Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek hülyén gondolom?

Szerintetek hülyén gondolom?

Figyelt kérdés

Ha egyszer lenne gyerekem, csakis úgy vállalnám, ha lenne saját házam(gyereknek külön szoba), autóm és rendes fizetésem(külföldön fogok élni és ott nem lehetetlen)

Nyelveket tanulna kiskorától kezdve, azt sportolna amit szeretne és megkapna mindent ami kell(nem akarnám elkényeztetni,hogy kinyitja a száját és máris megkapja amit kinézett magának, de ha van pénz akkor nem kínai ruhákban járatnám, hanem márkásban és egészségesen étkezne nem a legolcsóbb tejet venném pl.)

A leendő apa is gy van vele.

Sokszor olvastam már,hogy szegénységbe is lehet szülni és ott is lehet boldog a gyerek, de én nem így látom.. vagyis lehet boldog, de ott már a szülők sem lehetnek 100%-ig kiegyensúlyozottak, ha mindig számolgatni kell,hogy épp hány 100Ft marad hó végére.

2013. febr. 12. 11:04
1 2 3 4 5
 31/41 A kérdező kommentje:

még a kutyámat is 100.000Ft félretett pénzre vállaltam,hogy ha beteg lenne, legyen miből fizetni és nem kidobni az utcára.

legalább a 2 utolsó válaszoló belelát a lényegbe.

2013. febr. 12. 12:33
 32/41 anonim ***** válasza:
Pedig a 81-os nem írt hülyeséget. Ezeket weltervezted, de tervezni mindenki tud. Dícséretes, hogy van jövőképed. Aztán már nem csak rajtad múlik, hogy alakul, de mindent bele.
2013. febr. 12. 12:40
 33/41 anonim ***** válasza:

Belelátok, bizony, mert én is ilyenen dilemmáztam korábban. Most már eljutottam pár hónapja arra a pontra, hogy inkább az egész gyerekvállalás témát mellőzöm. Én nem kérek abból, amit másoknál látok. És nem akarok ilyennek kitenni egy gyereket. De tudom, hogy itt vagyok majdnem 24 évesen és kb. 10 éven belül nincs kilátásom olyan körülményekre, amit egy gyerekvállaláshoz elengedhetetlennek tartok. Amiket te is leírtál. (talán a márkás ruhát leszámítva)

Látom, hova vezet, ha albérletbe szülik a gyereket. Apósomék még most, már 60 évesen fizették ki a vacak 2 szobás lakásuk után hátramaradt hitelt, úgy, hogy egy putrit vettek az árából. Örökké adósságok, párom is ezt szívta meg. A nővére követve a példájukat, bár saját házba (már ha annak nevezhető...) szült, de hármat. A kisfiú pár éven belül kamaszodik, a lány sem sokkal fiatalabb, mi lesz ott velük 1 szobában? Milyen magánélet? Páromnak és nővérének sem volt. Ilyenekbe nem gondolnak bele? De elég olyat ismerek, hogy 16 éves tinilány a szülei között alszik az ágyban, mert nincs másik szoba!

2013. febr. 12. 12:40
 34/41 anonim ***** válasza:
100%

Én nem vitatkozom, de azért az élet nem ennyire fekete vagy fehér. Igenis van aki szegényen is boldog a kis családjával, és vannak aki a rózsadombi villában tépik egymás idegeit. Nem kell gyereket szülni persze, semmi sem kötelező, de azért nem jussunk már odáig, hogy azokat szidjuk, akik nem két szintes családi hitelmentes házba szültek, mert akkor tényleg kipusztult volna az emberi faj. Mi alapján mondtok ítéletet? Nekem nincs gyerekem, sem hitelem, van lakás, autó, de akkor is, nehogy már lenézzem azokat akik mertek gyereket vállalni. Saját döntés, lehet megbánja, lehet nem, de az ő dolga, max én csak tanulhatok belőle, és ezért csak hálás lehetek.

Ha valaki hülye az élethez, és intoleráns, boldogtalanságra sóvárgó panaszkönyv, az így is úgy is boldogtalan lesz. Akik példákat emlegetnek azoknak csak félig van igazuk, mert nem látták ugyanezeket az embereket úgy, hogy mindenük megvan. Nem tudják mi lett volna ha... Ismerek olyat akinek semmi gondja a pénzzel, mégis boldogtalan a család, és olyat is akik 9-en vannak testvérek és nagyon boldogok. Nézzétek meg az Élet szép c filmet, nagy tanulság.

Ez nem pénz kérdése, hanem hozzáállás kérdése. Ha nincs meg a megfelelő hozzáállás és motiváció, ráadásul az illető természetes is olyan, akkor mindegy van-e pénz vagy nincs.

Kikérem magamnak a fenti véleményeket a gyerekesek nevében, mert ez már túlzás.

2013. febr. 12. 13:05
 35/41 anonim ***** válasza:

Szerintem senki nem szólta meg az aki kevesebbre vállalt gyereket. De el kell fogadni azt is, ha valaki nem teszi. Mert ez meg az ő döntése. Ebből baja biztos nem lesz egy gyereknek sem, mivel nem lesz gyerek.

A pénztelenség és a stressz pedig sajnos kéz a kézben jár nagyon sokszor. Én nem akarnék így élni. Nem is fogok. És nem csak a nemlétező gyerekem, hanem magam miatt sem.

