Lányom katolikus, férje református. Ha gyermekük
születik én (mint lányom anyja) megkereszteltethetem-e a
gyermeket? Ők ugyanis nem szeretnék (vagyis lányom
szerint azt csinálok, amit akarok, csak ne tudjanak róla).
De egy gyermek keresztelés nélkül?
Amúgy ez miatt is volt, hogy nem szerették anyukámat és mikor apukám elhagyott minket egy c..ány nőért akkor is apám mellé álltak, pedig szerintük a házasság szent... Na ennyit erről is...:(
2013. febr. 15. 10:12
Amúgy durva, hogy a liberalizmus eljutott egy olyan fokra, hogy egy gyereket már ne lehessen megkeresztelni kiskorában, csak akkor, ha felnőtt lesz és ő is akarja.
Már semmin nem lepődök meg, tényleg lassan addig nem lehet eldönteni majd egy gyerek nemét, míg ő maga ki nem mondja, hogy fiú akar lenni vagy lány.
2013. febr. 15. 10:30
40
Akkor bocsi, félreértettem ezt a mondatodat:
"És mindezt azért, mert anyukám nem akart egy vallást sem ránk erőltetni."
Most már felfogtam, hogy arra értetted, hogy emiatt nem fogadtak el a nagyszüleid.
Még egyszer bocsi :)
2013. febr. 15. 10:38
Ha az én anyám csinálná ezt, SOHA TÖBBET nem láthatná az unokáját. Engem megkereszteltettek, jártam katolikus óvodába is (ez utóbbi felért egy kínzókamrával), mégis a hideg ráz, ha az egyházra gondolok. A párom nincs megkeresztelve, szerencsére ő is úgy áll a katolikus egyházhoz, mint én. Már azon megy a harc, hogy nem lesz templomi esküvőnk (pár hét múlva házasodunk), és a gyerekünk biztos, hogy nem lesz megkeresztelve (persze, ezért is nyavalyognak, pont úgy, mint te). Szerencsére az anyósomék ugyanúgy állnak hozzá, mint mi. Ha édesanyám, nagymamám mégis megkereszteltetné az akaratunk ellenére, eltiltanánk az unokától, és meg is érdemelné! NE kereszteltesd meg, mert nincs hozzá jogod! Szerencsére, normálisabb helyeken, kell hozzá a szülők engedélye!
2013. febr. 15. 10:39
42-es... ez nem liberalizmus, egyszerűen milyen jogon erőltetjük rá valakire mondjuk a katolikus vallást. Egy kisbaba nem tudja eldönteni, hogy ő milyen vallásban akar hinni. Lehet ha felnő buddhista lesz vagy mormon vagy bármi. Ez az ő szabad döntése.
2013. febr. 15. 10:48
szerintem meg ne szólj bele. Az unokahugom sincs megkeresztelve, pedig már 4 éves lesz. És akkor mi van? A suliban senki nem fogja tudni, sőt, senkit nem is érdekel. Ha majd akar templomi esküvőt, akkor majd megkeresztelkedik. Öcsém, mik vannak????
2013. febr. 15. 10:55
38-as vagyok
Miért lettem lepontozva? Mert szarul esett, hogy a nagyszüleim szemében senki voltam, mert nem lettem megkeresztelve? Egyesek itt elég érdekes értékrenddel rendelkeznek:(
2013. febr. 15. 10:59
Te olyan vagy, mint az én exanyósom. Ő ugyan nem tud számítógépezni, de ha ezt nem tudnám, talán azt gondolnám ő írta a kérdést.....
Semmi közöd hozzá, hogy meg lesz-e keresztelve. Ez durván hangzik, de tényleg így van. Nyilván megbeszélés kérdése, de az, hogy ha mondjuk a gyerek apja nem szeretné, akkor még annak ellenére sem kereszteltetheted meg az unokát, hogy a lányod azt mondta "neki teljesen mindegy". Ha a szülők akarják, akkor meg lehet, ha nem, akkor nem.
2013. febr. 15. 11:14
Kedves Kérdező! Nagyon eltűntél. Arra válaszolj kérlek, hogy a vejed mit szeretne? A lányodat már tudjuk, neki mindegy, de a vejed véleményére lennék kíváncsi! Nem volnék meglepődve, ha ő nem akarná, azért nem említetted. Vagy lehet, meg se kérdezted a véleményét....
2013. febr. 15. 11:24
Nehéz felfogni mi, hogy az anya bár nem is támogatja, de nem is ellenzi? Leszarja konkrétan.
2013. febr. 15. 11:25
Kapcsolódó kérdések: