Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Most tényleg én vagyok a...

Most tényleg én vagyok a "gyerekutáló" nőszemély a párom szemében? Ti mit tettetek volna vagy tennétek a helyemben?

Figyelt kérdés

Páromnak van az előző házasságából egy 11 éves kisfia.

Ezzel semmi gond sincs.

A probléma ott kezdődik, hogy :

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

1. A gyerek rendkívül elkényeztetett. Szó szerint értsétek, az ég világon SEMMI sincs neki megtiltva. Amikor megkérdeztem a páromat, akkor azt mondta, hogy nem szeretné, ha nem örülne a gyerek, rengetegszer kapott akár naponta új játékokat, mert jó volt nézni ahogy örül, és nem akarja mindig azt mondogatni, hogy "nem nem nem nem". Ráadásul ha tiltogatna neki akkor szerinte kevesebbszer látná őt a héten.

2. (ami a legjobban idegesít) A párom volt felesége állandóan ellenem neveli a gyereket. Beszól, lek*rváz, rugdos stb.

Eddig tűrtem, mondván hogy "kisgyerek, azt sem tudja mit jelent" , persze mindig rászóltam.

De a pohár nemrég telt be.

3 hónapja annak, hogy édesanyám elhunyt. Párom a szobában volt, én a konyhában, a gyerek is a konyhában volt. Elkezdte szidni az édesanyámat, és h "milyen jó, hogy már meghalt". Na ekkor besokalltam, odamentem, és lekevertem neki egy nagy maflást. Párom persze hallotta. Erre elkezdett visítozva bőgni, meg szaladni a páromhoz.

Párom ezt számon kérte.

Közöltem vele, hogy vagy megneveli, vagy szól a drága ex-nejének hogy ne ellenem nevelje a gyerekét, vagy szedi a sátorfáját és ide a gyereket többet be nem engedem, aztán felőlem visítozhat.

Elmondtam neki miket mondott, párom leszidta a gyereket, de neheztel rám, hogy miért kellett a pofon.

A gyerek már kevesebbszer szólogat be, és nem durvákat, de még mindig azt csinál amit akar.

Mit tegyek?

Ti mit tennétek?

Valóban én voltam a hibás, és tényleg elvetettem a sulykot?

35/L

2013. febr. 21. 10:29
1 2 3 4 5 6
 21/51 anonim ***** válasza:
100%

"Mi történne ha egy férfi ugyanilyen helyzetben felpofozná egy nő gyerekét?"

Elvált anyuka vagyok 11 éves gyerekkel, nagyon nem akarom, hogy bárki is kezet emeljen a gyerekemre, de egy ilyen esetben a bőr lesülne a képemről, hogy hogy neveltem eddig a gyereket, hogy ilyet mondott. Ebben a korban igenis tudják, hogy ez sértő, azt is hogy hogyan lehet a másiknak fájdalmat okozni szóban. És bizony vannak olyan gyerekek (az enyém is olyan) amelyik addig megy el, ahol a határt meghúzták. Nálunk is voltak csaták, de messze nem ilyenek mint ebben az esetben. Én ezt egy percig sem tűrném, mert nekem is első a gyerek, a legfontosabb az életemben az ő jóléte, de van egy határ amit nem léphet át.

A kérdező helyében ultimátumot adnék: még egy ilyen beszólás a gyerektől és többet nem engeded be a lakásodba, mert ezt nem vagy köteles tűrni.Ha az apjának ez nem tetszik, akkor csomagolhat.

2013. febr. 21. 12:24
 22/51 anonim ***** válasza:
100%

ma 12:03 válaszoló!

Pedig nagyon sok esetben kiérdemel a gyerek egy pofont, s abba még nem halt bele senki. Azért ne keverjük össze a gyerekbántalmazást és 1 pofont!

Nem szabad a ló túloldalára sem átesni, s a gyereket még attól is óvni, hogy a szél megfújja.

Az ilyen gyerekek, mint a kérdésben szereplő, fognak majd a jogaikra hivatkozni, s mindenért lázadni, ha nem tetszik nekik valami.

Kíváncsi lennék, hogy ha mi ilyet mondtunk volna 11 évesen,vagy így viselkedünk, akkor melyikünk szülője vágott volna hozzá jó pofát!

2013. febr. 21. 12:29
 23/51 hawkbill ***** válasza:
59%
a francba is, de jó látni, hogy végre valaki nem csak nyarvog a gondjai miatt is, hanem cselekszik is. szép volt, jól tetted! :) mellesleg abban igaza volt az előttem szólónak, hogy ha ezt férfiként teszed meg, akkor már darabokra szedtek volna, de nem megyek bele ebbe, mert magamra szabadítom a feministákat, ahhoz meg korán van.
2013. febr. 21. 12:31
 24/51 anonim ***** válasza:
100%

igazad van kérdező.

