Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek költözzek be...

Szerintetek költözzek be kollégiumba?

Figyelt kérdés

Másodikos iparista vagyok. Reggel fél hétkor indulna buszom és 7:25-re (55 perc) vagyok a suliban. Délután 15:30kor indul haza a buszom és 16:35re van otthon (65 perc). Itthon már kezd elviselhetetlen lenni a légkör és azon gondolkozok, hogy beköltöznék a suli koleszba.

Az okok, amik mellette szólnak: nem lenne napi 2óra buszozás, új ismeretségek, könnyebb eljutás a suliba, ha vmit nem értek bárkitől kérhetek segítséget, baráti társaság

Amik ellene szólnak: naponta láthatom a családom, az apum abban a szakmában dolgozik (építész) mérnökként, amit én is tanulok,egyedüllét bármikor

A településről, ahonnan vagyok még egy ember se lakott a suli koleszban, mindig is bejárók voltak.

Szerintetek mit tegyek?

17/F

2013. febr. 22. 00:17
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Ezt neked kell eldöntened. A helyedben megpróbálnám. Ha nem jön be, hazaköltözöl.
2013. febr. 22. 00:26
 2/3 anonim ***** válasza:

Én mindig is kiakartam szakadni az otthon biztonságából (ami kolesszal se sikerült végül) úgyhogy már 15 évesen beköltöztem. Nekem nagyon pozitív szakasza volt ez az életemnek, a kolesz ingyenes (csak a reggelit vacsit volt kötelező fizetni) és nagyon igényes volt, visszagondolva úgy érzem teljesek voltak a napjaim, manapság vagy az iskolapadban vagy a gép előtt ülök, jó volt hogy ott max 2 órát lehetett gépezni és "eröltették" a társas tevékenységeket...

De nem biztos, hogy te is ilyen környezetbe kerülsz, tesóm pl olyan koliba ment, ahol rozsdás volt a fürdő, alig volt meleg víz lopások stb

Szerintem egy pár hetes próbát meg ér, ha úgy látod, jobb volt otthon még mindig otthagyhatod

2013. febr. 22. 00:28
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Költözz. Vesztenivalód nincs, a szüleid meg tudod azzal győzni, hogy még olcsóbb is, mintha otthon laknál. Pont azért, mert csak kaját kell fizetni, nem kell a buszt, és otthon csökken a rezsi.

Ha mégse jönne be, akkor egyszerűen hazamész. Vagy azt is megteheted, hogy pl. a szerda estét otthon töltöd, ha nagyon hiányoznak a szüleid. De valószínűleg hamar rákapsz, mert jó dolog. Én borzasztóan aszociális vagyok, és rengeteget segített a kollégium, sokkal jófejebb lettem :)

2013. febr. 22. 09:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!