Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ezt meg lehet bocsátani egy...

Ezt meg lehet bocsátani egy férjnek?

Figyelt kérdés
Sajnos nemrégiben elveszítettem a munkámat, erre a férjem azt mondta, hogy akkor nagyon gyorsan keressek másik munkát, vagy helyet, ahol lakni fogok, mert ő bizony nem fog eltartani, ő azért nem fog dolgozni, hogy rajta élősködjenek. Én nem így ismertem meg, nagyon nagyot csalódtam benne. Nem tudtam erre mit mondani, összepakoltam néhány cuccom és hazaköltöztem a szüleimhez. Legalább néhány hétre... Ő azóta hívogat, hogy nem így gondolta, nem komolyan gondolta, nem akart megbántani, stb... De én nagyon makacs vagyok és nem vagyok egyelőre hajlandó szóba állni vele. Nagyon elgondolkodtam, hogy mi lesz, ha gyermekünk születik és ketten vagy netán többen is rajta élősködünk??? Ti meg tudnátok bocsátani?
2013. febr. 13. 20:09
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
67%

Ha tegyük fel úgy történt volna, hogy önszántadból jöttél el onnan és akkor vágja ezt a fejedhez, még akkor sem helyénvaló így beszélni az embernek a párjával, így meg pláne..

Hát én a te helyedben biztos én is elköltöztem volna onnan és akkor bocsátanék meg, ha tényleg látnám, hogy nagyon nagyon nagyon nem gondolta komolyan és pillanatnyi idegbaj jött csak rá.

2013. febr. 13. 20:52
 12/23 anonim ***** válasza:
100%
Hát, én is erősen elgondolkoznék, hogy akarok-e ilyen emberrel együtt élni.
2013. febr. 13. 21:04
 13/23 anonim ***** válasza:
100%
Végre valaki, aki nem hagyja magát megalázni, hanem összepakol és lelép! Nagyon jól tetted hogy eljöttél! Még akkor is, ha később mégis kiengesztel. Csírájában kell elfojtani az ilyesmit.
2013. febr. 13. 21:08
 14/23 anonim ***** válasza:
83%
Nálunk is hasonló történt,annyi a különbség,hogy nálunk két kicsi gyerek van,szeptember végén járt le a munkanélkülim,azóta nincs bevételem,nem találtam még sajnos munkahelyet és kb. két hete én is megkaptam,hogy elege van már abból hogy rajta élősködök.Aztán úgy döntöttem,hogy a gyerekekkel együtt itt hagyom egy időre,hogy lássa nem is olyan jó egyedül, de végül semmi nem lett belőle,mert arra kért,hoyg próbáljuk meg újra,ne menjünk sehová,azóta minden oké itthon,de kitudja meddig.Na szóval a lényeg az,hogy én megbocsájtottam, de azért bennem maradt a tüske, és ha mégegyszer hasonló történik azt nem hiszem,hogy már meg tudnám neki megbocsátani.
2013. febr. 14. 01:17
 15/23 anonim ***** válasza:
100%

Hát, nem igazán....

Nálunk a férjem vált munkanélkülivé,és én azon voltam, hogy ne adja bánatában ivásra a fejét.Mindenféle programokat találtam ki.Elment autóvezetői tanfolyamra, megcsináltatta a fogait,amire azelőtt nem volt ideje.(persze ehhez kellett némi vésztartalék is.)

Eszembe se jutott ezért kirakni,pedig előtte pár hónappal súlyos házassági krízisen mentünk át(konkrétan megcsalt).

