Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Eltiltanak a hobbimtól? Miért...

Eltiltanak a hobbimtól? Miért nem támogatnak?

Figyelt kérdés

Kiskorom óta focizom és a tehetségem is megvan hozzá. Az edző szerint én vagyok a legjobb a csapatban és szerinte lehetek valaki. Nem akarok elszállni magamtól meg semmi de szeretném. Nagyon szeretek focizni, mindig azt csinálom szabadidőmben is. Ma meg a szüleim nekem álltak hogy nem mehetek edzésre hanem tanuljak meg ilyenek. A meccsnézés is meg van tiltva. Nem sokat érnek el vele amúgy de miért nem hagyják hogy azt csináljam amit szeretnék? Nem buktam semmiből. Az átlagom 2-3 között van és érettségi után amúgy se akarok tovább tanulni.

16/F

2013. febr. 22. 22:29
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
85%

Volt egy ilyen osztálytársam. Érettségi után leigazolták. Pár év foci után megunta, elment továbbtanulni. Most harminc éves, és felelős, jól fizető állása van.

Semmi sem lehetetlen:)

2013. febr. 22. 22:55
 12/27 anonim ***** válasza:
85%

Mert tanulnod kell ennyi, pont.

A focizás az csak egy hobbi, oké jó vagy benne meg minden, de ebből megélni te nem fogsz ebbe a világba. Ez nem úgy megy mint amit a TV-ben látsz hogy ez a focista betegre keresi magát mert focizik. Jó igen kapnak érte pénzt, de egy idő után ha kiöregednek belőle akkor mitcsinálnak? kb semmit.

Nos a szüleid azt akarják hogy tanulj ez a 2-3 as átlag édes kevés, ami teljesen jogos. Jó tudom hogy nehezebb a középsuli, de tanulnod kell hogy minél jobb jövőd legyen. És suli után jobban jársz ha tovább tanulsz ha nem is a fősuli, vagy egyetem a célod akkor OKJ-s szakmát tanulj ki, mert a kétkezimunkából is meglehet majd élni.

Nos vegyük például, mert írtad hogy csak akkor lehet jó munkád ha sok pénzed van vagy van ismerősöd. Na ez nem igaz.

Elmondom oké hogy nehéz manapság munkát találni, de ha van egy jó szakmád akkor lehetsz jó kereső is.

Vegyük például az unokabátyámat. 5 éve tanulta ki az asztalos mesterséget. 22 évig dolgozott egy helyen órabérért havi 120-130 ezret vitt haza. Most 1 éve már egyéni vállalkozóként dolgozik, és már alkalmazottjai is vannak, saját műhelye meg minden más. Ez az egész úgy kezdődött hogy a másik munkahelyén rengeteg jó kuncsaftot szerzett magának és olyannyira nagy igény lett rá, mert jól dolgozott hogy már sokan hozzá akarnak menni, most betegre keresi magát, megfizeti az alkalmazottjait, akik segítenek neki, most tervez egy közel 1 millió forintos esküvőt, most nemrég vett magának egy vadiúj autót, nem kevés pénzért.

Szóval tanulj inkább hogy jó munkád és jövőd lehessen, és az mellett majd focizhatsz is, de a jövőd a legfontosabb, és ebbe a világba muszáj mégjobban arra koncentrálnod és nagyon észnél kell lenned hogy mit választasz, és hogyan lépsz tovább, mert most már nem úgy van mint régen hogy csináld azt amit szeretnél, hanem csináld azt amire van igény.

Ez van az élet ilyen a szüleid ezzel nevelnek, majd pár év múlva amikor már belekerülsz az életbe még hálás leszel azért hogy a tanulásra fogtak a buta foci helyett.

2013. febr. 22. 22:59
 13/27 anonim ***** válasza:
97%

"Ebben a suliban nem gáz,mindenki ilyen. Ritka nagyon aki hármas felett van."

Ja, csak a világ nem a te iskoládból áll, máshol meg güriznek, és ha kikerülsz onnan, akkor szembesülhetsz azzal, hogy a munkaerőpiacon nem kellesz senkinek. Nem akarsz tovább tanulni... oké, de lesz valami szakmád? vagy mit fogsz dolgozni? Szerinted anyukádék fognak utána is eltartani, fizetni a bulit, a megélhetésedet, meg ha el akarsz hívni egy lányt fagyizni?

A sport világa meg olyan, hogy egy sérülés pillanatok alatt tönkre teheti az egészet és - ha csak nem mész el edzőnek - nem egy nyugdíjas állás.

