Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit szolnál ha a férjedről...

Mit szolnál ha a férjedről kiderülne, hogy eltitkolt jövedelmei vannak?

Figyelt kérdés

Véletlenül rájöttem, hogy a férjem jelentős összegeket, jövedelmeket titkol előlem.

Vezető beosztásban dolgozik egy cégnél, eddig azt hittem sima alkalmazottként. Kiderült viszont, hogy résztulajdonos. Valamint még ezen kívül 3 cégben.

Kiderült, hogy a fizetésén kívül még havonta legalább 4-5-ször annyi pénzt keres. Valamint többször jutott már hozzá egyben nagy összegekhez.

Elméletileg közös kasszán lennénk meg elméletileg mindent megbeszélünk egymással. Ehhez képest úgynézki egyik sem igaz:(

Ti mit szólnátok?

2013. febr. 16. 20:53
1 2 3 4 5
 41/48 anonim ***** válasza:
74%

érdekes az én barátom akinek egy millió stiklis dolga volt, és nagyon sok fekete üzletben is benne volt, érdekes még ő sem titkolt el előlem soha semmit. sem az üzleteit, sem a pénzét. nagyobb vagyon- és társas életközösségben voltunk,mint kérdező a férjével.

ebből így én arra következtetek, hogy a férj nem avatja feleséget bele az életébe teljesen, szóval valahol önállóbb gondolkodású férfi. vannak ilyenek. ahol a nő nem egyenértékű. vagy ilyesmi.

2013. febr. 21. 18:29
 42/48 anonim ***** válasza:
72%

Bocsánat, nem fog tetszeni, nyilván le leszek pontozva, de nekem más az álláspontom.

Az én élettörténetem ez sajnos:

http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..

Ezen a linken egy másik link mutat egy három évvel ezelőtt kiírt kérdésre.

Aki nem akar belemélyedni, röviden: A páromat az anyja belerángatta egy közös hitelbe, ahol a párom kb a hitel ötöde-negyede körüli összeget használta fel, anyós a többit. De az anyós nem ebben az arányban kéri a pénzeket a törlesztésre, hanem sokkal durvábban. Épp a minap számoltam ki, hogy több, mint egymillió forintunk (a párom fizujából) ment az anyóshoz csak az erőfeletti "ajándékozásba" azaz a jogos összeg felett!!! És most mégis beütött a szar anyósnál és érzelmileg zsarolja a páromat.

Őszinte legyek? Ha nekem lennének dugi millióim én se kötném senki nózikájára, mert pl jelen esetben anyós elkezdené megpróbálni kizsarolni belőlünk.

Persze nem ismerem a sztoritokat, hogy hol kinél hogyan éltek. Amúgy lehet, hogy valami meglepetésre készül. Először érdeklődőn kérdeznék, nem ítélkeznék a helyedben.

2013. febr. 21. 18:38
 43/48 anonim ***** válasza:
29%

én amit tennék: nekem is meg lennének a magam kis önálló dolgai mellette.

és ha számonkér, csak akkor kérdeznék.

az okos pasik, az okos nőket értékelik, vagy a butákat, akik nem szólnak bele semmibe...

kinek ki a párja

2013. febr. 21. 18:39
 44/48 A kérdező kommentje:

"Mióta vagytok együtt?"

1 éve vagyunk házasok, 4 éve meg együtt:)

"A 26. vàlaszado bemàsolta az erre vonatkozo rendszabàlyt (hàzassàgi vagyonjog), többen azonban a vàlaszt feltehetöleg ``nem hasznos``-nak ill. ``félig-meddig hasznos`-nak itélték. (Jelenleg ``A válasz 66%-ban hasznosnak tűnik.``.) Gyerekek, miért a vàlaszadot kell büntetni?"

Én pl azért pontoztam le mert abszolút nem érdekel, hogy jogilag, hogy van. Engem az nem érdekel! Nekem nem a pénzére fáj a fogam! Így a jogi válasza számomra hasztalan.

"Arról nem írsz semmit, hogy milyen körülmények között éltek. Meg kell-e gondolni, mire költötök, ki osztja be a pénzt a háztartásra ?"

Nem élünk rosszul. Sőt! Nagyon is jól élünk. Én keresek 140 ezret, ő meg amit bevall nekem 525 ezret. Mindkét összeg egy számlára megy és ahhoz mindkettőnknek van kártyája és abból élünk.

Soha nem számoltat el, hogy ebből a pénzből mire költök. A rezsit én szoktam befizetni. Azt se érdekli az mennyi. Megse szokta kérdezni. Meg természetesen a konyhára meg a háztartásba is én vásárolok be. Nem érdekli, hogy mi mennyi.

Sokat is vitatkoztunk azon, hogy mivel elég jól élünk minden pénz elmegy hónap végén. Aztán mondtam neki, hogy kicsit visszább kellene venni és takarékoskodni. Mindig azt mondta ilyenekkel ne foglalkozzak. Aztán kérdeztem tőle mindig és mi lesz ha valamire kell pénz. Ő meg mindig mondta, hogy majd ő azt megoldja. Én meg kérdeztem és mégis miből. Akkor meg csöndben marad:) Tisztára kiborított vele mindig. Mostmár viszont értem.

