Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Féltékenyek lennétek, félnétek...

Féltékenyek lennétek, félnétek attól, hogy bekavar az ex?

Figyelt kérdés

Barátommal 1 hónapja járunk, de már előtte 2 hónapja ismerkedtünk. Én20éves vagyok, ő 21.

Nekem volt már 2 komoly kapcsolatom, mindkettőben az ex kavart be, hazudtak nekem, megcsaltak, végül én léptem, és mondtam azt, hogy elég! Emiatt teljesen leépült az önbizalmam, bizalmatlanná váltam a fiúkkal szemben, és minden kis dologra féltékeny vagyok.

A mostani barátommal tegnap beszélgettünk a sérelmeinkről, elmesélte, hogy neki csak 2 kapcsolata volt, de csupán 3-4 hónapos volt mindkettő, egyik csajt sem vitte haza, nem volt komoly a dolog. De mesélte, hogy még tavaly nyáron ráírt az exe, hogy segítsen egy zenés cd-t összeállítani neki, és barátom meg is csinálta neki, mert kedves és jószívű, de a csaj meg sem köszönte, pedig barátom (AKKOR MÉG NEM IS ISMERTÜK EGYMÁST!!) mondta neki, hogy beülhetnének valahová dumálni stb. És mesélte barátom, hogy a csaj arra se volt hajlandó hogy egy "köszit" elengedjen, és barátom azóta le is tiltotta közösségiről is, mert utálja azokat az embereket, akik csak kihasználják mások jóindulatát és kedvességét.

Örültem, hogy őszintén mesél a dolgairól, de ugyanakkor eszembe jutottak a régi emlékeim, félek hogy bekavar az ex, és hogy a barátom megcsal, vagy hazudik majd nekem.

Szeretem, de félnék újra csalódni, és tegnap óta ezen kattogok, és olyan ideges vagyok emiatt, hogy kb. enni sem tudok.

Amugy odáig van értem :) Rengeteg időt akar velem tölteni,szülinapomra képes volt 2 napon keresztül ajándékért mászkálni, uncsitesómmal, csak hogy a kedvemre tegyen. Látom rajta, hogy szeret engem, és azt mondja szeretné, ha megismerném a szüleit, szeretne hazavinni bemutatni, szeretné, ha én lennék az első lány, akit hazavisz és megmutat a családjának:)

Éppen a napokban vállaltuk fel a kapcsolatunkat közösségi oldalon is, ehhez Ő ragaszkodott :)

De félek... tudom, aki meg akar csalni, úgyis megfog, de belehalnék ha Őt elveszíteném.

Mégis félek, hogy nem tudnám megtartani, és ha jönne az ex Ő is megcsalna, mit a régiek.

Azt mondta tegnap, hogy jószívű és nehezen tud nemet mondani. Persze biztosan ilyesmire értette, hogy "haveroknak cd-t írni" "ismerősöknek ezt-azt megcsinálni" De egyből arra gondoltam, hogy mivan ha arra sem tudna nemet mondani, ha az ex találkozni akarna vele, vagy el akarná csábítani valaki.

Mit tegyek? annyira félek.

2013. febr. 22. 14:07
 1/6 A kérdező kommentje:

tudom ez viccesnek tűnik, de én tudom milyen félelemben és féltékenységben őrlődve élni egy kapcsolatban, bőven kijutott ezekből eddig, még egy ilyet nem bírnék ki.

Tudom nem lehetek mindig a másikkal, és ha meg akar csalni, úgyis megteszi a másik fél, és tudom, hogy egy kapcsolat alapja a bizalom. De nehéz úgy bízni, hogy előtte csak rossz élményeim voltak.

Az előző barátom is beetetett azzal, hogy letiltotta az exét, és végül kiderült, hogy csak kamuzott.

Félek, hogy ismét csak kamus a dolog, és félek hogy a mostani páromban sem bízhatok.

Félek szeretni, mert félek a csalódástól... olyan szinten ideges és féltékeny vagyok, hogy nem tudom elmondani, holott, még nem is történt semmi, amivel okot adott volna rá. De szerintem értitek mi a bajom.

