Önzőség félretenni a szüleimtől kapott pénzt?
Áprilisban összeköltözünk a párommal, ő minimálbért keres, nekem pedig küldenek majd a szüleim havi 30.000 ft-ot.
Én arra gondoltam, hogy félrerakom ezt a pénzt, mert kell majd a 2. szakmámhoz, illetve minimálbérből nem tudnánk venni mondjuk egy nadrágot ha kiszakad.
Szóval önzőség félretenni ezt a pénzt? Amúgy a páromnak gazdagok a szülei, szóval ha nagy baj van, tudnak akármennyit utalni, de a párom nem szívesen kérne tőlük.
2 főzésre, vagyis 4 napra elég. 2 naponta főz.
Legolcsóbb kenyér, ár-érték arányban olcsó szalámik, stb.
Együtt szoktunk vásárolni amúgy.
500 g zabpehely 150 ft körül van, 50 g zabkásával meg úgy jól lakik 4 órára, hogy csak na.. És tényleg nagy étkű!
én nem értem, miért várod el a párodtól h ő eltartson. Ha közösen éltek, akkor mindketten beleadjátok a közösbe a pénzeteket és ami megmarad azt félreteszitek. Együtt. Ő nem tud spórolni a pénzével, mert téged el kell tartson, de te akarsz spórolni a tiéddel? Ez hol fair?
Nekem nem azzal van bajom h elköltözöl és a szüleid pénzelnek. Engem is pénzeltek a szülei amíg tanultam, így is dolgozni kellett mellette, mert albérletben laktam, de én akartam ezt. Ha koliba megyek akkor megmarad a tőlük kapott pénzem, de azt nem akartam inkább dolgoztam. Kell az embernek az önállóság mondom ezzel nincs bajom. De nem vágom h a barátod miért köteles téged eltartani?
napi 500 ft a kajád? eszel te rendesen? :o
amúgy én is végzős vagyok, a barátom idősebb de nekem nem lenne pofám így összeköltözni vele. ha olyan nagy a szerelem kibírhatnátok azt az 1-2 évet amíg elkezdesz dolgozni, vagy valami.
az meg, hogy 'menekülsz' a családod elől, de ők tartanak el.. abszurd. egyébként akár meg is köszönhetnéd nekik, hogy pénzelik a hülyeséged....
És minimálbérből ( Kb. 62 000 Ft ), hogy fogtok fenntartani egy otthon , meg még élelmiszert és iparcikkeket vásárolni.? Ez még egy embernek is kevés?
Szép dolog, hogy "bevágod az ajtót" a szÜleidre, és tüntetőleg elvonulsz. De mi lesz utána?
Havi min. 20-25000 Ft kell csak élelmiszerre fejenként. (Már ha nem derogál az "élelmiszerszemét" minőségű cikkeket fogyasztani) És akkor hol vannak a lakhatási és egyéb költségek? Nagyon el vagy tévedve az árakat illetően. És még azt a nyamvadt 30 000 -et is el akarod tenni a saját költségeidre?
Ne haragudj, de nem sok jövőt jósolok így a kapcsolatotoknak, hogy csak egy ember fizet.
Valamit nagyon félre kalkuláltál!
Ő nem spórol semmire. Direkt kérdeztem tőle. Ezért nem akarom beletenni a közösbe.
Ráadásul ha én nem fogom, akkor elszórja a pénzt.. A legelső hónapjában a szüleitől kellett kérnie, mert 1 hét alatt elköltötte az egész havi fizuját.
Tehát most is én fogom, én kezelem azt a bankszámlát, amin a félretett pénze van. Amint megkapja a fizut, utalja, én meg csak akkor veszek le neki, ha tényleg nincs több és nem fogja elkölteni valami hülyeségre.
Na ő tényleg nem tud spórolni
Suerintem ugy lenne fair ha a 300 ezerből csak 200at tennél félre magadnak,50 ezret hozzádobnál a párod pénzéhez, 50et pedig közös megtakaritásnak.
Én igy csinálnám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!