Eltiltanak a hobbimtól? Miért nem támogatnak?
Kiskorom óta focizom és a tehetségem is megvan hozzá. Az edző szerint én vagyok a legjobb a csapatban és szerinte lehetek valaki. Nem akarok elszállni magamtól meg semmi de szeretném. Nagyon szeretek focizni, mindig azt csinálom szabadidőmben is. Ma meg a szüleim nekem álltak hogy nem mehetek edzésre hanem tanuljak meg ilyenek. A meccsnézés is meg van tiltva. Nem sokat érnek el vele amúgy de miért nem hagyják hogy azt csináljam amit szeretnék? Nem buktam semmiből. Az átlagom 2-3 között van és érettségi után amúgy se akarok tovább tanulni.
16/F
Olvasva azokat amiket írtál te nem a kérdésedre keresed a választ. akkor meg miért kérdeztél. úgy látom nem megoldást hanem megnyugtatást, hogy igen jól csinálom hogy nem tanulok, helyette focizom stb...
nekem 4-4,5 volt a középsulis átlagom mégse vettek fel arra a szakra amire akartam jelentkezni.. bár ezt szakja válogatja és persze te nem akarsz tovább tanulni. ha újrakezdhetném én sem főiskolára jönnék hanem kitanulnék egy szakmát mert azzal talán még nagyobb az esélye hogy elhelyezkedj. a fociból meg nem fogsz megélni...
de arra majd később jössz rá, hogy mégsem olyan jó dolgot ha kukásként vagy takarítóként melózol.. majd ha lesz családod és el kellene tartani akkor fogod a legjobabn megbánni... de ez a te dolgod.
16 évesen mindenki azt hiszi, hogy mindent tud az életről, arról, hogy mit akar, meg hogy milyen a világ. De hidd el, a felnőttek segíteni akarnak, mert tapasztaltabbak, több mindent átéltek.
A foci érdekel. Az egy dolog. De a focis álmokat kergetők közül baromi kevesen tudnak ebből megélni. Az, hogy jársz edzésre, nem biztosítja, hogy bekerülsz a kemény magba, az sem biztos, hogy van elég tehetséged ahhoz, hogy pénzért játssz (bár azt nem tudhatom, hogy milyen helyen edzel - a kerületi kisklub nem ugyanaz, mint egy neves sportklub utánpótlásképzője).
Sztem ha mást nem, vmi fősulit végezz el, elég csak az alapdiplomáig. Akkor lesz egy papír a kezedben, amivel hidd el, sokkal jobb esélyeid lesznek a munkaerőpiacon. Már egy semmi kis recepciós állásra is kell a felsőfokú végzettség. Érettségivel kb. csak a gyárakba vesznek fel gályamunkára. Ha a foci nem sikerül, akkor kb. cs.szheted az egészet, az életed egy nagy nulla lesz (már ha nem az az álmod, hogy gyárban dolgozz napi 10-12 órákat)... még csak arra sem marad majd időd, hogy hobbiszinten űzd a focit akkor.
Egyébként ne legyél lusta meg hisztis, ha picit többet fordítanál a tanulásra (és amit írsz, abból látom, hogy menne, csak letojod, meg nem érdekel), akkor a szüleid is engednék, hogy járj edzésre, és akkor máris nem lesz olyan szörnyű az a gondolat, hogy még 1-2 évig tanulj.
anno láttam egy filmet zidane-ról. elmesélte h éjjel-nappal szinte csak focizott. amikor atöbbiek buliztak,csajoztak,ő akkor is gyakorolt. ha te is ilyen elhivatott vagy,akkor állj ki az álmaidért. érettségi persze legyen meg,ha szar nem gáz ha úgysem akarsz egyetemre menni,de a nyelvre feküdj rá.
viszont: nézz körül milyen ösztöndij lehetőségek vannak focisoknak,ha jó vagy bekertülhesz egy jó fősuliba,de lehet h a tanulmányi eredmény is fontos ott
focis témában erre nem tudok pontiosat mondani de barátomék kézis fia ösztöndijjal jár fősuliba,kap kaját,szállást,pénzt,ingyenes a suli és közben kézilabdázik
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!