De ez én vagyok.

Mindenki más. Nem nézek le senkit csak így gondolom

(persze ha két közmunkás ember 5 gyereket vállal az más, arról inkább nem írnék, de nem is erről volt szó)

2013. febr. 12. 13:09
 36/41 anonim ***** válasza:

Abszolút nem gondolkodsz hülyén sőt!

Én is szegénységben nőttem föl, és elég rossz emlékeim vannak a gyerekkoromról, hiába próbált meg anyum mindent megtenni hogy ne érezzünk a nélkülözést.

Valaki írta hogy később, nagyobb korában érzi meg a gyerkőc az ilyesmit, ez így van én is 7-8 éves koromban kezdtem el rájönni mi van, mikor szerettem volna különórára járni, nyelvet tanulni meg ilyesmik, és nem lehetett semmit mert nem volt rá pénz.

Én még annyival kiegészíteném a dolgot hogy én csak akkor szülnék gyereket , ha egészséges lennék, mert azt sem tartom normálisnak hogy továbbörökítjük tudatosan a rossz géneket , hátha nem lesz a pici beteg , meg nekem is jogom van babót szülni alapon.

Nekem autoimmun betegségem van pl, anyumtól örököltem a hajlamot ki is jött 27 évesen, így nekünk a párommal nem lesz, mert nem akarjuk örökíteni a lehetőségét sem a picurnak :(

Szerintem ez ugyanolyan önzőség lenne mint szegénységbe szülni.

2013. febr. 12. 15:05
 37/41 anonim ***** válasza:
Vegyük sorra: Egy szegény ember szül egy gyereket, napról napra élnek így is a férjével mondjuk, és jön a baba, okés, holmikat lehet használtan venni, stb az még hagyám. De mivan a tápszerrel, a napi pelusokkal, stb. Később suli, meg ilyenek. "MAJD LESZ VALAHOGY, MAJD MEG LESZÜNK" Sok ember ezzel nyugtatja magát, mintha időn belül lehetséges, hogy tutira lesz sok pénzre kilátás, pedig tudja, hogy nem, csak valamilyen csodában reménykedik. Jó, nem kell kacsalábon forgó palotát elképzeoni, stb, de, a családi pótlékra meg a kevés fizura építeni nem lehet, ez meggondolatlanság amit oly sokan csinálnak.
2013. febr. 12. 15:28
 38/41 anonim ***** válasza:
Én is így gondolkodtam, de be kellett látnom, hogy nem minden alakul úgy, ahogy szeretném, még akkor se, ha mindent megteszek érte. Elég sok kompromisszumot kellett kötnöm az élettel. Az egyik barátnőm nagyon szeretett volna gyereket, de neki se úgy alakult az élete, hogy úgy érezze, mindent meg tudna adni egy gyereknek azok közül, amit elképzelt. Nekem van 3 gyerekem, barátnőmnek pedig egy daganat miatt kiszedték a méhét, s most már nagyon bánja szegény, amiért nem szült korábban. A műtét után a férje elhagyta, teljesen kikészült szegény, gyógyszereken él. Szóval a biológiai óra csak ketyeg, s a tervek nem mindig olyan ütemben teljesülnek, ahogy azt az ember elképzeli. De a nyomor és a márkás gyerekruhák közt is van arany középút. 34N
2013. febr. 12. 16:59
 39/41 anonim ***** válasza:

Nem gondolod hülyén, és szerencsém van hogy a szüleim is így gondolták.

Ismerek olyan házaspárt akik már a gyerek születésekor hitelt vettek felhogy tudjanak ágyat, babakocsit, ruhát venni. Na, ez durva. És mi lesz hogy neadjisten beteg a baba és a világ végéig kell utani jó orvosért? Bármikor beüt a baj, 0 forintra, főleg minusz xezerre nem szabad gyereket vállalni.

2013. febr. 12. 21:40
 40/41 anonim ***** válasza:

én is nagyjából így tervezem. szerencsére nem kell külföldre mennem, már van lakásunk. igaz, nem saját pénzből, hanem örököltem, de ez már egy jó alap.

a páromnak van hitelmentes autója. addig nem szeretnék szülni, ameddig nekem nem lesz saját verda, mert nem fogom a mocskos bkv-n 5 cekkerrel együtt a gyereket is cipelni :)

szegénységbe szülni a lehető legborzalmasabb, önzőbb dolog. tkp. mindenkivel kitolsz, saját magaddal is. elítélem az olyan "szülőket", akik a semmire, anyjuk nyakára odapottyantják a gyereket, aztán sírnak mindenen.

láttam sajnos én is elég nagy sorstragédiákat, és az a baj, h ez kontraproduktív. inkább kellene kevesebb gyerek (olyan szülőknek, akik megengedhetik maguknak), mintsem az ellátórendszeren élősködjön a többség. később aztán helyrejön az egyensúly, hiszen minél jobb egy ország gazdasági helyzete, annál nagyobb a gyerekvállalási kedv. na meg a gének továbbörökítése. inkább a tanult, jó képességű embereknek legyen 2-3 gyereke, mint a lecsúszott mínuszos IQval rendelkezőknek 5-6.

ennyi a véleményem.

2013. febr. 12. 23:09
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!