóta, hogy felbukkant és beindult a kvantummechanika, tény, hogy anyag (matéria) gyakorlatilag nem létezik, minden csak energia. Az anyag is csak az energia egy szilárdabb/sűrűbb módosulata.
Materializmusról beszélni ma már ugyanolyan értelmetlen, mint lapos Földről. Legjobb, ha "tudományos szemlélet"-et mondasz helyette, azzal nem lehet hibázni.
Kérdező: Egyébként nem rossz, amit írtak korábban. Tényleg menj el vele, és kérdezz bele mindenbe. Például hogy te és a nők egyáltalán mit keresnek ott, amikor a Bibliában benne van, hogy nők a templomba nem léphetnek be, és más hasonló finomságok. Érdemes elolvasni a Bibliát, mert tele van ilyen csemegékkel, amikből lehet szemezgetni.
Nem is értem, miért mondják, hogy a Bibliaolvasás erősíti a hitet... inkább pont hogy gyengíti. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!