De mindent megbeszéltünk,és azóta minden rendben,ennek lassan 3 éve.:)

(az mondjuk megfordult a fejemben,hogy vajon m.nélküliként is kellett -e volna annyira annak a bizonyos nőszemélynek)

2013. febr. 14. 07:51
 16/23 anonim ***** válasza:
100%
Hát, már biztos, hogy megbánta, de én kétszer is meggondolnám, hogy szüljek-e neki gyereket. Lehet, hogy mondjuk pocsék napja volt, de ilyet akkor se mondd az ember annak, akit szeret. Persze mindig rossz, ha egy párból valamelyik elveszti az állását, de mennyivel máshogy hangzana az, hogy "kicsim, nem hagyhatod el magad, ne szomorkodj emiatt, mert minél előbb állást kell találnunk neked, különben hamar feléljük a tartalékunkat és csúszik a babaprojekt". És ez is tulajdonképpen ugyanazt jelenti, csak figyel arra, hogy a másik embernek is vannak érzései... De ilyen szót használni, hogy élősködik... Mi vagy te, gomba?!
2013. febr. 14. 13:27
 17/23 mustafa33 ***** válasza:
100%

Ahogy utolsó előtti írja, erre gondoltam. De ennek így kellene a másik oldalról is működni.

Mikor a szerelem kezdődik, a házasság előtt, az egészet elborítja a rózsaszín köd, és ez gyakran megmarad csak a szine változik mocskosszürkévé. Ezt nem szabad hagyni.

Stepan Petrovics Scsipacsev szépen megírta a Ljubovju dorozsity umejtye... (Becsüljétek a szerelmet) kezdetű versében (egyik magyar fordítás címe Tévedsz):

....Az életet véges végig együtt kell leélni,

úgy válik el, mit ér a nő és mit ér a férfi.

Jót és rosszat megosztani, kacagni és sírni

A szerelem dal amelyet együtt kell megírni.

2013. febr. 14. 21:56
 18/23 anonim ***** válasza:
Ha nem tehetsz róla, hogy elvesztetted a munkádat, akkor szemétség tőle, de ha nagyon is tehetsz, vagyis valamiért kirugattad magad, illetve eljöttél, mert nem birtad elviselni a helyet, vagy a kollégákat, akkor azt hiszem, nagyon is igaza van. Nem tudjuk, hogy miért vesztetted el a munkahelyet. Ha leépítés volt, akkor tényleg nem szép viselkedés. Ebben az esetben én nem gondolkodnék azon, hogy mi lesz, ha gyerekünk lesz, mert soha nem szülnék gyereket egy ilyen alaknak. Én nem tudnám megbocsátani!
2013. febr. 15. 10:25
 19/23 anonim ***** válasza:
Szerintem se kerek a történet így. Nekem szemet szúrt a "mi lesz, ha gyermekünk születik és ketten vagy netán többen is rajta élősködünk"... azt tervezed, hogy ha gyereked lesz, akkor vele tartatod el magad?
2013. febr. 16. 10:11
 20/23 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó: szerintem a kérdező ezzel a "többen élősködünk rajta " dologgal nem arra utalt, hogy majd gyerek esetén eltartatja magát a férjével, de ha volt már terhes, kisgyerekes ismerősöd, akkor tudhatod, hogy könnyen járhat úgy az ember lánya, hogy veszélyeztetett terhes lesz, és nem dolgozhat, a táppénz meg nagyon kevés, vagy jöhet úgy ki a lépés, hogy gyed helyett csak gyes-re jogosult, nem azért mert lusta volt dolgozni, csak pont úgy szül, hogy nincs meg a szükséges ledolgozott idő. A gyerek meg alapból "élősködő", hiszen csak viszi a pénzt, nem hozza, de akár kisgyerekesként is szembesülhet azzal az ember, hogy nincs hova visszamenni dolgozni, vagy eleve olyan munkakörben dolgozott, hogy terhesen nem végezhető. Számos olyan helyzet állhat elő, amikor a férjre, mint családfenntartóra kell támaszkodni. De ez oda-vissza igaz, a pökhendi úr is elvesztheti a munkáját.Ha nem alapvető gondolkodásbeli problémák vannak, akkor ilyenkor az a normális, hogy támogatják egymást, és nem a másik fejéhez vágják, hogy takarodj munkát keresni (amit egyébként is megtenne), mert nem tartalak el..
2013. febr. 17. 07:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!