Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Egészségesebb tényleg, ha a...

Egészségesebb tényleg, ha a Nő kezeli a háztartási pénzt?

Figyelt kérdés
Megvan mindenünk, csak nekem azóta semmire "nem jut"!
2009. szept. 8. 13:14
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk úgy van,hogy odaad annyit a párom amennyi a rezsire, és a legfontosabbakra kell,és persze énis berakom azt a közös kasszába, a többi meg marad nála, amit arra költ amire akar,és nálam is az enyém. És ha olyasmit akarunk,h chips vagy sör azt megvesszük a külön kis pénzünkből. Nálunk működik.

24/L

2009. szept. 8. 15:07
 12/29 anonim ***** válasza:
100%

Ez nem férfi vagy nő kérdése hanem azé hogy mennyire tudnak a felek bánni a pénzzel. Az hogy az egyik a pénzügyes és a másik csak "zsebpénzt" kap, nem járható út. Inkább arra kell helyezni a hangsúlyt hogy a felek beszéljék meg hogy mi az amire vágynak és mi az amit meg is engedhetnek maguknak. Nálunk úgy van hogy elkülönítjük előre a számlákra a pénzt, majd ami marad az benn marad a közös kasszában. Ha vásárlásra kerül a sor, megbeszéljük hogy mennyit kellene félrerakni, mennyi kell még a hónap végéig és mennyi az a pénz amit effektíve költhetünk nem létszükségletű dolgokra. Ha nagyon kell valami, akkor kevesebbet rakunk félre. Van egy "vészalapunk" ami olyan 100-300ezer forint, ha megszorulnánk vagy egyszerre mennének tönkre létfontosságú háztartási gépek.

Eddig bejött ez a szisztéma, ugyanis mindkettőnk egyenlő megállapodásán alapul, nem azon hogy valaki oszt, valaki meg kér.

2009. szept. 8. 15:13
 13/29 anonim ***** válasza:
50%
Lehet Te úgy érzed ronda dolog kihagyni valakit a pénzből, aki keres, de az nem az, ha valaki elkölti a családja pénzét? Szerintem nagyon sok férfi nem tudja beosztani a pénzt. Ettől nem felelőtlen szerintem csak nem vezet háztartást, nem ő vesz ruhát a gyereknek, nem ő viszi orvoshoz a kutyát stb. fogalma sincs mire mennyi megy el. Ha én szeretek valakit, nehogy már azért ne menjek hozzá, mert nem tud spórolni. Én örülök, hogy ennél nagyobb "hibája" nem nagyon van a férjemnek. Főleg, hogy ezt ő is belátja és eszébe sem jut akadékoskodni, hogy de majd ő beosztja a pénzt.
2009. szept. 8. 15:16
 14/29 anonim ***** válasza:
71%
Ha valaki akkora marha hogy elkölti a családja pénzét, az meg is érdemli hogy teljesen kivegyék a gyeplőt a kezéből. Az már egyéni dolog hogy mennyire viseli hogy a saját fizetését porciózzák neki, de mindez csak akkor fordulhat elő ha az illető nő vagy férfi abszolút zokni a pénzügyekben és a felek között nincs meg az érdemi kommunikáció arról, mire is kellene költeni vagy mennyit kellene spórolni. Egy általános családban viszont ahol a felek tisztában vannak a pénz értékével, a megbeszélés működhet.
2009. szept. 8. 15:32
 15/29 anonim ***** válasza:
59%

Hát nem tudom, az én férjem számára a rezsi meg a szükséges kiadások, a macska orvosának a költsége meg ilyenek nem ismeretlen fogalmak, teljesen tisztában van velük, előttem sem az anyja kezelte a fizetését, mégis jól meg volt, és nem verte el csokira, chipsre hónap elején. Olyat a gyerek csinál. Márpedig nekem a személyében egy férj kellett nem egy gyerek.

Én továbbra is fenntartom, hogy igenis ronda dolog, hogy úgy jöjjön hozzám, mint az anyjához, hogy adjak már erre vagy arra, mert szeretne venni. Egy felnőtt férfi... Én nem tudnék egy olyan emberrel házasságban élni, akiben annyira nem lehet megbízni, hogy egy bankkártyát adjak a kezébe.

Anyáméknál is anyám intézi leginkább a kiadásokat, apám egy számlát nem fizet be, de a kártyája neki is megvan, ha kell neki valami kivesz, és megbeszélik.

Ha férfi olyan, hogy nem lehet a pénzhez engedni, mert akkor a hónap végén nincs kaja, vagy meg sem beszéli a közös pénz elköltését, az elég komoly hiba. Bár kinek a pap kinek a papné. Én egy férfinak sem akartam az anyja lenni. És nincs a férjemnek sem nagyobb hibája. Sőt.

2009. szept. 8. 15:38
 16/29 anonim ***** válasza:
100%

A spórolás meg az, hogy fogalma sincs a kiadásokról azért nem ugyanaz. Egy normális férfi képben van a dolgokat illetően, ha másért nem, hát ki a fenét nem érdekel, hogy mégis mire megy el a fizetése minden hónapban?

Szerintem normális családban nem csak az tud a számlákról, aki befizeti. Vagy nem beszélgetnek soha? Vagy a hülyének van nézve a férj, hogy úgysem fogja fel, mennyi a villany havonta? Az jó, hogy átadja a kiadások kezelését, mert a fenének van kedve csekket befizetni meg ilyenek. de hogy fogalma sincs róla? Meg az, hogy a nő fizeti be a csekkeket, és az, hogy férfi semmiről sem tud, de pénzt is csak kegyes adományként kap, azért fényévekre van egymástól.

Hát ez nekem elég hmm különös.

2009. szept. 8. 15:45
 17/29 anonim ***** válasza:
58%

Nekem az nem fér a fejembe, hogy itt ennyi férfi nem tud bánni a pénzzel. TÖK GÁZ :S

Én is hézas vagyok és sosincs a pénzből gond. A feleségemmel mindig megbezsélünk mindent, általában hetente/kéthetente átbeszéljük a kasszát és hogy mire szükséges még költeni a hónapban. Így tök egyszerű. Ha pedig ajándékot szeretnénk venni egymásnak nincs probléma hogy kiveszek a családi kasszából. Sose volt ez még gond.

2009. szept. 8. 15:56
 18/29 anonim ***** válasza:
54%

Szerintem nem egeszseges,h a no kezeli az osszes penzt. Nalunk ugy van,h minden szamlat vonnak a bankszamlamrol ( en vagyok a ferfi,en keresek tobbet )de nincsenek kolcsoneink, tehat csak alap dolgok. kb 3 hetente elmegyunk nagybevasaroni (de azert tudjuk,h hol a hatar), akkor en fizetek es ha az asszonykamnak kimegy valami a fejebol,akkor azt szepen megveszi sajat maga,amikor kell es a tobbi penzemhez nem nyul es az o fizeteset is szabadon hasznalja fel. Ha kifutna belole,akkor kerhetne kolcson tolem, de nem teszi, mert ha latja,h keves penze van,akkor kevesebbet kolt, de ha meg az en penzembol is o gazdalkodna,akkor sokkal tobbet koltene!

29F

2009. szept. 8. 15:58
 19/29 anonim ***** válasza:
Utolso vagyok, mert a nok is el tudjak verni a penzt marhasagokra, he nem is valljak be. Ilyen nasi, olyan nasi, sutoforma, uj foggony, vaza, csecse-becse, ruzs,...
2009. szept. 8. 16:02
 20/29 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk mindenkinek saját számlára megy a fizetése. Kiszámoltuk, mennyi kell havonta rezsire, háztartásra, azt felesben összedobjuk, a maradékot meg mindenki arra költi, amire akarja. Már csak azért is kell, hogy mindkettőnknél legyen rendesen pénz, mert munkanapokon nem itthon ebédelünk.
2009. szept. 8. 17:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!