És annak is aki azt írja hogy az ilyen fajta ráengedésnek később súlyosabb következményei lesznek. Az ismeretségi körömben voltak hasonló estek mikor elváltak a szülők és mindkét fél inkább ajnározta mintsem kontrollálta volna a gyereket. Az egyik másiknak nem kevés rendőrségi ügye van, pofátlanok mindenkivel és ő az aki feltalálta a spanyolviaszt. Biztos vannak akik szerencsésebben megúszták a helyzetet, de egy szülő dolga nem csak abból áll hogy mindent ráengedek. És most még csak veled beszél így később majd az apját, anyját sem kíméli majd. Amúgy meg egy pofon az egy pofon. Én volt hogy kaptam anyukámtól mert nagy volt a szám, és igenis hatásos volt. Nem vert agyba főbe, de megérdemeltem. Nem lettem lelki sérült, és nem lettem egy beképzelt kis majom, aki mindent megtehet. Ha a gyerek folytatja mint írtad is csak lazábban emlékeztetni kell hogy lehet a pofonnak párja is. amúgy meg ez a dobd ki a párod a házadból nekem nem tetszik, vagyis ha szereted akkor ne mondj ilyet.És főleg egy 11 éves gyerek miatt ne rúgd fel a kapcsolatot. Ezt a problémát meg kell oldani, együtt lerendezni.Egy most egy nehézség amit orvosolni kell.

2013. febr. 21. 12:35
 25/51 anonim ***** válasza:
27%

"ma 12:03 válaszoló!

Pedig nagyon sok esetben kiérdemel a gyerek egy pofont, s abba még nem halt bele senki. Azért ne keverjük össze a gyerekbántalmazást és 1 pofont! "

Ha nem vetted volna észre én nem a pofon "jogosságát" vitatom. Ezen az oldalon meg minden bántalmazás,gaztett,erőszak ha az férfi részről van, de ha női részről,akkor egyből jön a duma, hogy milyen különbségek vannak a kettő között és ilyenkor mindig az adott helyzetben kell megítélni az esetet. Ha meg férfi üt,akkor nincsen adott helyzet,mert jön az általános szabály, hogy nem üthet meg soha senkit. Kéremszépen itt soha nincs egyenlő megítélés.

2013. febr. 21. 12:37
 26/51 anonim ***** válasza:
0%
Látszik,hogy nincs gyereked kisanyám.
2013. febr. 21. 12:39
 27/51 anonim ***** válasza:
100%

ma 12:37

Figyelj, én ugyanúgy jogosnak tartom azt is, ha egy apa ad pofont a gyereknek, ha az megérdemli. Csak egy férfi pofonról mindenkinek a bántalmazás jut az eszébe, mivel a férfiak általában erősebbek, így erősebbet ütnek. S a családi belüli erőszakok is általában az italozó férj miatt vannak, akik üti-verik a családot. Gondolom ez a kép él sok ember fejében,amikor azt hallja, hogy egy apa megütött egy gyereket.

Én értem mire gondolsz, s ezért is írtam, hogy nekem egy apai pofon is ugyanannyira jogos.

2013. febr. 21. 12:55
 28/51 A kérdező kommentje:

Eszemben sincs bántalmazni senkit, de ami sok az sok.

Nem tudom, hogy a párom ex-nejének miért jó az, ha a saját gyerekét ellenem neveli, ellenem uszítja.

Miért jó ez neki? Hisz semmi haszna nincs belőle, plusz még a gyerek feje is telemegy mindenféle hülyeséggel.

Párom azóta bocsánatot kért tőlem, és megígérte, hogy egyrészt elbeszélget a gyerekével, másrészt megpróbálja jobb belátásra bírni, hogy ilyen téren ne hallgasson az anyjára.

Félreértés ne essék, nem az anyja ellen neveli, csak azért mégse szólogasson be azért, mert az anyja azt mondta.

Párom elmondása szerint az ex-neje rettenetesen haragtartó, és szerinte a válást háborúként fogta fel.

2013. febr. 21. 13:11
 29/51 anonim ***** válasza:
100%

Az, hogy az asszonka hogyan neveli a gyereket, az az ő dolga, de te ne hagyd magad. Nem kell veled cimbizni, de ha beengeded az otthonodba, az a minimum, hogy 1. tisztességesen köszön amikor jön és amikor megy 2. nem sérteget, betartja az általános udvariasságot.

Ha most engedsz, akkor a gyereknek az jön le, hogy mégis ő nyert. A következő beszólásnál és kinyitnám neki az ajtót és közölném, hogy akkor takarodjon a lakásomból, és a következő alkalommal amikor be szeretne lépni, úgy kezdi a mondókáját, hogy "bocsánatot kérek". Addig látni sem akarod, apuka meg oldja meg a láthatást ahol akarja, vagy húzhat ő is a gyerekkel.

2013. febr. 21. 13:25
 30/51 anonim ***** válasza:
100%

Ha 11 évesen leqrváztam volna akárkit is, vagy valakinek a halott édesanyjáról rossz szót szóltam volna, anyám akkora pofont adott volna, hogy végigrepülök a rokonságon, és mindenki egy-egy pofonnal küld tovább.

25/L

2013. febr. 21. 13:38
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!