Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Lányom katolikus, férje...

Lányom katolikus, férje református. Ha gyermekük születik én (mint lányom anyja) megkereszteltethetem-e a gyermeket? Ők ugyanis nem szeretnék (vagyis lányom szerint azt csinálok, amit akarok, csak ne tudjanak róla). De egy gyermek keresztelés nélkül?

Figyelt kérdés
2013. febr. 15. 00:51
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/77 anonim ***** válasza:
100%
Engem titokban, a szüleim tudta nélkül vitt le 5 éves koromban nagymama és a testvére falura és megkereszteltek. De nem lett belőlem se templomjáró, se hívő. Nem oszt, nem szoroz az ilyen titkos akció, egy kisgyereket nem is nagyon érdekel.
2013. febr. 15. 02:30
 22/77 anonim ***** válasza:
95%

Nem olvastam végig a válaszokat. Én POGÁNY vagyok és nem szégyenlem. Leéltem mindenféle ítélkezés nélkül 25 évet és semmi hátrányom nem származott abból,hogy nem vagyok megkeresztelve. Ha valakit ez alapján ítélnek meg,az nem az én szegénységi bizonyítványom!

Egy biztos: ha nekem gyerekem lesz,majd ha Ő akar,akkor megkeresztelkedik,majd ha Ő akar,jár templomba. rá lesz majd bízva,ha annyi idős lesz,hogy eldönthesse szabadon,mit szeretne. Mindenesetre se a párom,se a saját szüleim részéről nem tűrném,hogy a hátam mögött intézkedjenek. Tudtommal,nem ők lesznek a gyerekem szülei.

És attól,hogy valaki nincs megkeresztelkedve,még ugyan annyira jó ember lehet,mint amennyire elkallódhat egy olyan,akit vallásosan neveltek!

2013. febr. 15. 03:44
 23/77 anonim ***** válasza:
95%
Nem. A szülei kereszteltethetik meg.
2013. febr. 15. 06:11
 24/77 anonim válasza:
67%
Ez szánalmas... Milyen jogon kereszteltetsz meg egy gyereket, aki még azt sem tudja, hogy mit akar az élettől ? Ennyi erővel taníthatnál neki mohamedán vallást... Én törvényben tiltanám 18 éves korig a megkeresztelést, és bármi vallást...
2013. febr. 15. 06:25
 25/77 anonim ***** válasza:
97%

A férjem mesélte, hogy őt néhány naposan elrabolta a nagymamája és megkeresztelte. (Ott is katolikus-református, de ténylegesen nem vallásosak voltak a szülők, így őket nem foglalkoztatta ez)

Majd elvett egy nőt fiatal felnőttként, aki zsidó származású volt (ő sem volt vallásos, csak az anyai ág zsidó származású volt), erre az említett nagymama kitagadta. Nagyjából ez el is mond mindent a férjem és a néhai nagymamája közötti kapcsolatról.

A férjem azóta se vallásos, ellenben nagyon érzékenyen reagál arra, ha vallás/származás miatt fújnak valakire.

2013. febr. 15. 06:42
 26/77 anonim ***** válasza:
92%
Vallástól függetlenül,egy ilyen nagyobb dologban,ha ezt anyaként megtudnám, hogy a nagymama, valami olyat tett,amit korábban megbeszéltünk, hogy nem, tuti hogy nem engedném többet a gyereket hozzá. Eljöhetne hozzánk a nagyi, megnézhetné a gyereket, és is be is fejeződne a látogatás, nem lenne nagyinál hétvége meg nagyinál nyaralás.
2013. febr. 15. 06:52
 27/77 anonim ***** válasza:
94%

Ne vedd sértésnek, Kedves Nagymama, de itt most a lányod gyermekéről van szó, nem a tiédről. A döntés az övé, nem a tiéd.

"De egy gyermek keresztelés nélkül" <-- Ezt hogy érted, mi is a kérdés?

2013. febr. 15. 07:03
 28/77 anonim ***** válasza:
81%
Azért ha az en anyám az akaratom ellenére megkereszteltetne/buddhistava/Krisna hivove tenne a gyerekemet attól a pillanattól hogy a tudomásomra jut, megszakítanám vele a kapcsolatot. A gyerekem felett en rendelkezem, az en jogom eldönteni, hogy vallásosan akarom e nevelni. Ez olyan mértékű semmibevétele lenne a akaratomnak es a jogaimnak, amit nem tudnék megbocsátani.
2013. febr. 15. 07:21
 29/77 anonim ***** válasza:
76%

Na, tipikus katolikus vén szipirtyó... Majd Ő megmondja, mit kell tenni, majd Ő kitalál mindent, ha kell, erőszakkal viszi a gyereket keresztelőre, elrabolva a szüleitől... Az ilyen emberek miatt volt a középkor olyan, amilyen. Az ilyen emberek miatt volt inkvizíció. Légy magadra nagyon büszke, kedves nagymama... Tapsold meg magad és veregesd a vállad. Mikor mész minaretet gyújtogatni? Krisnásokat zöldségekkel megdobálni?

Ha az én gyerekem ellen szervezne összeesküvést akárki, az onnantól kezdve még csak a szomszédom sem lehetne, nemhogy az anyám.

2013. febr. 15. 08:02
 30/77 anonim ***** válasza:
21%

"erőszakkal viszi a gyereket keresztelőre, elrabolva a szüleitől... "

Utolsó, te normális vagy? Hol olvastad ezeket????????????????????????????????????? Én pl sehol sem láttam.

De a lány sem tilitotta meg a nagyinak a keresztelőt!!!!!!

2013. febr. 15. 08:08
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!