Egészségesebb tényleg, ha a Nő kezeli a háztartási pénzt?
Nálunk közös bankszámla van.Arra jön minden jövedelem, egyből kifizetjük, amit kell, aztán megbeszéljük, hogy mi az ami ezen felül kiadás az adott hónapra.
Ami megmarad annak egy része a páromnál van, mert ő tankol és dohányzik és egyébként is, ha van valami legyen nála. Nálam marad a másik része, abból a bevásárlásokat, egyéb dolgokat intézem.
Tehát nálunk nincs olyan, hogy csak egyikünk kezeli a pénzügyeket. Egyébként ha a párom kezelné egy fillérig megtalálná a helyét, de szinte csak olyan dolgokra költene, ami nem olyan fontos.Ha csak én kezelném, akkor meglenne minden, de nem akarnám, hogy elszámoltasson esetleg. így a jó, együtt keressük meg a pénzt és szerintem ennek elköltése is közös kell, hogy legyen.
Nagyon köszönöm a sok választ, különösen örülök annak, hogy megérintett benneteket a kérdés, bár azt hiszem a kérdés korrekt tisztázásához nem elég az oldal.
ÉN 35 éves férfi vagyok, tény és való , nincs számomra értéke a pénznek, de sokan emiatt szeretnek.
Egy válaszra szeretnék külön reagálni:
"Ha valaki akkora marha hogy elkölti a családja pénzét, az meg is érdemli hogy teljesen kivegyék a gyeplőt a kezéből."
Nem a családom pénzét költöm el, hanem a sajátomat.
Az én kezemből senki nem veszi ki a gyeplőt, amíg így nem döntök.
Az összes többi dologban igazad van, csak mást nem írtál.
Nagyon köszönök minden választ!
21.32-től kérdezném!
Miért is? És egyébként hogy jön ez ide? Provokálsz éppen?
te sajnálod a gyerekedtől a pénzt? hát hogy lehet így gondolkodni? kérlek fejtsd ki bővebben, mert tényleg kiváncsi vagyok. ha vállalsz egy gyereket, mindegy, férfi vagy nő vagy-e, a fizetésedből kell eltartanod, és elsősorban az ő érdekeit kell nézned, hogy mindene meglegyen. nem költhetsz pl. edzőterembérletre, ha pelenkára kell. első a pelenka, + minden ami kell, aztán terembérlet.
nem provokállak, tényleg nem állt szándékomban!
de ha te nem a családod pénzét költöd el, hanem a sajátodat, akkor a családnak miből van pénze? te nem tartozol a családhoz? anya-apa-gyerek(ek)...
Most hirtelen eszembe jutott egy példa ahol a férfi nem tudja kezelni a pénzt, de ez olyan szintre jutott hogy gyakrolatilag minden hónapban mínuszba kerülnek. Nem, nem a sör és csipsz miatt, hanem az illető mindig megveszi a legújabb mobilokat, anélkül hogy megemlítené ezt a barátnőjének. Múltkor is egy csilivili mobillal állított be otthon és kérdeztem is hogy mennyibe fáj egy ilyen.. hát 100 fölött. Honnan volt erre pénz? Ja, A hitel... Jól jön az még a kocsirészletek mellé amit fizetnek.
El nem tudom képzelni mi lesz annak a gyerekével aki ennyire nem képes átlátni a fontossági sorrendet... Önzés kérdése is a dolog. Lehet hogy valaki ért a pénzhez, de úgy gondolja hogy ő megérdemli hogy a fizetését teljes egészében arra költse amire akarja, fizesse a másik a számlákat. Szerintem ez a fő probléma és nem az hogy nincs tisztában az illető nő vagy férfi a pénz értékével.. Nagyonis tudja csak meg akarja tartani a fizetését. Főleg azokban a családokban fordulhat ez elő ahol nem tisztázták előre hogy felesbe mennek a számlák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!