Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Most hogyan tovabb? Miert...

Most hogyan tovabb? Miert csinaljak ezt?

Figyelt kérdés

Most leszek elsoeves egyetemista, ahogyan a parom is, 19 evesek vagyunk, ket eve vagyunk egyutt...sajnos ugy hozta a sors, hogy ket kulon varosba kell menjunk(egyik egyetem nincs ott, ahol a masik van es forditva..) igy 150 km a tavolsag a ket varos kozott...nehez dontes volt, de mindkettonk erdekeben ez volt a jo valasztas, szerintunk...

A bokkeno az, hogy mindket csalad(az enyem es a parome) biztattak, hogy jo dontest hozunk...hamarosan koltozunk es most kezdi edesanyam, hogy nem "enged" le a paromhoz, arra hivatkozik, hogy nincs penz(pedig ha megkeresnem a penzt akkor is ezt mondana, illetve azt, hogy akkor azt a penzt tegyem ferre masra) Szerinte az, hogy hetente kethetente talalkozzunk folosleges penzkidobas...es a parom anyukaja is hasonloan gondolja...most akkor mit csinaljak? ha nem talalkozhatunk 2 hetente legalabb, akkor nemtudom mi lesz velunk, hiszen eddig mindennap talalkoztunk...imadjuk egymast...miert fordult ellenunk anyukam? erzem, hogy mindenkepp valami nem tetszik neki...ha megemlitem, hogy nekem lesz penzem menni a paromhoz(eloteremtem), azt mondja,hogy azzal mar majdnem johetnek hazaig is, persze ha hazaig jonnek akkor az annyi, hogy fel napot tudok itthon maradni es a baratomat akkor szinten nem lathatom...nemnagyon szokdohetek, hiszen a lakast kajat mindent edasanyamek fizetik...de en igy keptelen vagyok boldog lenni:( es ez ot egyaltalan nem erdekli....\\

maskulonben szereti a paromat, kifogastalan vele, nemertem akkor miert faj?

2009. szept. 6. 21:56
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
83%
Figyelj csak! Ha jól értem, akkor havonta egyszer mész haza, ebből logikusan 3 hétvégéd marad egy hónapban, hogy azt csinálj, amit akarsz. Ha nincs is pénz, keress diákmunkát, és havi minimum egyszer menj a párodhoz, havi minimum egyszer a párod jöjjön hozzád, és azt a hétvégét meg amit otthon, ha jól értem közös városotokban töltetek, hangoljátok össze. Anyukádnak meg mért kell minden perceddel elszámolni, hogy hol vagy, amikor nem vagy otthon? Nem értem mért kell problémát csinálni ott, ahol nincs probléma?
2009. szept. 6. 23:17
 12/24 A kérdező kommentje:

:) en tudom ezt....igy elmeletileg...csak sajna mindenbe beledirigal, hogy mit csinalok...gyakorlatilag ugy kezel mint egy 2 evest...:( es "amigazenkenyeremeteszed"-dumaval jon mindig...

sajnos azert, hogy az ellatasomat fizeti az egyetemen, nagyon sok minden fugg tole...

de igazad van:) talan ez lesz jo megoldas:) egyszer en egyszer a parom majd irany haza, egy ket hetet meg majd kibirunk:)

2009. szept. 6. 23:22
 13/24 anonim ***** válasza:
4%

Ne haragudj, de ez már tényleg erős túlzás...

Mégha Battonyán laktok és te Sopronban tanulsz, az az út sem 1 teljes napig tart hazáig vagy vissza!... Mo. olyan kicsi, az egyik végéből a másikig elutazni max. 3-4 óra a mai viszonyok között, nem kell 1 napig utazni!!!

Abba a napba bőven beleférne még más is, persze ha valaki kényelmes, akkor nem... :-[

Az "otthon töltött napon" sem kell egész nap otthon lenned : reggel segítesz anyukádnak a főzésben, együtt ebédeltek és utána simán találkozhatnál a barátoddal akár estig (fél napot is együtt lehetnétek!), este megint hazamész, lenne bőven időd a családodra is, feltéve ha te is úgy akarod.

Tényleg ez egy mű-probléma, nem kellene az anyukádra kenni, hogy te vagy lusta meg a barátod!

Azért azt is megérthetnéd, hogy a szüleid elég nagy anyagi áldozatot hoztak a tanulásod miatt, az albérleted fizetése sem lehet pár forint, lehet az egyetemért is fizetnek, az is egy csomó pénz, hogy te egy másik városban élsz, erre is adniuk kell egy kalap pénzt... És akkor még elvárnád, hogy azt is ők fizessék, hogy a barátoddal hétvégenként találkozgass???... 8-o

A szüleidnek köszönet és hála járna, nem azok a szidalmak, amikkel itt lehordod őket!...

