Mit szolnál ha a férjedről kiderülne, hogy eltitkolt jövedelmei vannak?
Véletlenül rájöttem, hogy a férjem jelentős összegeket, jövedelmeket titkol előlem.
Vezető beosztásban dolgozik egy cégnél, eddig azt hittem sima alkalmazottként. Kiderült viszont, hogy résztulajdonos. Valamint még ezen kívül 3 cégben.
Kiderült, hogy a fizetésén kívül még havonta legalább 4-5-ször annyi pénzt keres. Valamint többször jutott már hozzá egyben nagy összegekhez.
Elméletileg közös kasszán lennénk meg elméletileg mindent megbeszélünk egymással. Ehhez képest úgynézki egyik sem igaz:(
Ti mit szólnátok?
Mert mire számítottál?
Arra, hogy helyeselni fogok arra, hogy LOPJAK a saját férjemtől majd váljak el az első problémánál anélkül, hogy például az okokat megismerném és még aljas módon követeljem az általam ellopott pénz felét?
Ez lenne a helyes eljárási mód? Hát nálam nem!
Ez igenis undorító, gusztustalan és szánalmas! Aki ezekkel egyetért nyugodtan tükörbe állhat és szemközt köpheti magát!
Néhányan komoly szégyent hoznak a női nemre!
Nekem mindegy. Nem köpöm magam szembe, ha nem haragszol.
Ugyanis TŐLED LOP, mivel eltitkolt jövedelme van és mivel házasok vagytok ergo az a te pénzed is. Itt aki leköpheti magát az a kedves férjed, akit úgy védesz. MEg is érdemled.
LOP???? miii? ez nekem új. azt a pénzt ő keresi meg, nem a felesége pénzét lopja. ez a közös kassza egy marha nagy ökörség, és sok veszekedésre ad okot.
nekem pl fogalmam nincs róla, h a páromnak mennyi a félretett pénze. ha valami közös dolgot kell venni, akkor ugyanúgy beleadja a részét mint én.
nem is értem honnan veszik egyesek a bátorságot, hogy mások pénze felett rendelkezzenek.
"2. A házassági vagyonjog28
27. §29 (1) A házasság megkötésével a házastársak között a házassági életközösség idejére házastársi vagyonközösség keletkezik. Ennek megfelelően a házastársak osztatlan közös tulajdona mindaz, amit a házassági életközösség ideje alatt akár együttesen, akár külön-külön szereztek, kivéve azt, ami valamelyik házastárs különvagyonához tartozik. Közös vagyon a különvagyonnak az a haszna is, amely a házassági életközösség fennállása alatt keletkezett, levonva ebből a vagyonkezelés és fenntartás költségeit. Közös vagyon továbbá a feltalálót, újítót, a szerzőt és más szellemi alkotást létrehozó személyt a házassági életközösség fennállása alatt megillető esedékes díj.
(2) A házasulók a házasságkötés előtt, valamint a házastársak az egymás közötti vagyoni viszonyaikat - a házassági életközösség tartamára - szerződéssel rendezhetik. A szerződésben e törvény rendelkezéseitől eltérően határozhatják meg, hogy mely vagyon kerül a közös-, illetőleg a különvagyonba.
(3) A szerződés érvényességéhez annak közokiratba vagy jogi képviselő által ellenjegyzett magánokiratba foglalása szükséges. Ez a rendelkezés nem vonatkozik ingó dolgok ajándékozására, ha az ajándék átadása megtörtént, valamint az életközösség megszakadása után a házastársi közös vagyon megosztása tárgyában létrejött megállapodásra.
(4) A házastársak a harmadik személlyel kötött ügyleteik során kötelesek tájékoztatást adni arról, ha a szerződéssel érintett vagyontárgy valamelyikük különvagyonába tartozik.
28. § (1) A házastárs különvagyonához tartozik:
a) a házasságkötéskor megvolt vagyontárgy,
b) a házasság fennállása alatt öröklés jogcímén szerzett vagy ajándékba kapott vagyontárgy,
c) a személyes használatra szolgáló és szokásos mértékű, illetőleg mennyiségű vagyontárgy,
d) a különvagyon értékén szerzett vagyontárgy.
(2) Az a különvagyonhoz tartozó tárgy, amely a mindennapi közös életvitelt szolgáló, valamint a szokásos mértékű berendezési és felszerelési tárgy helyébe lép, tizenötévi házassági együttélés után közös vagyonná válik."
a házasság tehát élet, és vagyonközösség is egyben. van még kérdés?
TELJESEN EGYET ÉRTEK AZ UTOLSÓVAL!!
Mi is külön kasszán vagyunk, és szóba sem kerül, hogy kinek mennyije is van.
Persze itt sokan, csak "megélhetési feleségek".
Kifogtak egy aranytojást tojó kakast,
és utána jogot formálnak az aranyára és a tojásaira is...
Nálunk ilyesmi fel sem merül..Közös kontónk van...Szerintem ez így természetes.Nálatok okozhat problémát mert ezek szerint a férjednek millios fizuja van. :(
Valamilyen szinten sajnállak!!
Lehet még egy másik feleség is akad,esetleg másik család!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!