Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Most hogyan tovabb? Miert...

Most hogyan tovabb? Miert csinaljak ezt?

Figyelt kérdés

Most leszek elsoeves egyetemista, ahogyan a parom is, 19 evesek vagyunk, ket eve vagyunk egyutt...sajnos ugy hozta a sors, hogy ket kulon varosba kell menjunk(egyik egyetem nincs ott, ahol a masik van es forditva..) igy 150 km a tavolsag a ket varos kozott...nehez dontes volt, de mindkettonk erdekeben ez volt a jo valasztas, szerintunk...

A bokkeno az, hogy mindket csalad(az enyem es a parome) biztattak, hogy jo dontest hozunk...hamarosan koltozunk es most kezdi edesanyam, hogy nem "enged" le a paromhoz, arra hivatkozik, hogy nincs penz(pedig ha megkeresnem a penzt akkor is ezt mondana, illetve azt, hogy akkor azt a penzt tegyem ferre masra) Szerinte az, hogy hetente kethetente talalkozzunk folosleges penzkidobas...es a parom anyukaja is hasonloan gondolja...most akkor mit csinaljak? ha nem talalkozhatunk 2 hetente legalabb, akkor nemtudom mi lesz velunk, hiszen eddig mindennap talalkoztunk...imadjuk egymast...miert fordult ellenunk anyukam? erzem, hogy mindenkepp valami nem tetszik neki...ha megemlitem, hogy nekem lesz penzem menni a paromhoz(eloteremtem), azt mondja,hogy azzal mar majdnem johetnek hazaig is, persze ha hazaig jonnek akkor az annyi, hogy fel napot tudok itthon maradni es a baratomat akkor szinten nem lathatom...nemnagyon szokdohetek, hiszen a lakast kajat mindent edasanyamek fizetik...de en igy keptelen vagyok boldog lenni:( es ez ot egyaltalan nem erdekli....\\

maskulonben szereti a paromat, kifogastalan vele, nemertem akkor miert faj?

2009. szept. 6. 21:56
1 2 3
 21/24 A kérdező kommentje:
koszi:)
2009. szept. 7. 08:19
 22/24 anonim ***** válasza:

Én úgy látom, anyukádnak gondjai vannak az elengedéseddel. Konkrétan féltékenynek tűnik. "azt mondja,hogy azzal mar majdnem johetnek hazaig is" -ez nagyon erősen erre utal. Tehát nem ellenetek fordult, hanem csak önző szempontjai is vannak, amik most nem férnek össze a Tieiddel. Ez van, most jött el ennek az ideje, szeretni nem muszáj, de túl kell rajta esni. Neked is, neki is.

A másik, ami eszembe jutott az, hogy a szülők érvei és tapasztalatai olykor olyan messze esnek a gyerekekétől, hogy képtelenség megérteniük egymást. Ez nem jelenti azt, hogy bármelyik fél ne szeretné a másikat, hanem nincsen már közös nyelvük erre. Például, ha tévednék és mégsem csak sima féltékenység lenne, akkor az is egy lehetőség, hogy csak a felszínen nincs kifogás, de valahol a mélyben azt remélte anyukád, hogy a távolság majd elválaszt titeket. Én ezt semmiképp nem tudhatom, annyit azonban igen, hogy 19 évesen már elkövetheted a magad "életre szóló" hibáit. A szülőknek (nekem is) sok bajuk van azzal, hogy féltik a gyerekeket a hibáktól. Te már túl vagy azon, hogy a hintáról való leeséstől féltsenek, most a "rossz" párválasztás ideje van itt. :D

Mindenképpen a magad életét Neked kell élned. Ez a mostani nehézség csak egy a hosszú sorban, ami még jön. Biztosan megoldódik valahogy, ahogy majd a többi is. Ezért azonban felesleges a szüleidet hibáztatnod, vagy azt várni, hogy Ők változzanak, változtassák meg a véleményüket. Az életed a Tied, Te éled. Ebbe mostantól beletartozik az ilyen helyzetek önálló megoldása is. ;)

2009. szept. 7. 12:50
 23/24 A kérdező kommentje:

KEdves utolso valaszado! Valoban...ravilagitottal a lenyegre, belul en is ezt ereztem, csak nem tudtam igazabol kimondani...valoban a feltekenyseg az igazi ok...nagy valtozas ez az eletukben, es hiszem, hogy nem az a legjobb megoldas, ha ellenuk fordulok, viszont a paromat nem akarom elvesziteni, mi tobb 3-4 ev mulva szeretnek a felesege lenni...

nem hiszem, hogy remeli, hogy szetmegyunk, mert szereti a paromat es buszke ra, csak valahogy ez olyan nagyon furcsa. koszonom a valaszod!!!

2009. szept. 7. 13:13
 24/24 anonim ***** válasza:
A legegyszerűbb megoldás az,h keresel diákmelót(nem mintha oan könnyű lenne,de alkalmi akad 1-2) v félreteszel a zsebpénzedből.anyukádnak nem kell arról sem tudni,h dolgozol,van pénzed,elmész a párodhoz.Amúgy meg nem értem az egyik felháborodott hangnemben válaszolót h "felnőtt nő vagy már ,menj albérletbe,költözni kell,bla bla" Magyarországon az anyagi helyzet egy nulla,úgy beszélnek itt egyesek,mintha minden csak az akaraton múlna...mintha egy semmilyen végzettségű diáknak olyan könnyű lenne minimum 80ezer ft-ot fizető állást találni ami melett tud egyetemre járni és még esetleg aludni is...
2009. szept. 8. 14:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!