Ezt meg lehet bocsátani egy férjnek?
Figyelt kérdés
Sajnos nemrégiben elveszítettem a munkámat, erre a férjem azt mondta, hogy akkor nagyon gyorsan keressek másik munkát, vagy helyet, ahol lakni fogok, mert ő bizony nem fog eltartani, ő azért nem fog dolgozni, hogy rajta élősködjenek. Én nem így ismertem meg, nagyon nagyot csalódtam benne. Nem tudtam erre mit mondani, összepakoltam néhány cuccom és hazaköltöztem a szüleimhez. Legalább néhány hétre... Ő azóta hívogat, hogy nem így gondolta, nem komolyan gondolta, nem akart megbántani, stb... De én nagyon makacs vagyok és nem vagyok egyelőre hajlandó szóba állni vele. Nagyon elgondolkodtam, hogy mi lesz, ha gyermekünk születik és ketten vagy netán többen is rajta élősködünk??? Ti meg tudnátok bocsátani?2013. febr. 13. 20:09
21/23 mustafa33 válasza:
Lám, lám, merre vitte a világot az emancipunci. Régi felfogás szerint egy férfi kötelessége eltartani a családot (akárhány gyereket és feleségét). Egy magára valmit is adó férfinél ez becsület kérdése volt és férfiúi hiúságé is. Egy úriember nem engedi nejét dolgozni (és eszébe sem jut olyan, hogy a család élősködik rajta). Ez volt a felfogás a 19. századig. A muszlimoknál máig. (van ahol régi szokás szerint négy asszonyt négy teljes családdal ☻). Egy muszlim férfi, ha nem tudja eltartani a nejét, az ezért elválhat tőle. Mindenféle afró népeknél pedig a férj a pálmafa alatt hempereg az árnyékban és asszonyai dolgoznak rá. Ez a másik véglet. De
22/23 mustafa33 válasza:
az úriemberek mára kihaltak, és magát a fogalmat változatta meg a szoci ideológia pejoratívvá.
A liberális értékrend az egó értékét emelte olyan magasra, hogy az egoizmus első helyre lépet, háttérbe szorítva a társadalmi értékeket és elvárásokat. A hagyományos férfi és női szerepekről és küldetésről nem is beszélve.
23/23 mustafa33 válasza:
Pedig már az Édenből való kiűzetéskor megmondta az Úr Ádámnak, hogy verejtékével fogja keresni a kenyerét. Nem Évának mondta! Éva más feladatokat kapott. Félre téva a vallást, az ember alkatilag is így fejlődött, más más szerepre, más küldetésre, de ezek csak egymást kiegészítve működhetnek. Lehet másképp is, de az már nem az emberiségnek elrendelt élet (bárki, vagy bármi által - isten, természet, evolúció... kinek hogy pászol)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!