Úúú, kicsit hosszú lett, köszi ha végigolvassátok.

Aki volt már ilyesmi helyzetben, vagy kezdett már új kapcsolatba egy nagy csalódása után, írja le mi történt, hogyan tanult meg újra bízni

JA ÉS AZ UTOLSÓ KAPCSOLATA ÉS KÖZTEM 2-3(!!) ÉV TELT EL, AZÓTA NEM VOLT SENKIJE

2013. febr. 22. 14:12
 2/6 anonim ***** válasza:

Ha nem bizol benne elveszited.Ne a multon kattogj hanem a jelenen.

Okés átvertek,szar ügy de nem kell kivetitened ezt a mostani kapcsolatodra.Nem ő csalt meg hanem egy másik ember.

Miattam a párom elhagyta a barátnőjét,ha annyi pénzem lenne ahányan mondták hogy engem is otthagy már milliomos lennék.Engem nem érdekelt más csak magam,és biztam benne hogy velem marad.több mint 10éve élünk boldogságban.

2013. febr. 22. 14:35
 3/6 anonim ***** válasza:

megértem hogy némileg paranoiddá váltál mert sikerült egy két mocskot megismerned de azért ez egy kicsit már túlzás! őszintén a saját agyszüleményeden kívűl én nem látok semmilyen problémát (bár megmondom őszintén a hozzászólásodat már csak nagyjából olvastam át).

namármost. ez a pasi nyilvánvalóan szeret téged és attól mert megtett egy szívességet és esetleg kiváncsi volt arra hogyan megy a sorsa az exnek az még nem jelent semmit. azt sem tudom elképzelni honnan veszed azt hogy az exe esetleg feltűnik a színen ha még beszélgetni sem akart a pároddal. azt meg hogy a párod jószívű és a szívességekre nem tud nemet mondani te egyenlőnek veszed azzal hogy a szexre se tudna, már nem is kommentálom. véleményem szerint pontosan azért mert jószívű nem tenne meg ilyet veled. szóval itt sehol nincsen probléma csak te agyalsz butaságokon. örülj a kapcsolatodnak és annak hgy egy őszinte jószívű párod van, ha tovább agyalsz akkor elüldözheted magadtól amit gondolom nem szeretnél.

ha úgy veszed észre hogy butaságokon agyalsz akkor olvasgasd el ezt az idézetet jópárszor amíg el nem jut az elmédig a lényeg:

"szülinapomra képes volt 2 napon keresztül ajándékért mászkálni, uncsitesómmal, csak hogy a kedvemre tegyen. Látom rajta, hogy szeret engem, és azt mondja szeretné, ha megismerném a szüleit, szeretne hazavinni bemutatni, szeretné, ha én lennék az első lány, akit hazavisz és megmutat a családjának:) "

ez ugyanis önmagáért beszél! :)

2013. febr. 22. 17:10
 4/6 A kérdező kommentje:

köszönöm.

első, nektek további sok boldogságot! :)

Utolsó Neked pedig köszönöm :) Igyekszem lehiggadni ,majd meglátjuk hogyan alakulnak a dolgaink :)

2013. febr. 22. 17:18
 5/6 anonim ***** válasza:

a rossz tapasztalat paranoiássá teheti az embert, de nem hiszem hogy okod lenne most féltékenynek lenni.

mint írod, évek teltek el, a szakítás módja és oka is teljesen érthető, egy ilyen hálátlanság gyakran még a jóindulat legkisebb szikráját is kiöli a másikból, más érzelmekről nem is beszélve.

nem gondolom hogy tartanod kéne az extől.

2013. febr. 22. 17:45
 6/6 anonim ***** válasza:

Gondolj arra, hogy már nem a görény exeiddel vagy, hanem vele. Tiszta lap, nem adott okot csalódásra, féltékenységre. Bízz benne, mert a féltékenységgel csak eltaszítod.. Ha ezen fogsz folyton pörögni, önbeteljesítő jóslatokat eredményezel. Fel a fejjel, nyugodj meg. Amíg szeret és minden rendben, nincs mitől félned. :)

24/N

2013. febr. 23. 09:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!