"Ezek szerint minden pénzét bankban tartja ?"

Ott. Amiről eddig tudok.

Meg tudom, hogy van egy trezorja egy svájci bankban. Ezt tudtam korábban is, de azt mondta csak iratok vannak benne. Mostmár ezt nem nagyon hiszem el.

Még nem beszéltem vele mert nyomozgatok kicsit:) Bár sok mindent nem tudtam meg:(

2013. febr. 21. 18:51
 45/48 anonim ***** válasza:
100%

Akkor örülj neki,hogy nem kell a jövötök miatt aggódnod!

Egy hangulatosabb estén kérdezz rá.

Szerintem jogod van tudni kb.mennyi pénz van a háztartásban.Bár nálunk lenne ilyen "probléma". :)

2013. febr. 21. 20:47
 46/48 anonim ***** válasza:
100%

"A 26. vàlaszado bemàsolta az erre vonatkozo rendszabàlyt (hàzassàgi vagyonjog), többen azonban a vàlaszt feltehetöleg ``nem hasznos``-nak ill. ``félig-meddig hasznos`-nak itélték. (Jelenleg ``A válasz 66%-ban hasznosnak tűnik.``.) Gyerekek, miért a vàlaszadot kell büntetni?"

``Én pl azért pontoztam le mert abszolút nem érdekel, hogy jogilag, hogy van. Engem az nem érdekel! Nekem nem a pénzére fáj a fogam! Így a jogi válasza számomra hasztalan.`` - Irja a kérdezö.

A fenti (az elsö) mondat tölem van, én irtam 38-ként vàlaszt. Ebböl az utolso mondatomat itt szeretném töröltnek nyilvànitani. (De ha valaki nem tud megbizni a feleségében, akkor minek nösül?)

Mert: a szàmomra ugy tünik, hogy a kérdezö és a férje szeretik egymàst, jo a kapcsolatuk. A férfi azért vette el öt, mert szereti. A nö hozzàment a férfihoz, mert szintén szereti.

De: a hàzassàg fontos, söt szerintem a legfontosabb alapeleme a bizalom. Ha a hàzassàg vagyonjogi része nem érdekli egyik felet sem, azt megtehetik. Azt hiszem, nincsen olyan törvény, ami büntetné a férjet, vagy a feleséget, ha valahol külön bankszàmlàjuk van, vagy részesedéseik vannak különbözö cégekben, és erröl otthon hallgatnak.

Igy irsz: ``Aztán mondtam neki, hogy kicsit visszább kellene venni és takarékoskodni. Mindig azt mondta ilyenekkel ne foglalkozzak. Aztán kérdeztem tőle mindig és mi lesz ha valamire kell pénz. Ő meg mindig mondta, hogy majd ő azt megoldja. Én meg kérdeztem és mégis miből. Akkor meg csöndben marad:) Tisztára kiborított vele mindig. Mostmár viszont értem.``

``Most màr viszont értem.`` Érted, hogy nem kell aggodnod, ha hirtelen pénzre lesz szükségetek, de nagyon zavar, hogy a pénz eredetét nem ismered. Én beszélnék a férjemmel, nyiltan megmondanàm, hogy tudsz a cégekröl és a bankszàmlàkrol. Ha azért titkolja el ezeket, mert ovni akar téged (jogilag is), akkor az hosszutàvon nem fog müködni. Ö maga fog ebbe belebetegedni, ha nem egyenes uton jàr, és mondjuk a keresett pénz utàn nem adozik. (Bàr ez rögtön kiderülne az adonyilatkozatàbol.) De: nem akarom öt meggyanusitani, de ha téged szeret, akkor legyen egyenes ember, öszinte, mert bizalom nélkül - hosszutàvon - nem müködik egyetlen hàzassàg sem.

Minél tovàbb halogatod a beszélgetést, annàl kevésbé fogsz tudni nyugodtan aludni. (Bizom benne, hogy a mostani vàlaszom legalàbb félig-meddig hasznos lesz a kérdezö részére.)

2013. febr. 21. 21:04
 47/48 anonim ***** válasza:
100%

a férfiaknak a pénz ad biztonságérzetet a nőknek a férfi

ha valaki eltitkol valamit = úgy érzi a másiknak nincs köze hozzá - ebből pedig a kapcsolatot kellene elemezni, hogy egyenrangú e.

viszont vannak férfiak, akik pont, h buta nőkre hajtanak, akik nem kérdeznek és minden tökéletes így.

azzal, hogy a feleség ezt előfogja hozni, azzal a férfi a házasság hátrányait fogja csak megtapasztalni. nem lehetnek magánügyei, mindenért magyarázkodnia kell, nincs intim szféra.

nem is tudom hogyan kellene egyáltalán felhozni.

én tárgy nélkül tenném.

pl. nem akarsz vmit elmondani? miért? hát csak úgy.

másnap: ha elmondok egy titkot, elmondasz te is egyet?

meg hasonló köntörfalazások.

2013. febr. 21. 21:11
 48/48 anonim ***** válasza:
56%

"a férfiaknak a pénz ad biztonságérzetet a nőknek a férfi "

pénze!

2013. febr. 22. 10:13
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!