Önzőség félretenni a szüleimtől kapott pénzt?
Áprilisban összeköltözünk a párommal, ő minimálbért keres, nekem pedig küldenek majd a szüleim havi 30.000 ft-ot.
Én arra gondoltam, hogy félrerakom ezt a pénzt, mert kell majd a 2. szakmámhoz, illetve minimálbérből nem tudnánk venni mondjuk egy nadrágot ha kiszakad.
Szóval önzőség félretenni ezt a pénzt? Amúgy a páromnak gazdagok a szülei, szóval ha nagy baj van, tudnak akármennyit utalni, de a párom nem szívesen kérne tőlük.
Én is kiszámoltam neki, és jól letolt a kaja miatt.. mert valójában 1,5 hétre 7000, mert hetente mennek vásárolni 7000ért. /A logikát ne keressétek./
De még ha így is van, levonva az általam számolt összegből, akkor is 70ezret költenek, plusz 10-et tesznek félre, ami így 80 ezer.. És akkor még egy göncöt sem vettek maguknak.
nincs agyam végigolvasni a válaszokat. Mielőtt leszóljátok, hogy ennyiből nem lehet, TÁJÉKOZÓDNI kellene!!!
mi is ketten élünk a férjemmel MINIMÁLBÉRBŐL, ALBÉRLETBEN!!!!!
Nyáron: 15E a villany, 2E a víz, gáz nincs, villannyal főzünk, 10E a KK, 10E a melegvíz+fűtés (átalányban), ez télen egy 10essel több. vagyis télen 47, nyáron 37E ft, és itt van lift, távfűtés, villanytűzhely, így drágább.
Bnőm ugyan ebben a városban tégla lakásban gázfűtéssel fizet mindennel együtt 23E ft-ot a rezsire!!!
Komló, Baranya megye
Aki itt vagdalkozik, nyilván nagyvárosban él, és lövete nincs a vidéki árakról...
kérdező! beszéld meg a pároddal, hogy azt tegyétek félre. Ha kell, ott lesz, lehet mire odáig jutsz, nem is akarsz 2. szakmát.
hogy lehet 20ezerre kihozni a rezsit? komolyan érdekel, tudni akarom hol baszom el... :D 10ezer a közösköltség. mondjuk csak három m3 vízzel számolok. akkor az 11.5.
az áram, gondolom semmiképp se lehet 3e alatt. az 14.5.
és a gáz meg víz kijön 5.5ból?
Először azt írtad 4 napra elég kaját vesz 7000-ért! Nem azt, hogy 1,5 hétre eleget. Az egy 30 napos hónapban 52500 Ft, ehhez ha hozzávesszük a te napi 500-ad, akkor az plusz 15000 Ft, tehát 67500 a kajátok csak. A rezsire először azt mondtad 16000, aztán most így a végére 30 000 Ft lett, de elnézem. Mégis mi van a rezsiben? Mert a 30 000 Ft egy garzonnál elfogadható, de a 16000 amit eddig fizetett semmi.
Nekünk 37 nm-es lakásban:
Gáz (ebben a meleg víz és a gázsütő is benne van) 8-13 000 Ft
Víz: 3000
Áram: 6000
Net: 2700
Közös költség: 3700
Ez így 22700 ha jól számolom, de pl. mi csak a szobát fűtjük, és nagyon spórolunk a meleg vízzel.
Amúgy a kérdésedre válaszolva én önzőségnek tartom, hogy elvárod, hogy eltartson a barátod. Tudod én is hasonló helyzetben vagyok mint te, én 40 000 Ftot kapok otthonról, míg suliba járok (most jelenleg ingyen munkát végzek gyakorlat címén) de azt a 40 000 Ftot amit kapok otthonról az utolsó fityingig beszállok, mert NEM LENNE POFÁM eltartatni magam a párommal. És az nem indok, hogy te is eltartanád ha neked lenne munkád, mivel ilyenekkel dobálózni nagyon könnyű míg nem vagy olyan helyzetben! Azt a 30000 Ftot add csak bele a közösbe, és abból tegyetek félre KÖZÖSEN! Ne te tedd félre, és tartasd el magad, hanem mindent dobjatok be a közösbe, és ha hónap végén marad, azt egy közös számlán gyűjtsétek.
Ha netán szakítanátok tudod mi lenne? Hogy ő X ideig eltartott egy csajt, aki közben félre tett pénzt, míg a pasi kajáját ette, és semmibe se szállt be. Te meg kilépsz a kapcsolatból fél millió forint spórolt pénzből. Képzeld már magad a pasi helyébe! Emellett azt se mondd, hogy 100%, hogy örökké tart, ugyanis semmi garancia nincs rá, hogy együtt maradtok!
ilyet nem szabad mondani h lehet h nem lesznek együtt örökké, mert mindjárt visszajön és lekiabálja a fejedet h dehát ők ezer százalék h együtt maradnak, mert nagyon szeretik egymást, és ne féltékenykedjünk :D
kedves kérdező nagyon eltűntél, csak nem elmentél utána számolgatni kicsit a dolgoknak? :D
Anyósos válaszadó vagyok:
Nincs közös költség, nem panel, hanem sorház. (Mondjuk nálunk a kköltség 5.000 csak.Tehát ha jó helyet fognak ki, nem lesz sok az sem.)
Az egész házban minden villannyal megy+ a vizet kell fizetni. A villanyfűtés rettentő olcsó télen. Összesen 15.000+ a víz ami 5. És ennyi. Mást nem fizet. Nyáron Alig van fizetnivalója.
Hát én "irigyellek"!
Mindketten dolgozunk, saját lakás nincs rajta hitel, autó ami hiteles és ebben a hónapban a bérletekkel együtt 210 ezer forint volt a rezsink... De ha a kocsit nem is számoljuk akkor is 150 ezer.
Villany 8e. Éves villany elszámolás., túlfogyaztás 25e., közösköltség 7e. Bérlet 2 felnőtt kerekítve 22e telefonszámla 21 ezer kettőnknek
Fűtés 19 e. Digi 2 havi mert elmaradtunk 14e. Víz 44e.ez is 2leolvasás. Hát ennyi és kajára kb hete minimun 15 e. Költünk. Ez havonta 45e.Úgy hogy a párom itthonról visz szendvicset minden nap. Ezeken felül ketten biztos elköltünk még naponta 500 ft ami az is 15 e egy hónapban. Plusz ugye a kocsi 60e. Ez összesen 280 e. Ft és még nem is tankoltunk ami legalább 10e.akkor már 290 ezer forint. És akkor még ruhát nem is vettünk és betegek sem voltunk......
Tényleg le a kalappal! Ti mindezt 60e. Ből megcsináljátok.
32 nm lakunk. 2-en......
Az előző vagyok.
Ugyebár pestiek vagytok! Ugye vesztek bérletet? Vagy Ti is az én adómból élösködtök?
Vagy tudom! Megvan! Gyalog jártok mindenhova!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!