Te mit tennél, ha kiderülne egy családtagodról, hogy sorozatgyilkos, tömeggyilkos?
Hívnám a rendőrséget. Előtte azért meglepődnék :)
Egyébként akár a szüleimre, akár a gyermekemre is kihívnám. Ha valaki őrült annak nem kint van a helye.
A sorozatgyilkos szót jellemzően bűnözőkre használják, akik anyagi okokból vagy beteges hajlamból gyilkolnak. Az ilyeneket minden társadalom elítéli és megveti, tőlem sem kapnának semmilyen együttérzést.
Az érdekes az, hogy sokszor teljesen egészséges lelkületű, kiegyensúlyozott családi életet élő emberek válnak fegyveres konfliktusokban tömeggyilkossá, akik tényleg csak fanatikus hittel hazájukat akarják szolgálni.
Sokszor egyéni megítélése függhet attól hogy mennyire hősies módon hajtják végre, illetve hogy utána az érintett háborús fél veszt-e vagy nyer. Pl. hős a győztes fél több-száz ellenséggel végző mesterlövésze, pilótája, tengeralattjárósa, a vesztesnél ugyanez tömeggyilkos, a győztes fél koncentrációs táborának parancsnoka, vagy egy halálosztó drónt több ezer kilométerről vezérlő operátort már a győztes közvéleménye sem tekint hősnek, de még azért tömeggyilkosnak sem.
Feladnám, mert nem lennék képes szemet hunyni felette, mivel tudom, hogy megengedhetetlen, hogy ilyet tegyen, még ha a rokonom is.
Ha nekem támadna és meg akarna ölni, akkor képes lennék én is megölni őt. Ha az ember élete a tét, akkor sok dologra képessé válik, még arra is, amiről soha nem is gondolná.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!