2009. szept. 6. 23:34
 14/24 A kérdező kommentje:

23:34

Te vagy nem tudsz olvasni vagy baj van, de nem a labaddal!

Az egesz kerdes arrol szol, hogy ha megkeresem a penzt, akkor is kifogas van az ellen, hogy tallakozhassak a parommal. Nemtudom voltal-e szerelmes...es milyen az, ha valaki tenyleg hianyzik! NEmtudom olvastad-e, hogy egyetlen penzt nem kernek arra, hogy a paromhoz mehessek!

Es komolyan, azt is tudom, hogy nem keves penzbe kerul az egyetem...viszont nekem fontos, az hogy talalkozhassak a parommal is.

A masik meg: nem Magyarorszagon lakom, es kepzeld nem hazudtam, a jaratok annyira rosszak, hogy egyiknep este erek haza(pentek) es vasarnap(delelott) indul vissza a vonat...

koszi az egyutterzest...

2009. szept. 6. 23:38
 15/24 A kérdező kommentje:

* nem szidtam a szuleimet, az igazat mondtam.

tisztelem es szeretem oket.

csak valahogy nem azzal kene zsarolni a gyereket, hogy "amigazenhazambanelszazenkenyeremeteszed..."

aki nincs benne ezt nem ertheti, ketfele nem szakadhatok...

2009. szept. 6. 23:40
 16/24 anonim válasza:
46%
én meg azt mondom neked, hogy ha nem akarod el vesziteni a szerelmedet, akkor találj ki valamit, én nem akarlak rosszra biztatni, de elmondom neked hogy én is igy jártam mint ahogy te, és én is elveszitettem igy a szerelmemet, ha vissza fordithatnám az időt, akor ott hagynám a sulit, és elmennék dolgozni, és össze költöznék vele, figyelj, a szerelmedet egyszer kell elvesziteni, többször már nem fogod, mert nem lesz ilyen nagy szerelem az életedben még egyszer! ugy hogy gondold meg hogy mit választasz az iskolát, vagy a szerelmedet?
2009. szept. 7. 06:04
 17/24 anonim ***** válasza:
100%
Ha van 3 szabd hétvégéd amikor nem utazol haza, tulajdonképpen azt csinálsz amit akarsz. A pénzt megkeresed az utazásra, akkor mi a probléma? A diákjegy még olcsóbb is mint a normál utazás. Anyukád azt tudja meg amit elmondasz neki/ mielőtt leszólnátok én is anyuka vagyok/. A zsebpénzedből is összespórolhatsz egy útra valót, a barátod is. Legyél egy kicsit önállóbb. Az én fiam Sopronban tanul, Baján lakunk. Több mint 300 km, mégsem tart az út egy napig.
2009. szept. 7. 07:05
 18/24 anonim ***** válasza:

Kit érdekel hogy anyád mit mond, talán ő éli a te életedet?

Ha pedig érzelmileg zsarol akkor költözni kell, nincs mese. Vállalj munkát valahol és költözz albérletbe, azért egy 19 éves nő már igazán a saját lábára állhatna...

Döntsd el mit tudsz vállalni, mi a fontosabb: a kapcsolatod a pároddal és anyagi nehézségek, vagy pedig a kényelmes élet amit anyádék otthon biztosítanak és amibe ilyen mértékben beleszólnak? Szerintem aki igazán szerelmes az tudja a választ...

2009. szept. 7. 07:52
 19/24 A kérdező kommentje:

Koszi szepen a valaszokat!

Persze, hogy tudom, hogy mit kene tennem, egyertelmuen. csak azert nem olyan konnyu ez...lassuk, hogyan fog mukodni a dolog, mi tortenik par het mulva. ha semmi nem valtozik, igen, dolgozni fogok s koltozni...

koszonom a valaszokat mindenkinek

2009. szept. 7. 08:04
 20/24 anonim ***** válasza:
Nem tudom, hogy az órarended megvan-e már, de próbáljátok úgy szervezni a pároddal, hogy legyen egy nap, amikor szabadok vagytok vagy max 1-2 ea. van, mondjuk a péntek. És aznap tudtok találkozni. Nem feltétlenül kell a szülők orrára kötni. Ha meg tudod rá keresni a pénzt, akkor semmi sem lehetetlen.
2009. szept. 7. 08:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!