2013. febr. 22. 23:04
 14/27 A kérdező kommentje:
De hiába mondjátok nekem nem fontos az iskola. Ha utcaseprő leszek az az én bajom lesz. Minden más fontosabb az iskolától, az a lényege az egésznek hogy ne bukjak meg. Unokatesómat 2 diplomával kapálni küldték volna. Szóval mindegy.
2013. febr. 22. 23:07
 15/27 anonim ***** válasza:
88%
Ha az érettségin átmész akkor szerintem tök mindegy, hogy hármas tanuló vagy. Ha nem akarsz továbbtanulni akkor főleg. Annyira figyelj, hogy ne bukj és valami okj-s tanfolyamot akkor is végezz el, hogy legyen szakma a kezedben. Pl. sportmasszőr, személyiedző, sportedző, számtalan ilyen van. Több lábon kell állni, de a focit ne hagyd abba ha jó vagy.
2013. febr. 22. 23:10
 16/27 anonim ***** válasza:
88%

Részben igaza van a szüleidnek. Tanulni a mai világban muszáj. Abban viszont nincs igazuk, hogy eltiltanak a focitól.

Van focista ismerősöm, aki nagyon céltudatos, jól csinálja. Hajnalban edzés, aztán suli, délután edzés, este tanul. Igaza van. Szabadideje ugyan nem sok marad, de nem baj, mert azzal foglalkozik, amit szeret. Mellette simán 4-5 átlagokat hoz.

Az meg nem igaz, hogy akkor lesz jól fizető állásod, ha ismerőseid vannak. Erre a legjobb példa a párom, nincs még 25 éves, szakmunkás szülei vannak. Tanult, elment egyetemre, ma közel fél milliót keres havonta. Pedig még nagyon fiatal! Nulla hátszéllel, tanulás útján érte ezt el.

Egyezzetek meg a szüleiddel. Vállald, hogy tanulsz és jó átlagot hozol, úgy hogy mellette edzésre is jársz. Meg lehet csinálni, ha akarod. És mindenkinek jobb lesz így, de legfőképp neked.

2013. febr. 22. 23:14
 17/27 anonim ***** válasza:
100%

Milyen szinten focizol?

Ha 16 évesen már legalább egy NBII-es csapatban játszol, akkor tényleg elképzelhető, hogy meg tudsz belőle élni. Azért 16 évesen már kiderül, hogy kiből lesz profi focista, és kiből nem.

Ha viszont ennyire nem megy jól a foci, akkor igaza van a szüleidnek, mert oké, hogy ez a hobbid, és jól elszórakozol vele, de megélni már nem fogsz tudni belőle.

De ha tényleg érdekelnek a sportok, akkor kezdj el tanulni, mellette focizz is, és akkor pl. TF és lehetsz labdarúgóedző. Bár mint írtad, ott is főleg az ismerettség számít.

Egyébként nagyon sztereotíp a nézőpontod, miszerint a tanulásnak semmi értelme, a diploma szart sem ér, mindenhova csak protekciós alapon lehet bekerülni.

Napesetig (azaz inkább holnap regglig) tudnék sorolni neked olyan barátokat és ismerősöket, akik erre jól rácáfoltak.

2013. febr. 22. 23:32
 18/27 Totanka válasza:
96%

Ne dőlj be ennek a nagy "amerikai-álomnak", hogy az egyszeri kisemberből sok munkával az lehetett ami szeretett volna lenni, mondjuk híres focista. Gondolj bele hányan lehetnek, akik később mondjuk sportból szeretnének megélni! És most gondolj bele, mennyinek is sikerült!

Azt értsd meg, hogy a tanulásra nem kárhoztatva vagy! Ez nem arról szól, hogy "márpediglen fiam akkor is tanulsz, ha törik, ha szakad". Ez egy lehetőség, és jobb ha van B terved is az élettel.

Ez arról szól hogy 2-szer 5 darab kártya van előtted. És lehet hogy most úgy érzed, hogy a focis alatt ott a Royal-Flush, de a tanulást is hozd fel minimum Pokerre! Mert ha kiderül, hogy a jó élet minimum Full-House-al enged be, és a focisra csak egy hatos pár jött be, te meg közben semmit nem javítottál a tanuláson, akkor jön az ordasan teliszájjal...

2013. febr. 22. 23:37
 19/27 anonim ***** válasza:
76%
Ha nem érdekel az iskola ne legyen diplomád de legalább egy jó szakmád legyen ami után kapkodnak az emberek és biztos megélhetést biztosit. Én is eltiltottam a fiamat annak idején a BMX-től és nem kellett 3-hónap sem minden tantárgyból javitott .Sőt a tanárja felhivott hogy mit tettem vele mert még ilyet nem látott a pályafutása alatt hogy 2-ből 4-es tanuló legyen valaki. Ma már csak jót mosolygunk vele ezen és nagyon jó hogy megtettem mert egy jó szakember lett belőle biztos munkahelyel. Ja annak idején azt mondta az iskola nem érdekli majd elmegy vagont lapátolni neki az is megfelel és hires bmx-es lesz és majd dől hozzá a pénz . A biciklizést pár év mulva saját magától tette le mert mindig jöttek fiatalabbak akiket ő már nem tudott túlszárnyalni és rájött hogy kiöregedett külömben országos 2-ik helyezést ért el pénz az nem lett belőle viszont ő rengeteget költött rá.
2013. febr. 23. 00:12
 20/27 anonim válasza:
A mai profi liga színvonala = Utcáról találomra hozott emberek focija :D
2013. febr. 23. 01:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!