Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Lányom katolikus, férje...

Lányom katolikus, férje református. Ha gyermekük születik én (mint lányom anyja) megkereszteltethetem-e a gyermeket? Ők ugyanis nem szeretnék (vagyis lányom szerint azt csinálok, amit akarok, csak ne tudjanak róla). De egy gyermek keresztelés nélkül?

Figyelt kérdés
2013. febr. 15. 00:51
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/77 anonim ***** válasza:
92%
És ha a másik nagyszülők ugyanezt szeretnék, csak a református vallással? Ez a terelgetés pedig már a lányotoknál sem jött be, miből gondolod, hogy az unokád majd így akar élni? Hagyd rájuk, felnőttként is dönthet úgy, hogy megkeresztelkedik, bérmálkozik, templomban esküszik. Ez így csak veszekedést fog szülni.
2013. febr. 15. 01:07
 12/77 anonim ***** válasza:
94%
Én egy csomó gyereket ismerek, aki nincs megkeresztelve, mégis rendes felnőtt lett belőle. (na jó, az enyém pont meg van, de szerintem attól még lehet szeretetben és hittel- hitben nevelni, hogy nem keresztelik meg a szülei). Azt pedig a legnagyobb pofátlanságnak (már meg ne haragudj ezért) tartom, hogy Te, mint nagymama ebben a kérdésben felülbírálod a gyermek szüleinek a döntését.
2013. febr. 15. 01:08
 13/77 anonim ***** válasza:
86%

Engem is megkereszteltek az engedélyem nélkül :D :D :D

Ha rajtam múlna, én megtiltanám, hogy egy gyereket belekereszteljenek egy vallásba. Majd, ha eltudja dönteni, akkor menjen és keresztelkedjen.

Én abszolút nem érzek semmiféle előnyét annak, hogy anno megkereszteltek, pláne, hogy egy jó ideje elkezdtem tájékozódni, rájöttem, hogy nekem keletre kellett volna születnem, pont vallási szemszögből nézve a témát. :D

2013. febr. 15. 01:11
 14/77 anonim ***** válasza:
88%
Remélem az lesz a legnagyobb gondja az életben, hogy nincs megkeresztelve...
2013. febr. 15. 01:12
 15/77 anonim ***** válasza:
100%

Most rágugliztam, és az első találat azt mondja, hogy a szülők egyikének kérni kell.

[link]

Amúgy igaza van itt egy válaszolónak. Teljesen fölösleges keresztelni, ha a szülők úgysem vallásosan fogják nevelni. Te megpróbálhatod, de nálunk az ilyenek mind kudarcba fulladtak. Anyukámat sikertelenül cipelte minden héten misére a keresztanyja. A féltesóimat is elkényszerítette a nagynénjük (aki egyikük keresztanyja) konfirmálni. Ettől persze nem tértek meg, de végigcsinálták a kötelező tanfolyamot, mosolyogtak a családi fotókon, aztán azóta sem voltak templom közelében.

2013. febr. 15. 01:13
 16/77 anonim ***** válasza:
87%
Neked amúgy mindegy milyen vallású lenne a gyerek csak meg legyen keresztelve??? Csak mert azt írod az apuka református,vagy abba is beleszólnál hogy márpedig katolikus lehet!
2013. febr. 15. 01:15
 17/77 anonim ***** válasza:
98%

Kérdező !

Mit avatkozol bele a lányod dolgaiba ? Az ő gyereke és nem a tied ! Ha ő és a párja nem akarja és azt mondja , hogy nem keresztelik meg , az nem azt jelenti hogy onnantól te intézkedhetsz . De most őszintén , neked az miért fáj , ha nincs megkeresztelve ?

2013. febr. 15. 01:20
 18/77 anonim ***** válasza:
95%
Most nem azért de ha a lányodat sem tudtad a vallásosságra nevelni, hogy fontos legyen neki a gyereke keresztelése akkor az unokával teljesen felesleges próbálkoznod.
2013. febr. 15. 01:36
 19/77 anonim válasza:
100%
Kérdező!Szerintem bízd rájuk a döntést!Elvégre az ő gyerekük.Ha nem keresztelik meg,és a gyerkőc később megakar keresztelkedni,akkor meg tudja tenni.Elvégre Jézus is felnőtt korban keresztelkedett meg.
2013. febr. 15. 01:57
 20/77 anonim ***** válasza:
80%
A keresztelő szerintem arról szól, hogy a szülők fogadalmat tesznek, hogy Isten akarata szerint vagyis Neki tetsző módon nevelik fel a gyermeküket, akit egyúttal Isten kezébe tesznek le és kérik, hogy áldja meg. De ha a szülők ezt nem szeretnék, akkor alapból nincs is értelme, főleg, hogy nekik kéne fogadalma tenni....elhiszem, hogy Önnek ez egy fájó pont lehet, de ha a szülők ezt nem szeretnék, akkor ehhez egyszerűen nincs joga. Csak a feszültséget keltené. Még annyit, hogy Isten nem úgy válogatja ki az övéit, hogy ki van megkeresztelve és ki nem. Szerintem hagyja ezt a keresztelőt, és inkább a felcseperedő gyereknek meséljen Istenről, a vallásról, bibliai történeteket, beszélgessen vele ilyenekről. Ha ön ennyire rájuk akarja erőltetni a vallást, csak elutasításra számíthat...mert előbb-utóbb kiderül ez a sutyi-keresztelős dolog.
2013. febr. 15. 02:13
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!