Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Egészségesebb tényleg, ha a...

Egészségesebb tényleg, ha a Nő kezeli a háztartási pénzt?

Figyelt kérdés
Megvan mindenünk, csak nekem azóta semmire "nem jut"!
2009. szept. 8. 13:14
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
80%

Nálunk közös bankszámla van.Arra jön minden jövedelem, egyből kifizetjük, amit kell, aztán megbeszéljük, hogy mi az ami ezen felül kiadás az adott hónapra.

Ami megmarad annak egy része a páromnál van, mert ő tankol és dohányzik és egyébként is, ha van valami legyen nála. Nálam marad a másik része, abból a bevásárlásokat, egyéb dolgokat intézem.

Tehát nálunk nincs olyan, hogy csak egyikünk kezeli a pénzügyeket. Egyébként ha a párom kezelné egy fillérig megtalálná a helyét, de szinte csak olyan dolgokra költene, ami nem olyan fontos.Ha csak én kezelném, akkor meglenne minden, de nem akarnám, hogy elszámoltasson esetleg. így a jó, együtt keressük meg a pénzt és szerintem ennek elköltése is közös kell, hogy legyen.

2009. szept. 8. 17:50
 22/29 anonim ***** válasza:
100%
Több ismerösöméknél ugy oldották meg, hogy - elöre megbeszélve - mindenkinek van "zsebpénze", azaz egy olyan összeg, amit havonta arra költ, amire akarja, a többi közös, és az kezeli, aki jobban be tudja osztani. Igy nincs olyan, hogy a férj nem tud a házassági évfordulóra virágot venni, mert kérnie kellene (kivéve, ha idöközben elkölti marhaságokra), de a fontos dolgok is mindig ki vannak fizetve.
2009. szept. 8. 19:50
 23/29 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a sok választ, különösen örülök annak, hogy megérintett benneteket a kérdés, bár azt hiszem a kérdés korrekt tisztázásához nem elég az oldal.

ÉN 35 éves férfi vagyok, tény és való , nincs számomra értéke a pénznek, de sokan emiatt szeretnek.

Egy válaszra szeretnék külön reagálni:

"Ha valaki akkora marha hogy elkölti a családja pénzét, az meg is érdemli hogy teljesen kivegyék a gyeplőt a kezéből."

Nem a családom pénzét költöm el, hanem a sajátomat.

Az én kezemből senki nem veszi ki a gyeplőt, amíg így nem döntök.

Az összes többi dologban igazad van, csak mást nem írtál.

Nagyon köszönök minden választ!

2009. szept. 8. 21:11
 24/29 anonim ***** válasza:
46%
hogy ha van gyereked amit keresel az a pénz az már nem csak a tied, hanem közös a gyerekeddel...
2009. szept. 8. 21:32
 25/29 A kérdező kommentje:

21.32-től kérdezném!

Miért is? És egyébként hogy jön ez ide? Provokálsz éppen?

2009. szept. 8. 21:35
 26/29 anonim ***** válasza:
73%
az én férjem is ilyen. nem tud bánni a pénzzel. Én a hó elején kapok fizut, abból kifizetem az albit meg mondjuk bevásárolunk, és még élünk belőle 2hétig, amíg a férjem nem kap pénzt. Mire megkapja, már azelőtt szinte el is költi, bár a számlák sosincsenek benne. Mindig van számára ami fontosabb. Ő tipikusan az az ember, aki megveszi amihez kedve tartja és ha marad vmi, abból befizetne néhány számlát. Én meg így nem tudok élni. 20ig volt 20ezer ft-unk, amit tegnap odaadtam neki, hogy ne költsön sokat csak cigit vegyen, mert nem marad pénzünk, és még tankolni is kell. Erre elköltött 3000ft-ot, mert bár a mhelyén van ingyen kávé, ő átment a kávézóba, ahol találkozott a haverjával, hát meghívta őt is. És még ő lázadozik, hogy kuncsorogni kell a pénzért, mikor ő kereste meg. Csak arra nem gondol, hogy én többet keresek, mint ő és nekem nem jut semmire, egy nadrágot nem tudok venni magamnak a kínaiban, neki meg ott van a 10ezres terembérlete a fehérje, mindennap két dbz cigi stb. Nekem is szarul esik, hogy nem tudok menni edzeni, se szoliba se sehova, mert én 1000ft-ot sajnálok magamra költeni amikor nincs. Csak ő annyira hüly, hogy ezt nem érti meg. Emiatt rettenetes vitáink szoktak lenni. Ha tudnám, hogy beosztja a pénzt és ésszel csinálja a dolgokat, természetesen lehetne nála több pénz, de így nem! mert ugye vásárolni, meg kaját csinálni nekem kell, és azt a semmiből nem lehet.
2009. szept. 8. 22:22
 27/29 anonim ***** válasza:
74%

te sajnálod a gyerekedtől a pénzt? hát hogy lehet így gondolkodni? kérlek fejtsd ki bővebben, mert tényleg kiváncsi vagyok. ha vállalsz egy gyereket, mindegy, férfi vagy nő vagy-e, a fizetésedből kell eltartanod, és elsősorban az ő érdekeit kell nézned, hogy mindene meglegyen. nem költhetsz pl. edzőterembérletre, ha pelenkára kell. első a pelenka, + minden ami kell, aztán terembérlet.

nem provokállak, tényleg nem állt szándékomban!

de ha te nem a családod pénzét költöd el, hanem a sajátodat, akkor a családnak miből van pénze? te nem tartozol a családhoz? anya-apa-gyerek(ek)...

2009. szept. 8. 23:24
 28/29 anonim ***** válasza:
71%

Most hirtelen eszembe jutott egy példa ahol a férfi nem tudja kezelni a pénzt, de ez olyan szintre jutott hogy gyakrolatilag minden hónapban mínuszba kerülnek. Nem, nem a sör és csipsz miatt, hanem az illető mindig megveszi a legújabb mobilokat, anélkül hogy megemlítené ezt a barátnőjének. Múltkor is egy csilivili mobillal állított be otthon és kérdeztem is hogy mennyibe fáj egy ilyen.. hát 100 fölött. Honnan volt erre pénz? Ja, A hitel... Jól jön az még a kocsirészletek mellé amit fizetnek.

El nem tudom képzelni mi lesz annak a gyerekével aki ennyire nem képes átlátni a fontossági sorrendet... Önzés kérdése is a dolog. Lehet hogy valaki ért a pénzhez, de úgy gondolja hogy ő megérdemli hogy a fizetését teljes egészében arra költse amire akarja, fizesse a másik a számlákat. Szerintem ez a fő probléma és nem az hogy nincs tisztában az illető nő vagy férfi a pénz értékével.. Nagyonis tudja csak meg akarja tartani a fizetését. Főleg azokban a családokban fordulhat ez elő ahol nem tisztázták előre hogy felesbe mennek a számlák.

2009. szept. 9. 08:02
 29/29 anonim ***** válasza:
71%
Azoktól akik azon az elven vannak, hogy befizetik a számlákat, bevásárolnak aztán mindenkinek van saját maradék pénze megkérdezném, hogy így, hogy működik a spórolás? Így, hogy lesz vésztartalék egy családban? Az egyik fél a "zsebpénzéből" tegyen is félre minden hónapban, amit aztán majd közösen költenek el? Én a közös kassza híve vagyok, de nem úgy, hogy azért külön pénz is van, de amit én a sajátomból megspórolok az közös, majd abból elmegyünk nyaralni vagy megvesszük a lakásba épp ami kell. Én pont azért ragaszkodom ahhoz, hogy én kezeljem a pénzt, mert a férjemnek egy fillér megtakarítása se lenne. Én viszont nem fogok napról napra élni senki miatt, hitelt felvenni meg főleg. Szerintem igenis pár 100 ezer megtakarításnak kell lennie egy családban.
2009. szept. 9. 08:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!